Հավի կրծքամիսը թթվասերով
Անի Նալբանդյան · փետրվար 10 2016Հավի կրծքամիս սիրում են գրեթե բոլորը։ Այն շատ արագ է պատրաստվում և շատ համեղ է։ Իսկ թթվասերով պատրաստելու դեպքում դառնում է շատ փափուկ և հյութեղ։
Բաղադրությունը`
- 800 գրամ հավի կրծքամիս
- 250 գրամ թթվասեր
- 2 հատ գլուխ սոխ
- 2-3 պճեղ սխտոր
- 1 թ/գ օսլա
- 1 թ/գ կարի
- 1 թ/գ սև պղպեղ
- 1 թ/գ կարմիր պղպեղ
- 1 թ/գ քրքում
- 60 մլ ձեթ
- համեմ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Հավի կրծքամիսը բաժանել փոքր կտորների, փայտե ձողիկով ծակծկել, համեմել կարիով, քրքումով, սև և կարմիր պղպեղներով, աղով։ Թողնել սառնարանում 4 ժամ։
2․Թավայի մեջ ձեթը տաքացնել։ Մսի մարինացված կտորները տապակել ուժեղ կրակի վրա յուրաքանչյուր կողմը 3-4 րոպե։ Տապակած կտորները մի կողմ դնել։
3․ Նույն թավայի մեջ տապակել կիսալուսնաձև կտրատած սոխը մինչև թափանցիկ դառնալը։ Հավի կտորները նորից վերադարձնել թավայի մեջ, ավելացնել 2 բաժակ տաք ջուր։ Եփել 10-15 րոպե։
4․ 1 թ/գ օսլան բացել 3 թ/գ սենյակային ջերմաստիճանի ջրով, լցնել թթվասերի մեջ,խառնել։ Ապա թթվասերը բացել տաք ջրով և ավելացնել մսի վրա։ Թթվասերը պետք է ավելացնել դանդաղորեն, որպեսզի չկտրվի։ Թթվասերը ավելացնելուց հետո ևս 15 րոպե եփել։ Այս ընթացքում միսը կհասցնի ներծծել թթվասերը և ավելի նուրբ համ կստանա։ Եփվելուց 5 րոպե առաջ ավելացնել մանր կտրատած համեմը և ճզմած սխտորը։ Մատուցել տաք վիճակում բրձի հետ։
Պատրաստեք սիրով և հիշեք, որ անփորձները կառուցեցին Տապանը, իսկ պրոֆեսիոնալները ՝ Տիտանիկը։
Բարի ախորժակ
Հուշում`
1․ Թթվասերով տաք ուտեստներ պատրաստելուց պետք է շատ զգույշ լինել, որ այն չկտրվի։ Դրա համար առաջին հերթին անհրաժեշտ է այն բացել տաք ջրով, որպեսզի ջերմաստիճանների կտրուկ տարբերությունից այն չկտրվի։ Երկրորդ հերթին, պետք է ավելացնել շատ դանդաղ, որ հասցնի միաձուլվել եռացող զանգվածի հետ։
2․Եթե ուզում եք սխտորի համը ավելի թեթև լինի, ապա այն տապակեք սոխի հետ։ Իսկ եթե Ձեզ դուր է գալիս սխտորի արտահայտիչ համը, ապա ավելացրեք վերջում։Կարող եք նաև սխտորը բաժանել երկու մասի։ Մի մասը տապակել սոխի հետ, իսկ մյուս մասը ավելացնել վերջում։