Բաղադրությունը`

  • 300 գրամ ալյուր
  • 250 մլ ձեթ
  • 150 գրամ գազար
  • 200 գրամ շաքարավազ
  • 4 հատ ձու
  • 80 գրամ չամիչ
  • 80 գրամ ընկույզ
  • 0.5 թ/գ դարչին
  • թեյի գդալի ծայրով մշկընկույզ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1/4 թ/գ աղ
  • 300 գրամ կաթնաշոռ (9 %)
  • 300 գրամ թթվասեր (25-30 %)
  • 200 գրամ շաքար փոշի
  • 0.5 լիմոնի լիմոնի կեղև
  • 0.5 նարինջի կեղև (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը`


1.Առանձին ամանի մեջ իրար խառնել ալյուրը, աղը, դարչինը, մշկընկույզը և փրեցուցիչը:
2.Ընկույզը բովել տաք թավայի մեջ 5-7 րոպե: Բովելու շնորհիվ ընկույզի համային որակները ավելի են ընդգծվում: Թողնել, որ հովանա, ապա մանրացնել:
3.Ձվերը և շաքարավազը լավ հարել, մինչև որ ստացվի սպիտակավուն պինդ զանգված: Ավելացնել ձեթը և հարել: Երկար հարել պետք չէ: Բավական է ձեթը հավասարաչափ տարածվի և ստացվի համասեռ զանգված:
4.Ստացված զանգվածի վրա մաս-մաս ավելացնել չոր զանգվածը (ալյուրի,աղի, դարչինի, մշկընկույզի, փխրեցուցիչի խառնուրդը) և խառնել: Ալյուրը ավելացնել մաս-մաս, որ գնդիկներ չառաջանան:
5.Գազարը նախապես մաքրել, լվանալ և անցկացնել մանր քերիչով:
6.Պատրաստի խմորի մեջ ավելացնել մանրացրած ընկույզը և չամիչը, խառնել, ապա ավելացնել քերած գազարը: Գազարը ավելացնելուց առաջ ձեռքով թեթևակի քամել: Բոլորը միասին ևս մեկ անգամ խառնել:
7.Վերցնել 24 սմ տրամագծով տորթի աման, յուղաթերթ փռել, ձեթ քսել և խմորը լցնել մեջը: Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում 180 աստիճանի տակ 45-50 րոպե: Պատրաստի տորթը հանել ջեռոցից, սպասել 15 րոպե, հետո միայն տորթը հանել ամանից: Սպասել այնքան, որ տորթը ամբողջովին հովանա, ապա կտրել տորթի վերևի շերտը այնպես, որ հավասարվի, իսկ հետո տորթի խմորը բաժանլ երկու մասի: Առանձնացրած վերևի շերտը փշրել տորթը զարդարելու համար:
8.Կրեմը պատրաստելու համար կաթնաշոռը անցկացնել մաղով, հարել շաքար փոշու հետ, ապա ավելացնել թթվասերը և շարունակել հարել մինչ որ ստացվի գդալից չհոսող զանգված: Վերջում ավելացնել նարնջի և լիմոնի քերած կեղևը և նորից հարել: Պատրաստի կրեմը պահել սառնարանում 30 րոպե:
9.Խմորի շերտերը իրար միացնել կրեմով, ապա պատել մանրացրած խմորով: Կարող եք զարդարել նաև ընկույզով, չամիչով կամ էլ մաստիկայից պատրաստած գազարներով:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ ձու գազար դարչին մշկընկույզ լիմոն ընկոիյզ չամիչ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով կեքս

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Լեբկուխեն

Շառլոտկա

Տորտինո

Սալորով թխվածք

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե տորթ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սև հաղարջով մաֆին

Էկլեր

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սև հաղարջով կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Սրտաձև էկլեր

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Շոկոլադե կեքս

Բանանով հաց

Դդմիկով կոտլետ

Նուտելայով բրաունի

Ծիրանով բիսկվիտ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Ելակով ալադի

Հաղարջով ալադի

Տորթ <<Պանչո>>

Գազարով թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Մաղադանոսով կոտլետ

Տիրամիսու

Ամերիկյան Փանքեյք

Միջինք (Տապլա)

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Գազարով և լապշայով աղցան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Դդումով աղցան

Բազուկով չեխական դերունի

Գազարով քաղցր աղցան

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Շոկոլադով կեքսեր

Ռուլետ <<Վագրային>>

Բալը ձյան տակ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Խեկը բանջարեղենով

Lյարդով տորթ

Կոլդունի

Թաց շոկոլադե թխվածք

Մսով կոտլետ

Սոբա

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Կանաչ լոլիկով աղցան

Ձվով տապակած թելուկ

Դդմիկով պեննե

Չիչխանով կոկտեյլ

Տոնական լցոնած հավ

Հոնով և տանձով ջեմ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Հում դդմիկով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Դդմիկով և գազարով աղցան

Քարաճիկով աղցան

Բանանով հաց (Վեգան)

Վեգան վաֆլի

Հնդկաձավարը կոճապղպեղով

Կաղամբով և նռան հատիկներով աղցան

Աղցան <<Թարմություն>>

Բանջարեղենային միքս

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Ձվով տապակած շրեշտ

Տապակած մանդակ

Հնդկաձավարով ապուր

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Հավի կծու սրտիկներ

Կարմիր լոբով աղցան

Մարինացված բազուկ

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Ջուր Սասսի

Գազարով և նեխուրով աղցան

Սպանախով աղցան

Լյարդով և գազարով աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Օլիվյե

Գլուխ սոխով ալադի

Անանուխով չաթնի

Սամոսա

Կորեական գազարը մսով

Տապակած գազար

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Սնկով ապուրը պանրով

Աղցան <<Արքայազն>>

Դդմիկով տորթ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Խաշած լեզու

Բրնձով մինի տորթեր

Ամանորյա

Բազուկով կոտլետ

Թաթարական Ազու

Բազուկով խավիար

Ելակը բալզամիկ քացախով

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Արագ պատրաստվող միս

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Հազարով և գազարով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Տապակած հավը լիմոնով

Դանդուռով ձվածեղ

Թաբուլե

Մածունով թխվածքաբլիթ

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Դդմիկով խավիար

Դդմիկով սոտե

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Կարմիր աղցան

Կեֆտեդես

Սև հաղարջը ձմռան համար

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու