Իմամ Բայալդի
Անի Նալբանդյան · սեպտեմբեր 18 2016Տապակած բանջարեղնեով պատրաստվող ուտեստների մեջ ամենահամեղներից մեկը բոլորիս հայտնի Իմամ Բայալդին է: Պատրաստման եղանակաները շատ են: Առաջարկում եմ պատրաստել այս տարբերակով, որը շատ հեշտ է և համեղ:
Բաղադրությունը`
- 3 հատ սմբուկ
- 3 հատ պղպեղ
- 0.5 հատ կծու պղպեղ
- 4 հատ լոլիկ
- 3 պճեղ սխտոր
- խառը կանաչի
- ձեթ
- աղ
- սև և կարմիր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Սմբուկները լվանալ, շերտատել, աղ անել և թողնել 20 րոպե: Սմբուկներից առաջացած ջուրը քամել: Թավայի մեջ առատ ձեթ լցնել և երկու կողմից տապակել:
2.Պղպեղները լվանալ, բաժանել 4 մասի և տապակել ձեթի մեջ: Տապակած բանջարեղենները դնել խոհանոցային անձեռոցիկների վրա, որպեսզի ավելորդ ձեթը քամվի:
3.Առանձին թավայի մեջ քիչ ձեթով տապակել կիսալունաձև կտրատած սոխը և քառատած սխտորը: Երբ սոխը թափանցիկ դառնա, ավելացնել կեղևահանած և կիսալուսնաձև կտրատած լոլիկը, տապակել 5-7 րոպե, ապա ավելացնել տապակած բանջարեղենը և փակ կափարիչի տակ թույլ կրակի վրա շոգեխաշել 10 րոպե, ապա ավելացնել համեմունքները և շոգեխաշել ևս 5 րոպե: Կարելի է մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում:
Բարի ախորժակ