Ավելուկի աղցան
Անի Նալբանդյան · հունիս 2 2015Դիտումներ 11482
Ավելուկի աղցանի մեկ տարբերակ արդեն հասցրել եմ Ձեզ ներկայացնել։ Այսօր կներկայացնեմ մեկ ուրիշը, որը ևս շատ պարզ է և համեղ։
Բաղադրությունը`
- 100 գրամ չորացրած ավելուկ
- 2 գրամ սխտոր
- 50 գրամ գինու քացախ
- աղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը`
Չորացրած ավելուկը կտրտել, գոլ ջրով լվանալ, որպեսզի մաքրվի և փափկի, լցնել եռացող ջրով լի կաթսայի մեջ և եփել մինչև ավելուկի լրիվ պատրաստ լինելը։ Դրանից հետո ավելուկը քամիչով քամել և համեմել կեղևահանված, շատ մանր կտրտած սխտորով և քացախով։
Բարի ախորժակ