Վարունգով աղցան
Անի Նալբանդյան · հուլիս 7 2015Դիտումներ 23729
Վարունգով պատրաստվող այս աղցանը կարելի է մատուցել տապակած մսի հետ։
Բաղադրությունը`
- 3 հատ վարունգ
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 0,5 հատ կծու պղպեղ
- մի քանի տերև անանուխ
- մի քանի տերև համեմ
- 1 ճ/գ քացախ
- 1 ճ/գ շաքարավազ
- 1 թ/գ աղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Փոքր կաթսայի մեջ լցնել շաքարավազը, աղը և քացախը, դնել կրակին, մինչև որ աղը և շաքարավազը հալվի։ Կրակը անջատել և թողնել որ ամբողջավին սառի։ Այս ընթացքում պատրաստել բանջարեղենը։
2․Վարունգները լվանալ և կտրատել ձողիկներով։ Սոխը կտրատել կիսալուսնաձև, կծու բիբարը կիսել մեջտեղից, հեռացնել սերմերը և բարակ -բարակ կտրատել։
3․Համեմը և անանուխը լվանալ և շատ մանր կտրատել։ Բոլոր բաղադրիչները լցնել աղցանամանի մեջ։
4․Պատրաստի քացախը լցնել բանջարեղենի վրա, խառնել, թողնել 15 րոպե սառնարանում, որ համերը միանան և մատուցել։ Աղցան շատ համեղ է լինում տապակած մսի կամ կոտլետի հետ։
Բարի ախորժակ