Բաղադրությունը`

  • 4 հատ կարմիր պղպեղ
  • 2 ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • 1 ճ/գ բալզամիկ քացախ
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • 5 ճյուղ համեմ
  • 5 ճյուղ մաղադանոս
  • 0.5 թ/գ օրեգանո
  • սև պղպեղ
  • ծովի աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Պղպեղները խորովել կրակի վրա, հետո տեղափոխել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ, տոպրակը կապել և պահել 15 րոպե, որպեսզի թաղանթը հեշտորեն դուրս գա: Հեռացնել նաև սերմատուփերը: Պղպեղները երկայնքով կտրատել մոտավորապես 2 սմ լայնությամբ կտորների: Տեղափոխել տարայի մեջ: Վրան ավելացնել մանր կտրատած սխտորը, մաղադանոսն ու համեմը:
2.Առանձին տարայի մեջ իրար խառնել զեյթունի ձեթը, բալզամիկ քացախը, օրեգանոն, աղն ու սև պղպեղը: Բոլորը միասին լավ խառնել, լցնել պղպեղների վրա, խառնել և 2 ժամով տեղափոխել սառնարան՝մարինացվելու: Կարելի է մատուցել տապակած մսի, փլավների և պյուրեների հետ:
Բարի ախորժակ

կարմիր պղպեղ սխտոր օրեգանո զեյթունի ձեթ Սառը խոտիկներ

Նմանատիպ գրառումներ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Դդմիկով և սնկով սոտե

Ոսպով և բազուկով աղցան

Տոնական լցոնած հավ

Դանդուռով թթու

Մութաբալ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Հնդկաձավարը սմբուկով

Կաղամբով և նռան հատիկներով աղցան

Հնդկաձավարը կոճապղպեղով

Ռաջմա - Հնդկական խոհանոց

Շոգեխաշած Բամիա

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Ավելուկով սենդվիչ

Սիսեռով և լավաշով ռոլ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Առողջ ծաղկակաղամբ

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Գյուղական կարտոֆիլ

Lյարդով տորթ

Մարինացված բազուկ

Հունական աղցան

Բազուկով խավիար

Խաշած լեզու

Ամանորյա

Ռուլետ <<Վագրային>>

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Մարինացված կարմիր բողկ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Սիրամարգի պոչ

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Մարինացված կանաչ լոբի

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Տապակած դդմիկ

Գետնանուշի կարագ

Մարինացված հում բազուկ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Դդմիկով տորթ