Սպագետի սմբուկի սոուսով
Անի Նալբանդյան · սեպտեմբեր 22 2015Համեղ սպագետի եփելու հիմնական պայմաններից մեկը համեղ սոուս պատրաստելն է: Սպագետիի հետ լավ են համադրվում նաև բանջարեղեններից պատրաստվող սոուսները: Այսօր կպատրաստենք շատ պարզ մթերքներից շատ համեղ սոուս, որը կարող է Ձեր օգնականը դառնալ անսպասելի հյուրերի այցելության ժամանակ:
Բաղադրությունը`
- 250 գրամ սպագետի
- 1 հատ մեծ սմբուկ
- 2 հատ միջին չափի լոլիկ
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 3 պճեղ սխտոր
- մի քանի տերև ռեհան
- զեյթունի ձեթ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Սպագետին եփել համաձայն տուփի վրա գրված ցուցումների:
2.Սմբուկը խորովել կրակի վրա, մաքրել և մանր կտրատել:
3.Լոլիկը լվանալ, վրան լցնել եռացրած ջուր, 2-3 րոպե պահել եռացրած ջրի մեջ,ապա հեռացնել լոլիկի կեղևը: Կտրատել մանր խորանարդիկներով:
4.Գլուխ սոխը և սխտորը մաքրել, կտրատել կիսալուսնաձև և տապակել զեյթունի ձեթի մեջ 2-3 րոպե: Ավելացնել մանր կտրատած սմբուկը, տապակել 1-2 րոպե, այնուհետ ավելացնել կտրատած լոլիկը: Երբ լոլիկի հյութը կսկսի գոլորշանալ, ավելացնել մանր կտրատած ռեհանը և աղը: Եփել մինչև պատրաստ լինելը:
5. Առանձին ափսեների մեջ լցնել սպագետին, վրայից ավելացնել սոուսը և մատուցել տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ