Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Անի Նալբանդյան · փետրվար 24 2020
Դիտումներ 1936

Այսօրվանից սկսվում է Մեծ Պահքը, որի Ժամանակ միայն բուսական ծագման սննդամթերքով է պետք սնվել: Մեզ անհրաժեշտ սպիտակուցները կարող ենք ստանալ լոբու միջոցով:

Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ հատիկավոր լոբի
  • 1 հատ խոշոր գազար
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • 1 հատ դափնու տերև
  • 2 ճ/գ ձեթ
  • 0.5 թ/գ խմելի սունելի
  • 0.5 թ/գ համեմի սերմ
  • 0.5 թ/գ չորացրած ծիտրոն
  • սև պղպեղ
  • կարմիր պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Լոբին նախօրոք թրջել և թողնել 12 ժամ: Ջուրը փոխել և դնել եփվելու: Եփել մինչև պատրաստ լինելը: Լոբին ջրքամել, բայց լոբուց մնացած ջուրը առանձին տարայի մեջ պահել:
2.Թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել կիսալուսնաձև կտրատած սոխն ու գազարը, մանրացրած սխտորը ու մեկ հատ դափնու տերև: Տապակել մինչև բանջարեղենը պատրաստ լինի:
3.Պատրաստի բանջարեղենի վրա ավելացնել լոբին, համեմել և թողնել կրակին 3-5 րոպե, որպեսզի համեմունքերը լավ բույր տան լոբուն:Թողնել մոտ 10 րոպե հովանա, հեռացնել դափնու տերևը, ապա տեղափոխել հարիչի մեջ, ավելացնել խաշած լոբու ջրից և հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը: Մատուցել լոշիկի հետ:
Բարի ախորժակ

գազարսառը խոտիկներսոխհատիկավոր լոբի

Նմանատիպ գրառումներ
Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու
Բազուկով և հալած պանրով խավիար
Տոնական լցոնած հավ
Բազուկով խավիար
Խաշած լեզու
Դդմիկով տորթ