Դանդուռով աղցան

Անի Նալբանդյան · դեկտեմբեր 5 2014
Դիտումներ 17919

Հայկական խոհանոցում շատ են պարզ և օգտակար աղցանները` պատրաստված տարբեր տեսակի կանաչիներից: Դանդուռով աղցանը ևս այս շարքից է:

Բաղադրությունը`

  • 1 կապ դանդուռ
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 2-3 ճաշի գդալ ձեթ
  • քացախ
  • աղ, պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


Դանդուռը եփել աղ գցած եռացող ջրի մեջ մինչև պատրաստ լինելը, ապա քամիչով քամել, պաղեցնել և կտրատել:Կտրատած դանդուռը լցնել աղցանամանի մեջ, ավելացնել մանր կտրատած սխտորը, քացախը, ձեթը: Համեմել աղով և պղպեղով:Մատուցելուց առաջ զարդարել կտրատած կանաչիով (այս աղցանին ավելի շատ համապատասխանում է համեմը և մաղադանոսը):

քացախսխտորաղցաններդանդուռկանաչիաղսև պղպեղ

Նմանատիպ գրառումներ
Մարինացված կարմիր պղպեղ
Մարինացված կանաչ լոբի
Թարխունով և սխտորով քացախ
Ավելուկի աղցան
Մարինացված բազուկ