Ֆալաֆել բազուկի տերևներով
Անի Նալբանդյան · դեկտեմբեր 17 2015Ֆալաֆելը շատ հայտնի ուտելիք է Իսրայելում, Լիբանանում, Հունաստանում, Եգիպտոսում և այլուր: Բազուկի տերևներով ֆալաֆելը ավելի քիչ հայտնի տարբերակ է, բայց այն ևս շատ համեղ է ու օգտակար:
Բաղադրությունը`
- Ֆալաֆելի համար`
- 1 բաժակ սիսեռ
- 2 կապ բազուկի տերև (միայն տերևները)
- 50 գրամ պաքսիմատ
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 1 հատ ձու
- 1 ճ/գ թահին
- 1 թ/գ քիմիոն
- ձեթ
- աղ
- Սոուսի համար`
- 150 գրամ թթվասեր
- 1 թ/գ թահին
- 1 պճեղ սխտոր
Պատրաստման եղանակը`
1.Սիսեռը թրջել սառը ջրով և թողնել այդպես ամբողջ գիշեր: Առավոտյան այն կկրկնապատկվի չափերով և ավելի փափուկ կլինի:
2.Բազուկի տերևները լվանալ և մանր կտրատել:
3.Սոխը կտրատել խորանարդաձև, տապակել ձեթի մեջ մինչև թափանցիկ դառնալը: Ավելացնել քիմիոնը և շարունակել տապակել ևս 2-3 րոպե:
4.Խոհանոցային կոմբայնի կամ բլենդերի մեջ ավելացնել սիսեռը, բազուկի տերևները, տապակած սոխը, ձուն, պաքսիմատը, թահինը և աղը: Բոլորը միասին հարել: Թողնել սառնարանում 1 ժամ հանգստանալու: 1 ժամ հետո սիսեռի զանգվածից վերցնել ճաշի գդալով, գնդիկներ ձևավորել, տեղափոխել ձեթ քսած տապակի վրա և եփել ջեռոցում 180-200 աստիճանի տակ 30-40 րոպե:
5.Սոուսի համար իրար խառնել թթվասերը, թահինը, սխտորը: Մատուցել սոուսի հետ:
Բարի ախորժակ
Հուշում`
Ֆալաֆելները կարող եք նաև տապակել առատ ձեթի մեջ: Այս դեպքում ավելի փոքրիկ գնդիկներ է պետք պատրաստել, որ լավ եփվեն: