Արագ պատրաստվող միս
Անի Նալբանդյան · նոյեմբեր 8 2015Այս բաղադրատոմսի յուրահատկությունը մարինադն է, որի մեջ ՙ<<եփվում>> է միսը: Այս մարինադի շնորհիվ ցանկացած տեսակի միս կարելի է պատրաստել 5-10 րոպեում:
Բաղադրությունը`
- 500 գրամ հավի կրծքամիս
- 2 հատ ձու
- 1 ճ/գ մանանեխ
- 0.5 ճ/գ կարտոֆիլի օսլա
- 1 ճ/գ ձեթ
- 1 թ/գ աղ
- սև պղպեղ
- 2 ճ/գ քունջութ
Պատրաստման եղանակը`
1.Մարինադի համար իրար խառնել ձուն, օսլան, մանանեխը, աղը և սև պղպեղը: Միսը կտրատել Ձեզ հարմար եղանակով և ավելացնել մարինադի մեջ, տեղափոխել սառնարան: Ցանկալի է սառնարում պահել ամբողջ գիշեր, հակառակ դեպքում ամենաքիչը 4 ժամ:
2.Թավայի մեջ ձեթ լցնել, տաքացնել և մեջը տապակել մսի կտորները՝ երկու կողմից քունջութ ավելացնելով:Երբ միսը կարմրի, պատրաստ է: Մատուցել ցանկացած բանջարեղենային խավարտով:
Բարի ախորժակ
Հուշում`
1.Մարինադի մեջ կարող եք սև պղպեղից բացի ավելացնել նաև այլ համեմունքներ (օրինակ կարի):
2.Կարելի է ավելացնել ինչպես հատիկավոր մանանեխ, այնպես էլ մանանեխի փոշի կամ մածուկ:
3.Միսը կարող է այս մարինադի մեջ մնալ 2-3 օր: