Բաղադրությունը`

  • 4 հատ կարմիր պղպեղ
  • 2 ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • 1 ճ/գ բալզամիկ քացախ
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • 5 ճյուղ համեմ
  • 5 ճյուղ մաղադանոս
  • 0.5 թ/գ օրեգանո
  • սև պղպեղ
  • ծովի աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Պղպեղները խորովել կրակի վրա, հետո տեղափոխել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ, տոպրակը կապել և պահել 15 րոպե, որպեսզի թաղանթը հեշտորեն դուրս գա: Հեռացնել նաև սերմատուփերը: Պղպեղները երկայնքով կտրատել մոտավորապես 2 սմ լայնությամբ կտորների: Տեղափոխել տարայի մեջ: Վրան ավելացնել մանր կտրատած սխտորը, մաղադանոսն ու համեմը:
2.Առանձին տարայի մեջ իրար խառնել զեյթունի ձեթը, բալզամիկ քացախը, օրեգանոն, աղն ու սև պղպեղը: Բոլորը միասին լավ խառնել, լցնել պղպեղների վրա, խառնել և 2 ժամով տեղափոխել սառնարան՝մարինացվելու: Կարելի է մատուցել տապակած մսի, փլավների և պյուրեների հետ:
Բարի ախորժակ

կարմիր պղպեղ սխտոր օրեգանո զեյթունի ձեթ Սառը խոտիկներ

Նմանատիպ գրառումներ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Ոսպով և բազուկով աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Դդմիկով և սնկով սոտե

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Տոնական լցոնած հավ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Դանդուռով թթու

Ռուլետ <<Վագրային>>

Մութաբալ

Հնդկաձավարը սմբուկով

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Կաղամբով և նռան հատիկներով աղցան

Հնդկաձավարը կոճապղպեղով

Ավելուկով սենդվիչ

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Սիսեռով և լավաշով ռոլ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Առողջ ծաղկակաղամբ

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Գյուղական կարտոֆիլ

Բազուկով խավիար

Մարինացված կարմիր բողկ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Հունական աղցան

Մարինացված բազուկ

Ամանորյա

Խաշած լեզու

Lյարդով տորթ

Գետնանուշի կարագ

Մարինացված հում բազուկ

Մարինացված կանաչ լոբի

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Դդմիկով տորթ

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Սիրամարգի պոչ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Տապակած դդմիկ

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>