Մածունով կանաչ լոբի

Անի Նալբանդյան · սեպտեմբեր 25 2016
Դիտումներ 10661

Կանաչ լոբով պատրաստվող շատ համեղ ու հետաքրքիր ուտեստ, որի համար շատ բաղադրիչներ պետք չէ:

Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ կանաչ լոբի
  • 2 հատ գլուխ սոխ
  • 1 հատ կծու պղպեղ
  • 250 գրամ մածուն
  • 125 մլ ջուր
  • 1 թ/գ օսլա
  • 1 թ/գ կարի
  • 2 ճ/գ ձեթ
  • սամիթ
  • սև և կարմիր պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Կանաչ լոբին լվանալ, կտրատելև խաշել աղ արած եռացող ջրի մեջ: Պատրաստի լոբին լցնել քամիչի մեջ և միանգամից վրան լցնել սառույցով ջուր, որպեսզի լոբին չկորցնի իր գեղեցիկ կանաչ գույնը:
2.Գլուխ սոխը մաքրել, կտրատել կիսալուսնաձև և տապակել ձեթի մեջ: Սոխի հետ տապակել նաև կտրատած կծու պղպեղը:
3.Սոուսի համար իրար խառնել մածունը, ջուրը, օսլան, սև և կարմիր պղպեղները, աղը և կարին: Լավ խառնել և ավելացնել պատրաստի բանջարեղենի վրա, հասցնել եռման: Սոուսի մեջ ավելացնել խաշած լոբին, մանր կտրատած սամիթը և փակ կափարիչի տակ եփել 3-5 րոպե: Մատուցել տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ

տաք ուտեստներգլուխ սոխկծու պղպեղկարիլոբի

Նմանատիպ գրառումներ
Դդումով չրթմա
Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ
Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ
Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ
Գլուխ սոխով ալադի