Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու
Անի Նալբանդյան · հունիս 18 2015Ամռանը մսով կերակուրներ պատրաստելը ավելի հաճելի է դառնում, քանի որ բանջարեղենի առատությունը մեզ երևակայելու և մսով կերակուրները ավելի գունեղ ու ախորժելի դարձնելու մեծ հնարավորություններ է տալիս։ Հավի բդիկներով և մատղաշ կարտոֆիլով այս ռագուն որոշեցի պատրաստել Բուֆ Բոգինյոնի տեխնիկայով։ Արդյունքը գերազանցեց սպասելիքները։
Բաղադրությունը`
- 4 հատ հավի բդիկ կամ 2 հատ բուդ
- 14-15 հատ փոքր չափի կարտոֆիլ
- 1 հատ դդմիկ
- 1 հատ գազար
- 1 հատ մեծ գլուխ սոխ
- 1 հատ մեծ լոլիկ
- 1 ճ/գ տոմատի մածուկ
- 0,5-1 հատ կծու պղպեղ
- 1-2 պճեղ սխտոր
- աղ
- սև և կարմիր պղպեղ
- օրեգանո
- բուսայուղ
- կանաչիներ
Պատրաստման եղանակը`
1․Հավի միսը լվանալ, համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղով, օրեգանոյով։ Թողնել սառնարանում ամենաքիչը 4 ժամ, որպեսզի միսը լավ մարինացվի։
2․Թավայի մեջ լցնել բուսայուղը և տաքացնել։ Տաքացած բուսայուղի մեջ երկու կողմից տապակել հավի բդիկները։
3․Նույն թավայի մեջ տապակել նախօրոք լվացած և աղով համեմված կարտոֆիլները։Պատրաստի կարտոֆիլները հանել թավայից և կրկին նույն թավայի մեջ տապակել բանջարեղենը։
4․Սոխը և դդմիկը կտրատել կիսալուսնաձև, գազարը, սխտորը, կծու պղպեղը՝ կլոր-կլոր, լոլիկը՝ խորանարդիկներով։ Կարտոֆիլը հանելուց հետո նույն բուսայուղի մեջ տապակել սոխն ու սխտորը, այնուհետև ավելացնել կծու պղպեղը,գազարն ու դդմիկը, տապակել 5 րոպե։ Տապակված բանջարեղենի վրա ավելացնել կտրատած լոլիկը։ Երբ լոլիկի ջուրը կգոլորշանա, ավելացնել ջրով բացված տոմատի մածուկը, լավ խառնել։ Երբ զանգվածը սկսի եռ գալ, ավելացնել միսը և կարտոֆիլը, բոլորը միասին լավ խառնել և թողնել հյութի մեջ եփվի 5 րոպե։ Անջատելուց 2-3 րոպե առաջ ավելացնել կտրատած թարմ կանաչին։ Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել աղ։
Բարի ախորժակ