Բաղադրությունը`

  • 300 գրամ ալյուր
  • 250 մլ ձեթ
  • 150 գրամ գազար
  • 200 գրամ շաքարավազ
  • 4 հատ ձու
  • 80 գրամ չամիչ
  • 80 գրամ ընկույզ
  • 0.5 թ/գ դարչին
  • թեյի գդալի ծայրով մշկընկույզ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1/4 թ/գ աղ
  • 300 գրամ կաթնաշոռ (9 %)
  • 300 գրամ թթվասեր (25-30 %)
  • 200 գրամ շաքար փոշի
  • 0.5 լիմոնի լիմոնի կեղև
  • 0.5 նարինջի կեղև (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը`


1.Առանձին ամանի մեջ իրար խառնել ալյուրը, աղը, դարչինը, մշկընկույզը և փրեցուցիչը:
2.Ընկույզը բովել տաք թավայի մեջ 5-7 րոպե: Բովելու շնորհիվ ընկույզի համային որակները ավելի են ընդգծվում: Թողնել, որ հովանա, ապա մանրացնել:
3.Ձվերը և շաքարավազը լավ հարել, մինչև որ ստացվի սպիտակավուն պինդ զանգված: Ավելացնել ձեթը և հարել: Երկար հարել պետք չէ: Բավական է ձեթը հավասարաչափ տարածվի և ստացվի համասեռ զանգված:
4.Ստացված զանգվածի վրա մաս-մաս ավելացնել չոր զանգվածը (ալյուրի,աղի, դարչինի, մշկընկույզի, փխրեցուցիչի խառնուրդը) և խառնել: Ալյուրը ավելացնել մաս-մաս, որ գնդիկներ չառաջանան:
5.Գազարը նախապես մաքրել, լվանալ և անցկացնել մանր քերիչով:
6.Պատրաստի խմորի մեջ ավելացնել մանրացրած ընկույզը և չամիչը, խառնել, ապա ավելացնել քերած գազարը: Գազարը ավելացնելուց առաջ ձեռքով թեթևակի քամել: Բոլորը միասին ևս մեկ անգամ խառնել:
7.Վերցնել 24 սմ տրամագծով տորթի աման, յուղաթերթ փռել, ձեթ քսել և խմորը լցնել մեջը: Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում 180 աստիճանի տակ 45-50 րոպե: Պատրաստի տորթը հանել ջեռոցից, սպասել 15 րոպե, հետո միայն տորթը հանել ամանից: Սպասել այնքան, որ տորթը ամբողջովին հովանա, ապա կտրել տորթի վերևի շերտը այնպես, որ հավասարվի, իսկ հետո տորթի խմորը բաժանլ երկու մասի: Առանձնացրած վերևի շերտը փշրել տորթը զարդարելու համար:
8.Կրեմը պատրաստելու համար կաթնաշոռը անցկացնել մաղով, հարել շաքար փոշու հետ, ապա ավելացնել թթվասերը և շարունակել հարել մինչ որ ստացվի գդալից չհոսող զանգված: Վերջում ավելացնել նարնջի և լիմոնի քերած կեղևը և նորից հարել: Պատրաստի կրեմը պահել սառնարանում 30 րոպե:
9.Խմորի շերտերը իրար միացնել կրեմով, ապա պատել մանրացրած խմորով: Կարող եք զարդարել նաև ընկույզով, չամիչով կամ էլ մաստիկայից պատրաստած գազարներով:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ ձու գազար դարչին մշկընկույզ լիմոն ընկոիյզ չամիչ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Լեբկուխեն

Գազարով կեքս

Շառլոտկա

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Շոկոլադե տորթ

Կիտրոնով թխվածք

Էկլեր

Գազարով թխվածքաբլիթ

Շոկոլադե կեքս

Կեֆիրով թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Ելակով ալադի

Պասի թխվածքաբլիթ

Դդմիկով կոտլետ

Բանանով հաց

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Ծիրանով բիսկվիտ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Նուտելայով բրաունի

Սրտաձև էկլեր

Սև հաղարջով կեքս

Հաղարջով ալադի

Տորթ <<Պանչո>>

Բալը ձյան տակ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Մաղադանոսով կոտլետ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Դդումով աղցան

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Տիրամիսու

Բազուկով չեխական դերունի

Գազարով քաղցր աղցան

Միջինք (Տապլա)

Կոլդունի

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Գազարով և լապշայով աղցան

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Խեկը բանջարեղենով

Lյարդով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ամերիկյան Փանքեյք

Շոկոլադով կեքսեր

Տոնական լցոնած հավ

Հոնով և տանձով ջեմ

Դդմիկով պեննե

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Չիչխանով կոկտեյլ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Ձվով տապակած թելուկ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Կանաչ լոլիկով աղցան

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Սպանախով ձվածեղ

Դերունի

Կիվիով կոկտեյլ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Տապակած խառը բանջար

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Տապակած մանդակ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Նրբություն

Հնդկաձավարով ապուր

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Բանջարեղենային միքս

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Հավի կծու սրտիկներ

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Սոբա

Մսով կոտլետ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Ձվով տապակած շրեշտ

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավելուկով ոսպապուր

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Օլիվյե

Բազուկով խավիար

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Գլուխ սոխով ալադի

Անանուխով չաթնի

Բազուկով կոտլետ

Թաթարական Ազու

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Սամոսա

Լյարդով և գազարով աղցան

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կարտոֆիլով տորթ

Ջուր Սասսի

Կորեական գազարը մսով

Տապակած գազար

Խաշած լեզու

Կուլչա

Ամանորյա

Սպանախով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Մարինացված բազուկ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Կարմիր լոբով աղցան

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Արագ պատրաստվող միս

Բրոկոլիով ձվածեղ

Բրնձով մինի տորթեր

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Կաղամբով և գազարով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Դդմիկով տորթ

Աղցան <<Արքայազն>>

Տապակած հավը լիմոնով

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Դդմիկով խավիար

Սև հաղարջը ձմռան համար

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Թաբուլե

Սնկով ապուրը պանրով

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Դդմիկով սոտե

Կատալոնական աղցան

Կարմիր աղցան

Կեֆտեդես

Խնձորով վարսակի փաթիլներ