Սոխառածով ավելուկի աղցան
Անի Նալբանդյան · մայիս 14 2015Դիտումներ 14028
Ավելուկով պատրաստվող աղցանները շատ օգտակար են և համեղ։ Այսօր Ձեզ կներկայացնեմ ավելուկով աղցանի մի տարբերակ, որը վերցրել եմ 1963 թվականին լույս տեսած <<Հայկական Խոհանոց>> գրքից։ Գիրքը նվեր եմ ստացել տատիկիցս, ուստի այս գրքից վերցված բոլոր բաղադրատոմսերը նվւրում եմ տատիկիս՝ Ժենյա Նալբանդյանի հիշատակին։
Բաղադրությունը`
- 100 գրամ չորացրած ավելուկ
- 50 գրամ գլուխ սոխ
- 20 գրամ ձեթ
- աղ
- սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Չորացրած ավելուկը եփել, քամել, շատ մանր կտրտել։
2․Առանձին ամանում մանր կտրտած սոխով սոխառած անել, դրան ավելացնել ավելուկը, ապա աղ և սև պղպեղ ցանել, խառնել և բոլորը միասին տապակել մի քանի րոպե, այնուհետև լցնել աղցանամանը, թողնել, որ սառի և մատուցել։
Բարի ախորժակ