Բազուկով հումուս
Անի Նալբանդյան · մարտ 5 2020Դիտումներ 3865
Սիսեռը շատ կարևոր մթերք է դառնում Մեծ Պահքի շրջանում: Մեզ անհրաժեշտ սպիտակուցների մի մասը կարող ենք ստանալ սիսեռից: Դե իսկ սիսեռով ամենահամեղ ուտեստը Միջին Արևելքից եկած հումուսն է: Այսօր կպատրաստենք բազուկով տարբերակը՝ գեղեցիկ երանգներ ու համային լուծումներ ստանալու համար:
Բաղադրությունը`
- 1 բաժակ խաշած սիսեռ
- 2 հատ խաշած բազուկ
- 2 ատամիկ սխտոր
- 1 հատ կիտրոն
- 2 ճ/գ թահին
- 2ճ/գ զեյթունի ձեթ
- 1/4 թ/գ քիմիոն
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Սիսեռը և բազուկը հարել հարիչով, մինչև որ համասեռ զանգված ստացվի:
2.Ավելացնել սխտորը, 1 կիտրոնի քամած հյութը, զեյթունի ձեթը, քիմիոնը, թահինը և նորից հարել:
3.Պատրաստի զանգվածը տեղափոխել ամանի մեջ, զարդարել սումախով և քունջութի սերմերով: Մատուցել հացի կամ լոշիկի հետ:
Բարի ախորժակ