Բաղադրությունը`

  • 800 գրամ հավի կրծքամիս
  • 250 գրամ թթվասեր
  • 2 հատ գլուխ սոխ
  • 2-3 պճեղ սխտոր
  • 1 թ/գ օսլա
  • 1 թ/գ կարի
  • 1 թ/գ սև պղպեղ
  • 1 թ/գ կարմիր պղպեղ
  • 1 թ/գ քրքում
  • 60 մլ ձեթ
  • համեմ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Հավի կրծքամիսը բաժանել փոքր կտորների, փայտե ձողիկով ծակծկել, համեմել կարիով, քրքումով, սև և կարմիր պղպեղներով, աղով։ Թողնել սառնարանում 4 ժամ։
2․Թավայի մեջ ձեթը տաքացնել։ Մսի մարինացված կտորները տապակել ուժեղ կրակի վրա յուրաքանչյուր կողմը 3-4 րոպե։ Տապակած կտորները մի կողմ դնել։
3․ Նույն թավայի մեջ տապակել կիսալուսնաձև կտրատած սոխը մինչև թափանցիկ դառնալը։ Հավի կտորները նորից վերադարձնել թավայի մեջ, ավելացնել 2 բաժակ տաք ջուր։ Եփել 10-15 րոպե։
4․ 1 թ/գ օսլան բացել 3 թ/գ սենյակային ջերմաստիճանի ջրով, լցնել թթվասերի մեջ,խառնել։ Ապա թթվասերը բացել տաք ջրով և ավելացնել մսի վրա։ Թթվասերը պետք է ավելացնել դանդաղորեն, որպեսզի չկտրվի։ Թթվասերը ավելացնելուց հետո ևս 15 րոպե եփել։ Այս ընթացքում միսը կհասցնի ներծծել թթվասերը և ավելի նուրբ համ կստանա։ Եփվելուց 5 րոպե առաջ ավելացնել մանր կտրատած համեմը և ճզմած սխտորը։ Մատուցել տաք վիճակում բրձի հետ։
Պատրաստեք սիրով և հիշեք, որ անփորձները կառուցեցին Տապանը, իսկ պրոֆեսիոնալները ՝ Տիտանիկը։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․ Թթվասերով տաք ուտեստներ պատրաստելուց պետք է շատ զգույշ լինել, որ այն չկտրվի։ Դրա համար առաջին հերթին անհրաժեշտ է այն բացել տաք ջրով, որպեսզի ջերմաստիճանների կտրուկ տարբերությունից այն չկտրվի։ Երկրորդ հերթին, պետք է ավելացնել շատ դանդաղ, որ հասցնի միաձուլվել եռացող զանգվածի հետ։
2․Եթե ուզում եք սխտորի համը ավելի թեթև լինի, ապա այն տապակեք սոխի հետ։ Իսկ եթե Ձեզ դուր է գալիս սխտորի արտահայտիչ համը, ապա ավելացրեք վերջում։Կարող եք նաև սխտորը բաժանել երկու մասի։ Մի մասը տապակել սոխի հետ, իսկ մյուս մասը ավելացնել վերջում։

հավի կրծքամիս թթվասեր կարի քրքում համեմ սոխ սխտոր Տաք ուտեստներ

Նմանատիպ գրառումներ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Լյարդը թթվասերով

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Հավի կծու սրտիկներ

Իմամ Բայալդի

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Անանուխով չաթնի

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Աջափսանդալի

Գյուղական կարտոֆիլ

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Բանջարեղենային միքս

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Հավի մսով գնդիկները շերտավոր խմորի մեջ

Կաղամբով և գազարով աղցան

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Դդմիկով օրզո

Դդումով կոտլետ

Դերունի

Հավի մսով և նշով աղցան

Խեկը բանջարեղենով

Հազարով և գազարով աղցան

Ծաղկակաղամբով աղցան

Արագ պատրաստվող միս

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Սնկով և հավի մսով սպագետի

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Տոնական լցոնած հավ

Կոտլետ "Նրբություն"

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Սնկի համով սմբուկ

Մածունով կանաչ լոբի

Կանաչ լոլիկով աղցան

Խորոված լոլիկով սոուս

Սպանախով և դդմիկով դերունի

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Կարմիր լոբով աղցան

Տապակած գազար

Դդմիկով կոտլետ

Կորեական գազարը մսով

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Բլյու Չիզ

Վարունգով սոուս

Բազուկով կոտլետ

Կոտլետներ ջեռոցում

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Այծի մսով Կարրի

Սպանախով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Ցոխադի Սուենտե

Հավով լցոնված սմբուկ

Խորոված ջեռոցում

Lյարդով տորթ

Lյարդով կոտլետ

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Բրնձով մինի տորթեր

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Սմբուկով կորեական աղցան

Նրբերշիկը կաղամբի մեջ

Սացեբիլի

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Դանդուռով թթու

Ձվով տապակած թելուկ

Կարտոֆիլով տորթ

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Բրնձով և կանաչ սխտորով փլավ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Դդմիկով պեննե

Խաշած լեզվով աղցան

Կանաչ սմուզի

Դանդուռով աղցան

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Սնկով ապուրը պանրով

Դդմիկով տորթ

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Մարինացված բազուկ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Սոբա

Մսով կոտլետ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Տորթ <<Պանչո>>

Ոսպով և բազուկով աղցան

Հատիկավոր լոբով և բրինզայով աղցան

Կաղամբով կոտլետ

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Բալը ձյան տակ

Դալ

Տապակած կանաչ սխտոր

Չիչխանով սոուս

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Այծի միսը գինով եփված

Մսով ռուլետներ

Լավաշով իշխան

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Կարմիր լոբով կոտլետ

Թարխունով և սխտորով քացախ

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Մարինացված հում բազուկ

Դդմիկով սոտե

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Մարինացված կանաչ լոբի

Տապակած հավը լիմոնով

Դանդուռով և դդմիկով աղցան

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Լյարդով և գազարով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Գլուխ սոխով ալադի

Բազուկով և սնկով աղցան

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Մաղադանոսով կոտլետ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Գազարով և լապշայով աղցան

Կոլդունի

Կեֆիրով թխվածք

Հազարով աղցան

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Կամդի-չա

Սանտա-Մարինա

Ֆալաֆել բազուկի տերևներով

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Ընկույզով ավելուկ

Ավելուկի աղցան

Սպիտակ գինով իշխան

Տժվժիկ

Շոկոլադե կեքս

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Բազուկով չեխական դերունի