Սմբուկով և թթվասերով աղցան
Անի Նալբանդյան · օգոստոս 17 2015Դիտումներ 18089
Բաղադրությունը`
- 3 հատ միջին չափի սմբուկ
- 3 հատ լոլիկ
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 2-3 պճեղ սխտոր
- օրեգանո
- ծիտրոն
- բուսայուղ
- աղ, սև պղպեղ
- 300 գրամ թթվասեր
Պատրաստման եղանակը`
1. Սմբուկը լվանալ, մաքրել և կտրատել խորանարդիկներով:Ցանկության դեպքում սմբուկը կարելի է թողնել կճեպով: Կտրատած սմբուկի վրա աղ անել, թողնել 15-20 րոպե: Առաջացած ջուրը քամել:
2.Թավայի մեջ բուսայուղ լցնել, տաքացնել և տապակել կտրատած սոխը: Երբ սոխը պատրաստ կլինի, ավելացնել քամած սմբուկը և տապակել 15 րոպե:
3.Լոլիկները լվանալ և կտրատել խորանարդիկներով, ավելացնել տապակվող սմբուկների վրա և եփել մինչև լոլիկի ջուրը կգոլորշանա:
4.Երբ գրեթե պատրաստ լինի, ավելացնել ճզմած սխտորը, շարունակել եփել մինչև պատրաստ լինելը: Կրակը անջատել և ավելացնել աղը, պղպեղը, օրեգանոն, ծիտրոնը և թթվասերը: Ամենաքիչը երկու ժամ դնել սառնարանում: Մատուցել սառը վիճակում:
Բարի ախորժակ