Ցոխադի Սուենտե
Անի Նալբանդյան · հուլիս 29 2015Կանաչ սխտորը քիչ տարածում ունեցող, բայց շատ համեղ կանաչի է։ Դրանով պատրաստվող ուտեստները առանձննաում են և համային որակներով, և արտաքին տեսքով։
Բաղադրությունը`
- 300 գրամ կանաչ սխտոր
- 200 գրամ հավի կրծքամիս
- 50 գրամ սոյայի սոուս
- 1 ճ/գ օսլա
- 100 գրամ ջուր
- համեմի սերմ
- ընկույզ
- ձեթ
- աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Կանաչ սխտորը մաքրել, կտրատել 4-5 սմ երկարությամբ։
2․Հավի կրծքամիսը լվանալ, կտրատել երկար կտորներով։
3․Թավայի մեջ ձեթ լցնել, տաքացնել, ավելացնել կտրատած կանաչ սխտորը։ Տապակել մինչև թեթևակի ոսկեգույն դառնալը։
4․Ավելացնել հավիս կրծքամիսը, տապակել 3-5 րոպե, ավելացնել սոյայի սուոսը, համեմել աղով և սև պղպեղով, ավելացնել մի պտղունցի չափ համեմի սերմ։
5․Օսլան բացել ջրով, ավելացնել թավայի մեջ, որպեսզի սոուսը պնդանա։ Երբ սոուսը կպնդանա, անջատել, թողնել 2 րոպե հանգստանա։ Մատուցելուց առաջ ավելացնել մանրացրած ընկույզ։
Բարի ախորժակ