Բաղադրությունը`

  • 5 հատ ձու
  • 130 գրամ կարագ
  • 250 գրամ շաքարավազ
  • 140 գրամ ալյուր
  • 150 գրամ կակաո

Պատրաստման եղանակը`


1․Կարագը և շաքարավազը հարել։ Հետո ավելացնել ձվերը մեկ-մեկ և շարունակել հարել։
2․Ալյուրը և կակաոն խառնել իրար հետ և ավելացնել հարած զանգվածի վրա,խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
3․Կեքսի ամանները պատել հալած կարագով և թեթևակի կակաո ցանել, որպեսզի կեքսերը չվառվեն կամ կպնեն ամանին։ Խմորը լցնել կեքսի ամանների մեջ և տեղափոխել սառցախցիկ 10 ժամով։ 10 ժամ հետո ջեռոցը տաքացնել 210 աստիճան և եփել կեքսերը 10 րոպե։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Պատրաստի սառեցված տորտինոն տաքացնել 180 աստիճան ջեռոցում 2-3 րոպե։ Տաքացրած տորտինոն համային որակներով չի տարբերվում թարմ պատրաստած տորտինոյից։
2․Տորտինոն կարելի է մատուցել նաև պաղպաղակով։ Տաք տորտինոն և պաղպաղակը միասին շատ համեղ են լինում։

ձու կարագ շաքարավազ կակաո ալյուր Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Էկլեր

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե տորթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սրտաձև միջուկով կեքս

Տորթ <<Պանչո>>

Կեֆիրով թխվածք

Սև հաղարջով մաֆին

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Գազարով կեքս

Սալորով թխվածք

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Ծիրանով բիսկվիտ

Պասի թխվածքաբլիթ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Շառլոտկա

Սև հաղարջով կեքս

Սրտաձև էկլեր

Ելակով ալադի

Բանանով հաց

Տիրամիսու

Հաղարջով ալադի

Նուտելայով բրաունի

Շոկոլադով կեքսեր

Բալը ձյան տակ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Տապակած մանդակ

Ամերիկյան Փանքեյք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Միջինք (Տապլա)

Բազուկով չեխական դերունի

Ձվով տապակած թելուկ

Մաղադանոսով կոտլետ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Կոլդունի

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Նրբություն

Դդմիկով կոտլետ

Lյարդով տորթ

Ձվով տապակած շրեշտ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ամանորյա

Ավելուկով ոսպապուր

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Տնային կոնֆետներ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Բանանով հաց (Վեգան)

Վեգան Վաֆլի

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Դանդուռով ձվածեղ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Վարսակի շիլա

Աղցան <<Արքայազն>>

Մսով կոտլետ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Սամոսա

Բրոկոլիով ձվածեղ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Գլուխ սոխով ալադի

Ղազան խորոված

Ելակը բալզամիկ քացախով

Լավաշով իշխան

Կատալոնական աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Հոնով և տանձով ջեմ

Չիչխանով կոկտեյլ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Կարտոֆիլով տորթ

Կաթով կարտոֆիլ

Գազարով և լապշայով աղցան

Կուլչա

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Արագ պատրաստվող միս