Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ
Անի Նալբանդյան · սեպտեմբեր 8 2015Լոլիկի հյութի մեջ պատրաստվող սմբուկը շատ նուրբ համ է ստանում: Այն շատ համեղ է լինում փլավների և տապակած կարտոֆիլի հետ: Կարելի է նաև օգտվել այս բաղադրատոմսից և պահածոյացնել սմբուկները ձմռան համար:
Բաղադրությունը`
- 1 կգ սմբուկ
- 3 հատ լոլիկ
- 2 հատ կարմիր բուլղարական պղպեղ
- 1 հատ չիլի պղպեղ
- 1 գլուխ սխտոր
- 2 թ/գ աղ
- 8 ճ/գ ձեթ
- 50 մլ քացախ
Պատրաստման եղանակը`
1.Սմբուկը կտրատել 1 սմ հաստությամբ կտորների, վրան ավելացնել 1 թ/գ աղ և թողնել 30 րոպե: Այնուհետև պահել սառը ջրի տակ և չորացնել խոհանոցային անձեռոցիկով: Թավայի մեջ լցնել 3 ճ/գ ձեթ, տաքացնել և տապակել սմբուկները 2-3 րոպե յուրաքանչյուր կողմից: Թողնել, որ տապակված սմբուկները հովանան:
Լոլիկները լվանալ և կեղևահանել: Պղպեղները լվանալ, հեռացնել սերմերը, սխտորը մաքրել: Բոլորը միասին հարել բլենդերով կամ անցկացնել մսաղացով: Ստացված զանգվածի վրա ավելացնել 1 թ/գ աղ, 3 ճ/գ շաքարավազ, 5 ճ/գ ձեթ, 50 մլ քացախ և խառնել:
3.Կաթսայի մեջ լցնել սմբուկները, վրան ավելացնել պատրաստի զանգվածը և մարմանդ կրակի վրա եփել 15-20 րոպե, մինչև որ լոլիկի հյութը ամբողջովին գոլորշանա: Պահել սառնարանում: Մատուցել փլավների և տապակած կարտոֆիլի հետ:
Բարի ախորժակ