Մսով կոտլետ
Անի Նալբանդյան · փետրվար 2 2017Դիտումներ 37616
Հյութեղ կոտլետներ պատրաստելը այլևս դժվար չէ։ Պարզապես հետևեք բաղադրատոմսին։
Բաղադրությունը`
- 700 գրամ տավարի աղացած միս
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 100 գրամ մածուն
- 1 ճ/գ քունջութ
- 1 թ/գ սև պղպեղ
- 1 թ/գ կարմիր պղպեղ
- չորացրած ռեհան
- չորացրած ծիտրոն
- չորացրած անանուխ
- 1 հատ ձու
- պաքսիմատ
- ձեթ
Պատրաստման եղանակը`
1․Տավարի աղացած մսի վրա ավելացնել աղացած սոխը, հարած ձուն, հարած մածունը, համեմունքները և շաղախել խճողակ։ Պատրաստի խճողակը պահել սառնարում 15 րոպե, որպեսզի համերը լավ միանան իրար։
2․Խճողակից պատրաստել կոտլետներ, թաթախել պաքսիմատի մեջ և տապակել նախօրոք տաքացրած ձեթի մեջ։ Մատուցել տաք վիճակում։
Բարի ախորժակ
Հուշում`
1.Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել նաև թարմ կանաչիներ: Այսպես կոտլետները ավելի համեղ կլինեն:
Կարելի է մատուցել խորոված լոլիկի սոուսով: