Բազուկով խավիար
Անի Նալբանդյան · մայիս 15 2015Դիտումներ 12975
Բազուկը ամենաօգտակար բանջարեղեններից է: Բազուկից կարելի է պատրաստել մի շարք տաք և սառը ուտեստներ: Ձեզ եմ ներկայացնում մի շատ պարզ, բայց շատ համեղ բաղադրատոմս:
Բաղադրությունը`
- 2 միջին չափի բազուկ
- 1 միջին չափի գազար
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 2 ճ/գ տոմատի մածուկ
- 2 պճեղ սխտոր
- սև և կարմիր պղպեղ
- աղ
- ձեթ
Պատրաստման եղանակը`
1.Սոխը մաքրել, մանր կտրատել և ձեթի մեջ տապակել:Ավելացնել մանր քերիչով անցկացրած գազարը: Տապակել 4-5 րոպե:
2.Ավելացնել մանր քերիչով անցկացրած բազուկը և տապակել 15 րոպե: 15 րոպեից ավելացնել տոմատի մածուկը, ճզմած սխտորը, մանր կտրատած մաղադանոսը, համեմել աղով և պղպեղներով: Շարունակել եփել ևս 3-5 րոպե և անջատել կրակը: Կարելի է մատուցել ինչպես սառը, այնպես էլ տաք վիՃակում:
Բարի ախորժակ