Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ մանր բլղուր
  • 1 կապ ավելուկ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 3 ատամիկ սխտոր
  • 100 գրամ ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Մանր բլղուրը լվանալ, վրան լցնել եռացրած ջուր այնքան, որ ծածկի բլղուրը։ Թողնել 20-30 րոպե։Այս ընթացքում բլղուրը ամբողջովին կներծծի ջուրը։
2․Ավելուկը մկրատով կտրատել, վրան լցնել գոլ ջուր, թողնել 15 րոպե, ապա քամել և եփել աղ արած եռացող ջրում։ Պատրաստի ավելուկը ջրքամել։
3․Ձեթը տաքացնել, ավելացնել կիսալուսնաձև կտրատած սոխը, տապակել 3 րոպե, ապա ավելացնել մանր կտրատած սխտորը։ Շարունակել ևս մեկ րոպե, ապա ավելացնել բլղուրը և ավելուկը։ Անհրաժեշտության դեպքում համեմել աղով։ Եփել ևս երկու րոպե և վերցնել կրակի վրայից։ Մատուցել տաք վիճակում։
Բարի ախորժակ

բլղուր ավելուկ սոխ սխտոր պահք Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ավելուկի աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Ընկույզով ավելուկ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Կարմիր լոբով աղցան

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Ավելուկով ոսպապուր

Սնկի համով սմբուկ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Խորոված լոլիկով սոուս

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Իմամ Բայալդի

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Աջափսանդալի

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Թաբուլե

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Սպանախով ոչխարի միս

Դդմիկով և գազարով աղցան

Սնկով և բլղուրով փլավ

Կորեական գազարը մսով

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Քարաճիկով աղցան

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Կաղամբով և գազարով աղցան

Տժվժիկ

Հավի կծու սրտիկներ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Անանուխով չաթնի

Lյարդով տորթ

Բանջարեղենային միքս

Հազարով և գազարով աղցան

Սպանախով աղցան

Սմբուկով կորեական աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Դանդուռով թթու

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Նեխուրով ոչխարի միս

Կաթով կարտոֆիլ

Մաղադանոսով կոտլետ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Բազուկով չեխական դերունի

Միջինք (Տապլա)

Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Դդումով և բրնձով փլավ

Դդմիկով և սնկով սոտե

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Ավելուկով սենդվիչ

Դանդուռով սպաս

Պարոն Բանջար Ձվով

Դդումով չրթմա

Լոբով կոլոլակ

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Բանջարեղենային բլղուր

Տոնական լցոնած հավ

Սոբա

Կանաչ լոլիկով աղցան

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Դերունի

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ոսպով և բազուկով աղցան

Ձվով տապակած շրեշտ

Սպանախով և դդմիկով դերունի

Խեկը բանջարեղենով

Ղազան խորոված

Բազուկով խավիար

Սպիտակ գինով իշխան

Սամոսա

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Լյարդով և գազարով աղցան

Եղինջապուր

Եղինջով աղցան

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Թարխունով և սխտորով քացախ

Բլյու Չիզ

Lյարդով կոտլետ

Դդմիկով կոտլետ

Գազարով և լապշայով աղցան

Մարինացված բազուկ

Վարունգով սոուս

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սնկով ապուրը պանրով

Այծի մսով Կարրի

Խորոված ջեռոցում

Դանդուռով աղցան

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Կոտլետներ ջեռոցում

Տապակած գազար

Գազարով և նեխուրով աղցան

Լյարդը թթվասերով

Խաշած լեզվով աղցան

Բազուկով կոտլետ

Լահմաջո

Մարինացված հում բազուկ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Լավաշով իշխան

Ծաղկակաղամբով աղցան

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Դալ

Դդումով կոտլետ

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Հավի մսով և նշով աղցան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Բազուկով և սնկով աղցան

Հազարով աղցան

Դդմիկով տորթ

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Չիչխանով սոուս

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Այլազան

Դդմիկով սոտե

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Կարմիր աղցան

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Բամիայով ոչխարի միս

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Դդմիկով օրզո

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Մարինացված կանաչ լոբի

Դանդուռով և դդմիկով աղցան

Տապակած խառը բանջար