Դդմիկով պեննե
Անի Նալբանդյան · սեպտեմբեր 17 2016Պեննեն իտալական պաստայի տարատեսակ է, որը թարգմանաբար նշանակում է փետուր։ Այն շատ հեշտ է պատրաստվում և հրաշալի համադրվում է բանջարեղենի հետ:
Բաղադրությունը`
- 300 գրամ պեննե
- 2 հատ փոքր դդմիկ
- 1 հատ պղպեղ
- 1 հատ գազար
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 3 հատ լոլիկ
- 3 պճեղ սխտոր
- 1 ճ/գ տոմատի մածուկ
- 3 ճ/գ ձեթ
- խառը կանաչի
- սև և կարմիր պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Եռացող աղ արած ջրի մեջ եփել պեննեն համաձայն տուփի վրա գրված ցուցումների։
2.Սոխը մաքրել և մանր կտրատել։ Թավայի մեջ լցնել ձեթը, տաքացնել, և տապակել սոխը մինչև թափանցիկ դառնալը։
3.Ավելացնել մանր կտրատած պղպեղը և քերիչով անցկացրած գազարը։ Տապակել 2-3 րոպե, ապա ավելացնել քերիչով անցկացրած դդմիկը։ Տապակել 3-5 րոպե, ապա ավելացնել քերիչով անցկացրած լոլիկը։Եփել մինչև ջուրը ամբողջովին գոլորշանա։ Պատրաստ լինելուց մոտ 5 րոպե առաջ ավելացնել տոմատի մածուկը, համեմունքները, ճզմած սխտորը և մանր կտրատած կանաչին։ Թավայի մեջ լցնել ջրքամած պեննեն, խառնել և մատուցել։
Բարի ախորժակ