Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Անի Նալբանդյան · սեպտեմբեր 5 2016
Դիտումներ 12980

Աշնան առաջին ամիսը դեռ կարող ենք մեզ երես տալ համեղ բանջարեղեններով պատրաստված ուտեստներով։ Սեզոնի հիթ շքերթը շարունակում են գխավորել սմբուկը և պղպեղը։

Բաղադրությունը`

  • 3 հատ սմբուկ
  • 3 հատ բուլղարական պղպեղ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 4-5 ճյուղ նեխուր
  • 3 ատամ սխտոր
  • համեմ
  • մաղադանոս
  • սամիթ
  • ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Սմբուկը և պղպեղը լվանալ, չորացնել և խորովել կրակի վրա։ Պատրաստի բանջարեղենը մաքրել և կտրատել։
2․Թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, և տապակել մանր կտրատած սոխն ու նեխուրը։ Երբ սոխը թափանցիկ դառնա և փափկի, ավելացնել բանջարեղենը և լավ խառնել։ Պահել կրակին 1-2 րոպե, ապա ավելացնել մանր կտրատած կանաչիները և սխտորը։ Տապակել ևս 5 րոպե։ Համեմել աղով։ Կարելի է մատուցել և ՛ տաք, և ՛ սառը տեսքով։
Բարի ախորժակ

սմբուկտաք ուտեստներսխտորսոխպահքպղպեղ

Նմանատիպ գրառումներ
Իմամ Բայալդի
Աջափսանդալի
Խորոված սմբուկով կոտլետ
Հնդկաձավարը սմբուկով
Սպագետի սմբուկի սոուսով
Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ
Հավով լցոնված սմբուկ