Բաղադրությունը`

  • 4 հատ կարմիր պղպեղ
  • 2 ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • 1 ճ/գ բալզամիկ քացախ
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • 5 ճյուղ համեմ
  • 5 ճյուղ մաղադանոս
  • 0.5 թ/գ օրեգանո
  • սև պղպեղ
  • ծովի աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Պղպեղները խորովել կրակի վրա, հետո տեղափոխել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ, տոպրակը կապել և պահել 15 րոպե, որպեսզի թաղանթը հեշտորեն դուրս գա: Հեռացնել նաև սերմատուփերը: Պղպեղները երկայնքով կտրատել մոտավորապես 2 սմ լայնությամբ կտորների: Տեղափոխել տարայի մեջ: Վրան ավելացնել մանր կտրատած սխտորը, մաղադանոսն ու համեմը:
2.Առանձին տարայի մեջ իրար խառնել զեյթունի ձեթը, բալզամիկ քացախը, օրեգանոն, աղն ու սև պղպեղը: Բոլորը միասին լավ խառնել, լցնել պղպեղների վրա, խառնել և 2 ժամով տեղափոխել սառնարան՝մարինացվելու: Կարելի է մատուցել տապակած մսի, փլավների և պյուրեների հետ:
Բարի ախորժակ

կարմիր պղպեղ սխտոր օրեգանո զեյթունի ձեթ Սառը խոտիկներ

Նմանատիպ գրառումներ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Դդմիկով և սնկով սոտե

Մութաբալ

Ոսպով և բազուկով աղցան

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Դանդուռով թթու

Ռուլետ <<Վագրային>>

Տոնական լցոնած հավ

Հնդկաձավարը սմբուկով

Սիսեռով և լավաշով ռոլ

Կաղամբով և նռան հատիկներով աղցան

Հնդկաձավարը կոճապղպեղով

Ռաջմա - Հնդկական խոհանոց

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Ավելուկով սենդվիչ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Առողջ ծաղկակաղամբ

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Բազուկով խավիար

Մարինացված կարմիր բողկ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Գետնանուշի կարագ

Հունական աղցան

Մարինացված բազուկ

Ամանորյա

Խաշած լեզու

Lյարդով տորթ

Մարինացված հում բազուկ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Դդմիկով տորթ

Գյուղական կարտոֆիլ

Մարինացված կանաչ լոբի

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Տապակած դդմիկ

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Սիրամարգի պոչ

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>