Բաղադրությունը`

  • 4 հատ կարմիր պղպեղ
  • 2 ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • 1 ճ/գ բալզամիկ քացախ
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • 5 ճյուղ համեմ
  • 5 ճյուղ մաղադանոս
  • 0.5 թ/գ օրեգանո
  • սև պղպեղ
  • ծովի աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Պղպեղները խորովել կրակի վրա, հետո տեղափոխել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ, տոպրակը կապել և պահել 15 րոպե, որպեսզի թաղանթը հեշտորեն դուրս գա: Հեռացնել նաև սերմատուփերը: Պղպեղները երկայնքով կտրատել մոտավորապես 2 սմ լայնությամբ կտորների: Տեղափոխել տարայի մեջ: Վրան ավելացնել մանր կտրատած սխտորը, մաղադանոսն ու համեմը:
2.Առանձին տարայի մեջ իրար խառնել զեյթունի ձեթը, բալզամիկ քացախը, օրեգանոն, աղն ու սև պղպեղը: Բոլորը միասին լավ խառնել, լցնել պղպեղների վրա, խառնել և 2 ժամով տեղափոխել սառնարան՝մարինացվելու: Կարելի է մատուցել տապակած մսի, փլավների և պյուրեների հետ:
Բարի ախորժակ

կարմիր պղպեղ սխտոր օրեգանո զեյթունի ձեթ Սառը խոտիկներ

Նմանատիպ գրառումներ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Դանդուռով թթու

Տոնական լցոնած հավ

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Գյուղական կարտոֆիլ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Ոսպով և բազուկով աղցան

Սիսեռով և լավաշով ռոլ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Առողջ ծաղկակաղամբ

Հնդկաձավարը սմբուկով

Մութաբալ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Դդմիկով և սնկով սոտե

Մարինացված կանաչ լոբի

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Lյարդով տորթ

Մարինացված բազուկ

Հունական աղցան

Խաշած լեզու

Ամանորյա

Ռուլետ <<Վագրային>>

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Բազուկով խավիար

Մարինացված կարմիր բողկ

Տապակած դդմիկ

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Սիրամարգի պոչ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Մարինացված հում բազուկ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Գետնանուշի կարագ

Դդմիկով տորթ