Տոնական լցոնած հավ

Անի Նալբանդյան · հունվար 10 2017
Դիտումներ 16433

Տոնական սեղանը ավելի է գեղեցկանում նոր և օրիգինալ ուտեստներով։ Պատրաստեք լցոնած հավը այս բաղադրատոմսով և այն կդառնա ամանորյա սեղանի Ձեր սիրելի <<զարդը>>։

Բաղադրությունը`

  • 1 հատ հավ
  • 1 ճ/գ ալյուր
  • 1 հատ ձու
  • 1 թ/գ չաման
  • 1 թ/գ սև պղպեղ
  • 1 թ/գ կարմիր կծու պղպեղ
  • 3-4 ատամիկ սխտոր
  • 5-6 ճյուղ համեմ
  • 1/4 գազար
  • 3-4 հատ դափնու տերև
  • 1 թ/գ սև հատիկավոր պղպեղ
  • 2 ճ/գ թթվասեր+0,5 թ/գ կարմիր պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Հավը լվանալ։ Ձեռքերով առանձնացնել կաշին մսից այնպես, որ վերջույթները մնան կաշվի հետ։ Մաշկազերձված հավի միսը և ոսկորները ևս առանձնացնել։ Միսը երկու անգամ անցկացնել մսաղացով։
2.Աղացած մսի վրա ավելացնել համեմունքները, կտրատած համեմը, ճզմած սխտորը և քերիչով անցկացրած գազարը։ Ստացված զանգվածը լավ շաղախել։
3.Հավի կաշվի վնասված հատվածները թել ու ասեղով կարել։ ։ Լցոնել պատրաստի խճողակով։ Ձեռքով հանել օդը և կարել պատռվածքը։
4. Մեծ կաթսայի մեջ լցնել այնքան ջուր, որ հավի ամբողջովին ծածկի։ Ջրի մեջ ավելացնել 3-4 հատ դափնու տերև,1 թ/գ սև հատիկավոր պղպեղ և 1 ճ/գ աղ։ Եփել 1 ժամ 20 րոպե։ Եփած հավը տեղափոխել ջեռոցի տապակի մեջ, զգուշորեն հեռացնել թելերը, վրան քսել թթվասերի և կարմիր պղպեղի խառնուրդը և դնել ջեռոցը մինչև հավի կարմրել։ Պատրաստի հավը հանել ջեռոցից, թողնել հովանա, ապա զարդարել նռով և կանաչիներով։
Բարի ախորժակ

գազարսխտորսառը խոտիկներհամեմհավչաման

Նմանատիպ գրառումներ
Կանաչ լոբով և գազարով աղցան
Բազուկով և հալած պանրով խավիար
Սպանախով աղցան
Դդմիկով տորթ
Քարաճիկով աղցան
Դդմիկով և գազարով աղցան
Բանջարեղենային միքս
Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա
Հավի կծու սրտիկներ
Կարմիր լոբով աղցան
Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա
Դդմիկով կոտլետ
Գազարով և լապշայով աղցան
Կորեական գազարը մսով
Տապակած գազար