Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով
Անի Նալբանդյան · հունիս 23 2016Ընթրիք պատրաստելիս շատ կարևոր է ընտրել քիչ կալորիականությաբ բայց միևնույն ժամանակ համեղ բաղադրատոմս։ Այսպես կգեղեցկացնեք ինչպես Ձեր երեկոն, այնպես էլ մարմինը։ Ահա այդպիսի հրաշաի բաղադրատոմս։
Բաղադրությունը`
- 1 հատ հավի կրծքամիս
- 300 գրամ բրոկոլի
- 15 գրամ իմբիր
- 2 ճ/գ սոյայի սոուս
- 2 ճ/գ լիմոնի հյութ
- 2 ճ/գ ձեթ
- սև և կարմիր պղպեղ
- 150 գրամ մածուն
- մի քանի ճյուղ սամիթ
- մի քանի ճյուղ համեմ
- 1 ատամիկսխտոր
Պատրաստման եղանակը`
1․Հավի կրծքամիսը լվանալ և կտրատել փոքր կտորների ու մարինացնել։ Մարինադի համար առանձին ամանի մեջ իրար հետ խառնել սոյայի սոուսը, լիմոնի հյութը, ձեթը, մանր քերիչով անցկացրած իմբիրը, սև և կարմիր պղպեղները և աղը։ Հավի կտորները դնել մարինադի մեջ և պահել առնվազն 30 րոպե։
2․ Բրոկոլին լվանալ և բաժանել մանր կտորիների։ Համեմել աղով, պղպեղներով և թեթևակի ձեթ ցողել։
3․Ջեռեփուկի ամանի կամ թավայի մեջ տեղավորել հավի կրծքամիսը, կողքը շարել համեմված բրոկոլին, ծածկել փայլաթիթեղով և եփել 180 աստիճան ջեռոցում 20-30 րոպե։ Պատրաստ լինելուց 5-10 րոպե առաջ փայլաթիթեղը հանել, որ մոր վրա թեթևակի կեղև առաջանա։ Սոուսի համար մածունի վրա ավելացնել մանր կտրատած սամիթը, համեմը և ճզմած սխտորը։ Մատուցել անմիջապես։
Բարի ախորժակ