Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ բրինձ
  • 40 հատ խաղողի տերև
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 3 ատամիկ սխտոր
  • 1/4 թ/գ քրքում
  • 1/4 թ/գ կարի
  • 1/4 թ/գ սև պղպեղ
  • 3 ճ/գ ձեթ
  • աղ
  • 2 բաժակ ջուր

Պատրաստման եղանակը`


1․Թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել կտրատած սոխը և սխտորը, տապակել մինչև սոխի թափանցիկ դառնալը։
2․Խաղողի տերևները լվանալ, բարակ կտրատել և ավելացնել տապակվող սոխի վրա։ Տապակել 5 րոպե, ապա համեմել քրքումով, կարիով, սև պղպեղով։ Տապակել ևս 1-2 րոպե։
3․Ավելացնել նախօրոք լվացած բրինձը, տապակել 2-3 րոպե, ապա ավելացնել ջուր և համեմել աղով։ Եփել մինչև պատրաստ լինելը։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


Եթե համեմունքների սիրահար չեք, կարող եք պատրաստել առանց կարիի և քրքումի։ Այս տարբերակով ևս շատ համեղ է ստացվում։

տաք ուտեստներսխտորբրինձգլուխ սոխխաղողի տերև

Նմանատիպ գրառումներ