Բաղադրությունը`

  • 5 հատ ձու
  • 130 գրամ կարագ
  • 250 գրամ շաքարավազ
  • 140 գրամ ալյուր
  • 150 գրամ կակաո

Պատրաստման եղանակը`


1․Կարագը և շաքարավազը հարել։ Հետո ավելացնել ձվերը մեկ-մեկ և շարունակել հարել։
2․Ալյուրը և կակաոն խառնել իրար հետ և ավելացնել հարած զանգվածի վրա,խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
3․Կեքսի ամանները պատել հալած կարագով և թեթևակի կակաո ցանել, որպեսզի կեքսերը չվառվեն կամ կպնեն ամանին։ Խմորը լցնել կեքսի ամանների մեջ և տեղափոխել սառցախցիկ 10 ժամով։ 10 ժամ հետո ջեռոցը տաքացնել 210 աստիճան և եփել կեքսերը 10 րոպե։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Պատրաստի սառեցված տորտինոն տաքացնել 180 աստիճան ջեռոցում 2-3 րոպե։ Տաքացրած տորտինոն համային որակներով չի տարբերվում թարմ պատրաստած տորտինոյից։
2․Տորտինոն կարելի է մատուցել նաև պաղպաղակով։ Տաք տորտինոն և պաղպաղակը միասին շատ համեղ են լինում։

ձու կարագ շաքարավազ կակաո ալյուր Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Էկլեր

Շոկոլադե տորթ

Կեֆիրով թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սև հաղարջով մաֆին

Գազարով տորթ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Լեբկուխեն

Տորթ <<Պանչո>>

Գազարով կեքս

Սրտաձև էկլեր

Տիրամիսու

Շառլոտկա

Պասի թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Նուտելայով բրաունի

Շոկոլադով կեքսեր

Սև հաղարջով կեքս

Ծիրանով բիսկվիտ

Բալը ձյան տակ

Հաղարջով ալադի

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Բանանով հաց

Թաց շոկոլադե թխվածք

Lյարդով տորթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ձվով տապակած թելուկ

Բազուկով չեխական դերունի

Ռուլետ <<Վագրային>>

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Տապակած մանդակ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Միջինք (Տապլա)

Մաղադանոսով կոտլետ

Նրբություն

Ամերիկյան Փանքեյք

Դդմիկով կոտլետ

Կոլդունի

Կաթով կարտոֆիլ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Վարսակի շիլա

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Սոբա

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավելուկով ոսպապուր

Սպանախով ձվածեղ

Հոնով և տանձով ջեմ

Չիչխանով կոկտեյլ

Մսով կոտլետ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Սամոսա

Գազարով և լապշայով աղցան

Գլուխ սոխով ալադի

Աղցան <<Արքայազն>>

Ղազան խորոված

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տնային կոնֆետներ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ամանորյա

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Լավաշով իշխան

Արագ պատրաստվող միս

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Կատալոնական աղցան

Սև հաղարջը ձմռան համար

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Դերունի