Բաղադրությունը`

  • 5 հատ ձու
  • 130 գրամ կարագ
  • 250 գրամ շաքարավազ
  • 140 գրամ ալյուր
  • 150 գրամ կակաո

Պատրաստման եղանակը`


1․Կարագը և շաքարավազը հարել։ Հետո ավելացնել ձվերը մեկ-մեկ և շարունակել հարել։
2․Ալյուրը և կակաոն խառնել իրար հետ և ավելացնել հարած զանգվածի վրա,խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
3․Կեքսի ամանները պատել հալած կարագով և թեթևակի կակաո ցանել, որպեսզի կեքսերը չվառվեն կամ կպնեն ամանին։ Խմորը լցնել կեքսի ամանների մեջ և տեղափոխել սառցախցիկ 10 ժամով։ 10 ժամ հետո ջեռոցը տաքացնել 210 աստիճան և եփել կեքսերը 10 րոպե։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Պատրաստի սառեցված տորտինոն տաքացնել 180 աստիճան ջեռոցում 2-3 րոպե։ Տաքացրած տորտինոն համային որակներով չի տարբերվում թարմ պատրաստած տորտինոյից։
2․Տորտինոն կարելի է մատուցել նաև պաղպաղակով։ Տաք տորտինոն և պաղպաղակը միասին շատ համեղ են լինում։

ձու կարագ շաքարավազ կակաո ալյուր Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կիտրոնով թխվածք

Էկլեր

Շոկոլադե տորթ

Շոկոլադե կեքս

Տորթ <<Պանչո>>

Գազարով կեքս

Սև հաղարջով մաֆին

Կեֆիրով թխվածք

Գազարով տորթ

Լեբկուխեն

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Սրտաձև միջուկով կեքս

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սալորով թխվածք

Շառլոտկա

Ելակով ալադի

Տիրամիսու

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Հաղարջով ալադի

Սև հաղարջով կեքս

Շոկոլադով կեքսեր

Սրտաձև էկլեր

Բալը ձյան տակ

Բանանով հաց

Նուտելայով բրաունի

Ծիրանով բիսկվիտ

Ձվով տապակած թելուկ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Դդմիկով կոտլետ

Կոլդունի

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ամերիկյան Փանքեյք

Ռուլետ <<Վագրային>>

Մաղադանոսով կոտլետ

Նրբություն

Միջինք (Տապլա)

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Տապակած մանդակ

Lյարդով տորթ

Բազուկով չեխական դերունի

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Վարսակի շիլա

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավելուկով ոսպապուր

Չիչխանով կոկտեյլ

Մսով կոտլետ

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Հոնով և տանձով ջեմ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Կարտոֆիլով տորթ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կուլչա

Գազարով և լապշայով աղցան

Գլուխ սոխով ալադի

Սամոսա

Ամանորյա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Աղցան <<Արքայազն>>

Տնային կոնֆետներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ղազան խորոված

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Լավաշով իշխան

Արագ պատրաստվող միս

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Սպանախով ձվածեղ

Դերունի

Կատալոնական աղցան

Սև հաղարջը ձմռան համար

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Կաթով կարտոֆիլ