Սմբուկով կորեական աղցան
Անի Նալբանդյան · հոկտեմբեր 17 2016Դիտումներ 25688
Կորեական խոհանոցը բոլորիս հայտնի է իր համեղ աղցաններով։ Շարունակենք ծանոթանալ նոր բաղադրատոմսերի հետ միասին։
Բաղադրությունը`
- 2 հատ սմբուկ
- 1 հատ կանաչ պղպեղ
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 1 հատ մեծ լոլիկ
- 1 պճեղ սխտոր
- 3 ճ/գ ձեթ
- 1 ճ/գ սոյայի սոուս
- 1 թ/գ համեմի սերմ
- սև և կարմիր պղպեղ
- ռեհան
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Տաքացրած ձեթի մեջ տապակել կիսալուսնաձև կտրատած սոխը։ Երբ սոխը թափանցիկ դառնա, ավելացնել երկարությամբ կտրատած պղպեղը։ Տապակել մոտ 5 րոպե, ապա ավելացնել կիսալուսնաձև կտրատած լոլիկը։
2.Սմբուկը լվանալ, կտրատել շեղանկյունաձև։ Ավելացնել եփվող բանջարեղենի վրա, խառնել և շարունակել տապակել։ Պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ ավելացնել մանր կտրատած ռեհանը,ճզմած սխտորը, սոյայի սոուսը և համեմունքները։ Պահել սառնարանում մոտ 2-3 ժամ, ոռպեսզի համերը իրար միանան։
Բարի ախորժակ