Կարտոֆիլով տորթ
Անի Նալբանդյան · փետրվար 15 2015Կարտոֆիլով կարելի է պատրաստել շատ տարբեր և համեղ ուտեստներ: Կարտոֆիլե այս տորթերը բացի յուրահատուկ համից նաև շատ գեղեցիկ են:
Բաղադրությունը`
- 800 գրամ կարտոֆիլ
- 2 կապ բազուկի տերևներ
- 2 հատ ձու
- 2 ճ/գ սոխ
- 2 ճ/գ կարագ
- 1 ճ/գ կաթ
- 4 ճ/գ պաքսիմատ
- աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Բազուկի տերևները լվանալ, հեռացնել ցողունի սպիտակ հատվածները, օգտագործել միայն կանաչ տերևները: Թավան դնել կրակին, ավելացնել կարագը և կտրատած տերևները: Եփել կարագի մեջ 5-10 րոպե:
2.Կարտոֆիլը մաքրել, լվանալ, կտրատել և խաշել: Արդեն խաշած կարտոֆիլից պյուրե սարքել, ավելացնել կտրատած սոխը, ձուն, պատրաստի բազուկի տերևները, կաթը: Համեմել աղով և պղպեղով ու բոլորը միասին լավ խառնել:
3. Ջեռոցի տապակայի վրա ձիթայուղ քսել: Վերցնել խոհանոցային շրջանակը, դնել թավայի վրա, հատակին պաքսիմատ ցանել, հետո գդալով լցնել կարտոֆիլի զանգվածից և վրան նորից պաքսիմատի շերտ անել: Հաստությունը պետք է լինի 2-3 սմ:
4.Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան և եփել 15-20 րոպե: Մատուցել տաք վիճակով:
Բարի ախորժակ