Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ
Անի Նալբանդյան · օգոստոս 23 2018Դիտումներ 7876
Դեռ հնուց սպիտակ լոբուն անվանում էին <<էժան սպիտակ միս>>: Այն ոչ միայն շատ համեղ է , այլ նաև շատ դիետիկ:Սպիտակ լոբին նպաստում է քաշի իջեցմանը, հետևաբար հաճախակի օգտագործելը միմիայն խրախուսվում է:
Բաղադրությունը`
- 250 գրամ խաշած սպիտակ լոբի
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 1 հատ գազար
- 3 ատամիկ սխտոր
- 1 հատ ձու
- 1 ճ/գ ոլոռի ալյուր
- 1 ճ/գ մաղադանոս
- 1/4 թ/գ կոճապղպեղ
- 1/4 թ/գ համեմի աղացած սերմ
- 1/4 թ/գ սև պղպեղ
- 1/4 թ/գ կարմիր պղպեղ
- ձեթ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Խաշած լոբին և սոխը մսաղացով աղալ:
2.Աղացած լոբու վրա ավելացնել ճզմած սխտորը, մանր կտրատած մաղադանոսը, քերած գազարը, հարած ձուն, համեմունքները և ոլոռի ալյուրը: Բոլորի միասին լավ խառնել, ձևավորել կոտլետներ:
3.Ջեռոցի տապակի վրա ձեթ քսել, դասավորել կոտլետները և եփել 180 աստիճան ջեռոցում 20-30 րոպե: Մատուցել լոլիկով:
Բարի ախորժակ