Բաղադրությունը`

  • 4 կապ դանդուռ
  • 1 գլուխ սխտոր
  • 1 թ/գ սամիթի սերմ
  • 1 թ/գ համեմի սերմ
  • 1,5 թեյի գդալ սև հատիկավոր պղպեղ
  • 2 ճ/գ խոշոր աղ
  • 1 լ ջուր

Պատրաստման եղանակը`


1. 1 լիտրանոց բանկայով սառը ջրի մեջ լցնել 2 ճ/գ աղ, լավ խառնել, մինչև աղը ամբողջովին լուծվի: Մեջը լցնել 2-3 ատամիկ քերիչով անցկացրած սխտոր:
2.Դանդուռը լավ լվանալ հոսող սառը ջրով և գցել եռացող ջրի մեջ, պահել 2-3 րոպե և հանել ջրից: Թողնել, որ մի փոքր հովանա:
2.Ապակյա տարայի կամ բանկայի մեջ շերտերով շարել դանդուռը, ամեն շերտի վրա լցնել մի քանի հատիկ համեմի և սամիթի սերմ, սև հատիկավոր պղպեղ և կտրատած սխտոր: Ավելացնել քերած սխտորով աղաջուրը: Մի քանի ժամ պահել սենյակային ջերմաստիճանում, ապա տեղափոխել սառնարան: 2-3 օր հետո թթու դրած դանդուռը պատրաստ կլինի: Մատուցել մսի և փլավների հետ:

դանդուռ սխտոր սև հատիկավոր պղպեղ համեմի սերմ սամիթի սերմ Սառը խոտիկներ

Նմանատիպ գրառումներ

Մարինացված բազուկ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Դանդուռով և դդմիկով աղցան

Մարինացված կանաչ լոբի

Մարինացված հում բազուկ

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Տոնական լցոնած հավ

Թարխունով և սխտորով քացախ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Lյարդով տորթ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Խաշած լեզու

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Դանդուռով աղցան

Դդմիկով տորթ

Խորոված լոլիկով սոուս

Սոբա

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Իմամ Բայալդի

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Աջափսանդալի

Բազուկով չեխական դերունի

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Ընկույզով կանաչ լոբի

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Դդումով և բրնձով փլավ

Դդմիկով և գազարով աղցան

Դդմիկով և սնկով սոտե

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Սիսեռով և լավաշով ռոլ

Քարաճիկով աղցան

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ

Մարինացված խորոված կարմիր պղպեղ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Բանջարեղենային միքս

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Հավի կծու սրտիկներ

Չիչխանով սոուս

Անանուխով չաթնի

Սամոսա

Սպանախով աղցան

Բազուկով խավիար

Մարինացված կարմիր բողկ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Դանդուռով ամառային աղցան

Ավելուկի աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Կորեական գազարը մսով

Այծի մսով Կարրի

Ռուլետ <<Վագրային>>

Խորոված ջեռոցում

Վարունգով սոուս

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Տապակած գազար

Խաշած լեզվով աղցան

Ամանորյա

Դդմիկով կոտլետ

Դանդուռով ձվածեղ

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Դդմիկով օրզո

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Հում դանդուռով աղցան

Դդումով կոտլետ

Հավի մսով և նշով աղցան

Կարմիր լոբով աղցան

Ծաղկակաղամբով աղցան

Սիրամարգի պոչ

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Սնկի համով սմբուկ

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Բլյու Չիզ

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Դանդուռով աղցան

Տապակած դդմիկ

Հավի կրծքամիսը թթվասերով