Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ շերտավոր խմոր
  • 6 հատ հավի բդիկ
  • 300 գրամ սունկ
  • 500 գրամ կարտոֆիլ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • ձեթ
  • աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1. Կարտոֆիլը լվանալ, կլպել և խաշել: Խաշած կարտոֆիլին ավելացնել կաթը և կարագը, համեմել աղով:
1.Գլուխ սոխը մաքրել, մանր կտրատել և ձեթով տապակել մինչև ոսկեգույն դառնալը: Սունկը կտրատել և ավելացնել սոխի վրա, տապակել 15 րոպե, մինչև ջուրը ամբողջովին գոլորշանա:
3.Կարտոֆիլի պյուրեն և սունկը խառնել իրար և թողնել, որ պաղի:
4.Հավի միսը համեմել աղով և սև պղպեղով: Թավայի մեջ ձեթ լցնել, տաքացնել և հավի բդիկները մեջը տապակել:
5.Խմորը բացել 3 մմ հաստությամբ, 15 սմ երկարությամբ և լայնությամբ քառակուսիներ կտրատել: Մեջտեղի հատվածում 2-3 ճ/գ միջուկից լցնել, միջուկի վրա դնել տապակած հավի միսը: Խմորի ծայրերը հավաքել պարկի տեսքով և կապել թելով: Շատ ամուր պետք չէ կապել, որպեսզի խմորը չկտրվի:Խմորից դուրս մնացած ոսկորը փաթաթել փայլաթիթեղով, որպեսզի չայրվի:
6.Պատրաստի բդիկները դնել 180 C ջեռոցում, եփել 15-20 րոպե, մինչև խմորը պատրաստ լինի: Մատուցելուց առաջ թելերը հանել: Կարելի է մատուցել որևէ թարմ աղցանով:
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1.Բդիկները և պյուրեն օգտագործել հովացնելու հետո, որպեսզի խմորից պարկ ստանալը հեշտ լինի: Շերտավոր խմորը տաքությունից հալվում է:
2.Խմորի կողքի հատվածները կարելի է օգտագործել, եթե պարկի ներքևի հատվածում պատռվածք լինի:

հավի բդիկ կարտոֆիլ սունկ շերտավոր խմոր Տաք ուտեստներ

Նմանատիպ գրառումներ

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Հավի մսով գնդիկները շերտավոր խմորի մեջ

Lյարդով կոտլետ

Դդմիկով կոտլետ

Կարտոֆիլով տորթ

Կոլդունի

Տապակած հավը լիմոնով

Սնկով և հավի մսով սպագետի

Գյուղական կարտոֆիլ

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Մսով ռուլետներ

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Այծի միսը գինով եփված

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Սնկով ապուրը պանրով

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սնկով և բլղուրով փլավ

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Հնդկաձավարով ապուր

Աջափսանդալի

Բազուկով և սնկով աղցան

Կոտլետ "Նրբություն"

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Դդմիկով և սնկով սոտե

Ձվով տապակած թելուկ

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Կաթով կարտոֆիլ

Դդումով և բրնձով փլավ

Հնդկաձավարը սմբուկով

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Բրնձով և կանաչ սխտորով փլավ

Դերունի

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Կաղամբով կոտլետ

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Բանջարեղենային միքս

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Ալու Գոբի

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Մածունով կանաչ լոբի

Իմամ Բայալդի

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Սպանախով և դդմիկով դերունի

Հավի կծու սրտիկներ

Մսով կոտլետ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Դդմիկով պեննե

Ֆալաֆել բազուկի տերևներով

Սամոսա

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Տապակած գազար

Լյարդը թթվասերով

Գլուխ սոխով ալադի

Օլիվյե

Կամդի-չա

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Եղինջապուր

Բրնձով մինի տորթեր

Նրբերշիկը կաղամբի մեջ

Այծի մսով Կարրի

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Հավով լցոնված սմբուկ

Թաթարական Ազու

Կարտոֆիլով պիցցա

Բազուկով կոտլետ

Կոտլետներ ջեռոցում

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Տապակած կանաչ սխտոր

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Կարմիր լոբով կոտլետ

Դդումով կոտլետ

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Գունավոր խառնաշփոթ

Խեկը բանջարեղենով

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Արագ պատրաստվող միս

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Դդմիկով սոտե

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Ցոխադի Սուենտե

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Դդմիկով օրզո

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Այլազան

Չաշուշուլի դդմի սերմերով