Բաղադրությունը`

  • 5 հատ ձու
  • 130 գրամ կարագ
  • 250 գրամ շաքարավազ
  • 140 գրամ ալյուր
  • 150 գրամ կակաո

Պատրաստման եղանակը`


1․Կարագը և շաքարավազը հարել։ Հետո ավելացնել ձվերը մեկ-մեկ և շարունակել հարել։
2․Ալյուրը և կակաոն խառնել իրար հետ և ավելացնել հարած զանգվածի վրա,խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
3․Կեքսի ամանները պատել հալած կարագով և թեթևակի կակաո ցանել, որպեսզի կեքսերը չվառվեն կամ կպնեն ամանին։ Խմորը լցնել կեքսի ամանների մեջ և տեղափոխել սառցախցիկ 10 ժամով։ 10 ժամ հետո ջեռոցը տաքացնել 210 աստիճան և եփել կեքսերը 10 րոպե։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Պատրաստի սառեցված տորտինոն տաքացնել 180 աստիճան ջեռոցում 2-3 րոպե։ Տաքացրած տորտինոն համային որակներով չի տարբերվում թարմ պատրաստած տորտինոյից։
2․Տորտինոն կարելի է մատուցել նաև պաղպաղակով։ Տաք տորտինոն և պաղպաղակը միասին շատ համեղ են լինում։

ձու կարագ շաքարավազ կակաո ալյուր Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե տորթ

Շոկոլադե կեքս

Էկլեր

Սալորով թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սև հաղարջով մաֆին

Գազարով կեքս

Կեֆիրով թխվածք

Տորթ <<Պանչո>>

Գազարով տորթ

Լեբկուխեն

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Բալը ձյան տակ

Նուտելայով բրաունի

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Ծիրանով բիսկվիտ

Շառլոտկա

Սև հաղարջով կեքս

Տիրամիսու

Սրտաձև էկլեր

Ելակով ալադի

Հաղարջով ալադի

Շոկոլադով կեքսեր

Պասի թխվածքաբլիթ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Բանանով հաց

Թաց շոկոլադե թխվածք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Ամերիկյան Փանքեյք

Lյարդով տորթ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Ռուլետ <<Վագրային>>

Միջինք (Տապլա)

Մաղադանոսով կոտլետ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Տապակած մանդակ

Կոլդունի

Դդմիկով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած թելուկ

Հոնով և տանձով ջեմ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Չիչխանով կոկտեյլ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ձվով տապակած շրեշտ

Բանանով հաց (Վեգան)

Վեգան վաֆլի

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավելուկով ոսպապուր

Սոբա

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Վարսակի շիլա

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Մսով կոտլետ

Արագ պատրաստվող միս

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Գազարով և լապշայով աղցան

Սամոսա

Ղազան խորոված

Գլուխ սոխով ալադի

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ամանորյա

Աղցան <<Արքայազն>>

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Տնային կոնֆետներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ելակը բալզամիկ քացախով

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Լավաշով իշխան

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Կաթով կարտոֆիլ

Սպանախով ձվածեղ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Բրոկոլիով ձվածեղ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ