Դդմիկով տորթ
Անի Նալբանդյան · նոյեմբեր 28 2014Դիտումներ 9902
Տորթ կարելի է թխել նաև դդմիկով: Բանջարեղենային այս տորթը կարող է դառնալ Ձեր սեղանի զարդը:
Բաղադրությունը`
- 1 կգ դդմիկ
- 3 հատ ձու
- 4-5ճ/գ ալյուր
- 1 հատ գազար
- 50 գրամ պանիր
- սխտոր
- սամիթ
- մայոնեզ
- աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
Դդմիկները լվանալ, մաքրել և անցկացնել քերիչով:Քերելուց հետո առաջացած ջուրը քամել: Ավելացնել ձուն, ալյուրը, կտրատած սամիթը, ճզմած սխտորը, համեմել աղով և պղպեղով:
Թավան տաքացնել, ավելացնել բուսայուղը և թողնել որ տաքանա: Ստացված խմորից թխել շերտերը այն ափսեի չափով, որով մատուցելու եք: Սակայն պետք չէ շատ մեծ շերտեր անել, որպեսզի չքանդվեն:Մոտավորապես պետք է ստացվի 6-7 շերտ:
Մայոնեզի մեջ ավելացնել քերած գազար, պանիր, սամիթ, սխտոր, պղպեղ, լավ խառնել: Ստացված միջուկը քսել շերտերի վրա::
Կարելի է զարդարել լոլիկով կամ մեկ այլ բանջարեղենով: