Բաղադրությունը`

  • 5 հատ ձու
  • 130 գրամ կարագ
  • 250 գրամ շաքարավազ
  • 140 գրամ ալյուր
  • 150 գրամ կակաո

Պատրաստման եղանակը`


1․Կարագը և շաքարավազը հարել։ Հետո ավելացնել ձվերը մեկ-մեկ և շարունակել հարել։
2․Ալյուրը և կակաոն խառնել իրար հետ և ավելացնել հարած զանգվածի վրա,խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
3․Կեքսի ամանները պատել հալած կարագով և թեթևակի կակաո ցանել, որպեսզի կեքսերը չվառվեն կամ կպնեն ամանին։ Խմորը լցնել կեքսի ամանների մեջ և տեղափոխել սառցախցիկ 10 ժամով։ 10 ժամ հետո ջեռոցը տաքացնել 210 աստիճան և եփել կեքսերը 10 րոպե։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Պատրաստի սառեցված տորտինոն տաքացնել 180 աստիճան ջեռոցում 2-3 րոպե։ Տաքացրած տորտինոն համային որակներով չի տարբերվում թարմ պատրաստած տորտինոյից։
2․Տորտինոն կարելի է մատուցել նաև պաղպաղակով։ Տաք տորտինոն և պաղպաղակը միասին շատ համեղ են լինում։

ձու կարագ շաքարավազ կակաո ալյուր Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կիտրոնով թխվածք

Էկլեր

Շոկոլադե տորթ

Շոկոլադե կեքս

Լեբկուխեն

Տորթ <<Պանչո>>

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կեֆիրով թխվածք

Սև հաղարջով մաֆին

Գազարով կեքս

Գազարով տորթ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սալորով թխվածք

Սրտաձև միջուկով կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով կեքս

Շոկոլադով կեքսեր

Ծիրանով բիսկվիտ

Ելակով ալադի

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Բալը ձյան տակ

Նուտելայով բրաունի

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Տիրամիսու

Թաց շոկոլադե թխվածք

Բանանով հաց

Շառլոտկա

Հաղարջով ալադի

Սրտաձև էկլեր

Ձվով տապակած թելուկ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Բազուկով չեխական դերունի

Միջինք (Տապլա)

Կոլդունի

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Lյարդով տորթ

Տապակած մանդակ

Ամերիկյան Փանքեյք

Ռուլետ <<Վագրային>>

Մաղադանոսով կոտլետ

Դդմիկով կոտլետ

Նրբություն

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Վարսակի շիլա

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Մսով կոտլետ

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավելուկով ոսպապուր

Չիչխանով կոկտեյլ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Հոնով և տանձով ջեմ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Կարտոֆիլով տորթ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կուլչա

Գազարով և լապշայով աղցան

Գլուխ սոխով ալադի

Սամոսա

Ամանորյա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Աղցան <<Արքայազն>>

Տնային կոնֆետներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ղազան խորոված

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Լավաշով իշխան

Արագ պատրաստվող միս

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Սպանախով ձվածեղ

Դերունի

Կատալոնական աղցան

Սև հաղարջը ձմռան համար

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Կաթով կարտոֆիլ