Դդմիկով սոտե
Անի Նալբանդյան · օգոստոս 30 2015Սոտեն ֆրանսիական խոհանոցի ուտեստ է: Սոտեի տարբեր տեսակներ կան կախված նրանից, թե ինչ բանջարեղեն է օգտագործվում: Դդմիկով սոտեն ամենարագ և հեշտ պատրաստվող բաղադրատոմսերից է: Այն իրենից ներկայացնում է շոգեխաշված բանջարեղենների հրաշալի համադրություն:
Բաղադրությունը`
- 1 հատ դդմիկ
- 1 հատ լոլիկ
- 1 հատ գազար
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 3 պճեղ սխտոր
- 2 հատ դափնու տերև
- ձեթ
- համեմ, սամիթ
- աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Թավայի մեջ ձեթ լցնել, թեթևակի տաքացնել, ավելացնել միջին չափի խորանարդաձև կտրատած գազարը, շոգեխաշել մոտ 4 րոպե:
2.Սոխը և սխտորը ևս կտրատել խորանարդաձև, ավելացնել գազարի վրա, շոգեխաշել 2-3 րոպե:
3.Լոլիկը լվանալ, բաժանել երկու մասի և անցկացնել մանր քերիչով: Ավելացնել շոգեխաշվող բանջարեղենի վրա, խառնել , համեմել աղով և սև պղեղով, սպասել ևս 2-3 րոպե և ավելացնել խորանարդաձև կտրատած դդմիկը, համեմել պղպեղով, ավելացնել դափնու տերևը, փակել կափարիչը և շոգեխաշել 15 րոպե: Այս ընթացքում ոչ մի անգամ չխառնել և թողնել, որ շոգեխաշվի լոլիկի հյութի մեջ:
4.Երբ դդմիկը պատրաս կլինի, ավելացնել կտրատած կանաչին, խառնել, թողնել կրակին 1-2 րոպե և անջատել կրակը:
Բարի ախորժակ