Կարմիր աղցան
Անի Նալբանդյան · օգոստոս 7 2015Աղցաններ պատրաստելու համար երբեմն միայն լավ երևակայությունը և սառնարանի սուղ պայմանները բավական են: Աղցանի միտքը առաջացավ, երբ սառնարանում որոշեցի կարգուկանոն հաստատել: Արդյունքը գերազանցեց սպասելիքները: Փորձեք և զարմացրեք Ձեր ընտանիքին այս համեղ և օգտակար աղցանով:
Բաղադրությունը`
- 1 հատ փոքր կարմիր կաղամբ
- 1 հատ միջին չափի բազուկ
- 1 հատ վարունգ
- 1 հատ գազար
- 1 հատ գլուխ սոխ
- համեմ, սամիթ, մաղադանոս
- 1 թ/գ սումախ
- աղ, սև պղպեղ
- ձեթ
- քացախ
Պատրաստման եղանակը`
1.Բազուկը լվանալ և խաշել մինչև պատրաստ լինելը, հովացնել և անցկացնել քերիչով:
2.Կաղամբը լվանալ, մանր կտրատել, վրան աղ ցանել և մի փոքր տրորել, որ հյութը անջատվի: Այնուհետև ավելացնել քացախը և ձեթը, դնել կողքի:
3.Այդ ընթացքում քերիչով անցկացնել գազարը, կտրատել վարունգը ձողիկներով, իսկ սոխը՝ կիսալուսնաձև:
4.Կտրատած բանջարեղենները ավելացնել կաղամբի վրա, այստեղ ավելացնել նաև մանր կտրատած կանաչին և համեմունքները, լավ խառնել: Թողնել սառնարանում 1 ժամ, ապա մատուցել:
Բարի ախորժակ