Բաղադրությունը`

  • 5 հատ ձու
  • 130 գրամ կարագ
  • 250 գրամ շաքարավազ
  • 140 գրամ ալյուր
  • 150 գրամ կակաո

Պատրաստման եղանակը`


1․Կարագը և շաքարավազը հարել։ Հետո ավելացնել ձվերը մեկ-մեկ և շարունակել հարել։
2․Ալյուրը և կակաոն խառնել իրար հետ և ավելացնել հարած զանգվածի վրա,խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
3․Կեքսի ամանները պատել հալած կարագով և թեթևակի կակաո ցանել, որպեսզի կեքսերը չվառվեն կամ կպնեն ամանին։ Խմորը լցնել կեքսի ամանների մեջ և տեղափոխել սառցախցիկ 10 ժամով։ 10 ժամ հետո ջեռոցը տաքացնել 210 աստիճան և եփել կեքսերը 10 րոպե։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Պատրաստի սառեցված տորտինոն տաքացնել 180 աստիճան ջեռոցում 2-3 րոպե։ Տաքացրած տորտինոն համային որակներով չի տարբերվում թարմ պատրաստած տորտինոյից։
2․Տորտինոն կարելի է մատուցել նաև պաղպաղակով։ Տաք տորտինոն և պաղպաղակը միասին շատ համեղ են լինում։

ձու կարագ շաքարավազ կակաո ալյուր Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե տորթ

Էկլեր

Շոկոլադե կեքս

Գազարով տորթ

Սև հաղարջով մաֆին

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կեֆիրով թխվածք

Գազարով կեքս

Տորթ <<Պանչո>>

Լեբկուխեն

Սրտաձև միջուկով կեքս

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սալորով թխվածք

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Նուտելայով բրաունի

Տիրամիսու

Ելակով ալադի

Բալը ձյան տակ

Սրտաձև էկլեր

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Շառլոտկա

Ծիրանով բիսկվիտ

Պասի թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով կեքս

Շոկոլադով կեքսեր

Թաց շոկոլադե թխվածք

Բանանով հաց

Հաղարջով ալադի

Բազուկով չեխական դերունի

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Մաղադանոսով կոտլետ

Lյարդով տորթ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած թելուկ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Միջինք (Տապլա)

Ամերիկյան Փանքեյք

Կոլդունի

Նրբություն

Տապակած մանդակ

Դդմիկով կոտլետ

Հոնով և տանձով ջեմ

Չիչխանով կոկտեյլ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Աղցան <<Արքայազն>>

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Վարսակի շիլա

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավելուկով ոսպապուր

Տնային կոնֆետներ

Ձվով տապակած շրեշտ

Մսով կոտլետ

Սոբա

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Տապակած խառը բանջար

Դանդուռով ձվածեղ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Կարտոֆիլով տորթ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Ղազան խորոված

Գլուխ սոխով ալադի

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Գազարով և լապշայով աղցան

Կուլչա

Կատալոնական աղցան

Բրոկոլիով ձվածեղ

Դերունի

Սամոսա

Սպանախով ձվածեղ

Կաթով կարտոֆիլ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Արագ պատրաստվող միս

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Լավաշով իշխան

Ամանորյա

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ