Բաղադրությունը`

  • 300 գրամ ալյուր
  • 250 մլ ձեթ
  • 150 գրամ գազար
  • 200 գրամ շաքարավազ
  • 4 հատ ձու
  • 80 գրամ չամիչ
  • 80 գրամ ընկույզ
  • 0.5 թ/գ դարչին
  • թեյի գդալի ծայրով մշկընկույզ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1/4 թ/գ աղ
  • 300 գրամ կաթնաշոռ (9 %)
  • 300 գրամ թթվասեր (25-30 %)
  • 200 գրամ շաքար փոշի
  • 0.5 լիմոնի լիմոնի կեղև
  • 0.5 նարինջի կեղև (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը`


1.Առանձին ամանի մեջ իրար խառնել ալյուրը, աղը, դարչինը, մշկընկույզը և փրեցուցիչը:
2.Ընկույզը բովել տաք թավայի մեջ 5-7 րոպե: Բովելու շնորհիվ ընկույզի համային որակները ավելի են ընդգծվում: Թողնել, որ հովանա, ապա մանրացնել:
3.Ձվերը և շաքարավազը լավ հարել, մինչև որ ստացվի սպիտակավուն պինդ զանգված: Ավելացնել ձեթը և հարել: Երկար հարել պետք չէ: Բավական է ձեթը հավասարաչափ տարածվի և ստացվի համասեռ զանգված:
4.Ստացված զանգվածի վրա մաս-մաս ավելացնել չոր զանգվածը (ալյուրի,աղի, դարչինի, մշկընկույզի, փխրեցուցիչի խառնուրդը) և խառնել: Ալյուրը ավելացնել մաս-մաս, որ գնդիկներ չառաջանան:
5.Գազարը նախապես մաքրել, լվանալ և անցկացնել մանր քերիչով:
6.Պատրաստի խմորի մեջ ավելացնել մանրացրած ընկույզը և չամիչը, խառնել, ապա ավելացնել քերած գազարը: Գազարը ավելացնելուց առաջ ձեռքով թեթևակի քամել: Բոլորը միասին ևս մեկ անգամ խառնել:
7.Վերցնել 24 սմ տրամագծով տորթի աման, յուղաթերթ փռել, ձեթ քսել և խմորը լցնել մեջը: Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում 180 աստիճանի տակ 45-50 րոպե: Պատրաստի տորթը հանել ջեռոցից, սպասել 15 րոպե, հետո միայն տորթը հանել ամանից: Սպասել այնքան, որ տորթը ամբողջովին հովանա, ապա կտրել տորթի վերևի շերտը այնպես, որ հավասարվի, իսկ հետո տորթի խմորը բաժանլ երկու մասի: Առանձնացրած վերևի շերտը փշրել տորթը զարդարելու համար:
8.Կրեմը պատրաստելու համար կաթնաշոռը անցկացնել մաղով, հարել շաքար փոշու հետ, ապա ավելացնել թթվասերը և շարունակել հարել մինչ որ ստացվի գդալից չհոսող զանգված: Վերջում ավելացնել նարնջի և լիմոնի քերած կեղևը և նորից հարել: Պատրաստի կրեմը պահել սառնարանում 30 րոպե:
9.Խմորի շերտերը իրար միացնել կրեմով, ապա պատել մանրացրած խմորով: Կարող եք զարդարել նաև ընկույզով, չամիչով կամ էլ մաստիկայից պատրաստած գազարներով:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ ձու գազար դարչին մշկընկույզ լիմոն ընկոիյզ չամիչ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով կեքս

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Լեբկուխեն

Կիտրոնով թխվածք

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե տորթ

Տորտինո

Շառլոտկա

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Էկլեր

Սալորով թխվածք

Պասի թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Բանանով հաց

Գազարով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով կեքս

Նուտելայով բրաունի

Ծիրանով բիսկվիտ

Դդմիկով կոտլետ

Ելակով ալադի

Շոկոլադե կեքս

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Հաղարջով ալադի

Սրտաձև էկլեր

Տորթ <<Պանչո>>

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բալը ձյան տակ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Դդումով աղցան

Գազարով քաղցր աղցան

Միջինք (Տապլա)

Տիրամիսու

Մաղադանոսով կոտլետ

Խեկը բանջարեղենով

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Բազուկով չեխական դերունի

Կոլդունի

Թաց շոկոլադե թխվածք

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Ամերիկյան Փանքեյք

Շոկոլադով կեքսեր

Lյարդով տորթ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Գազարով և լապշայով աղցան

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Տոնական լցոնած հավ

Սպանախով ձվածեղ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Կանաչ լոլիկով աղցան

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Հոնով և տանձով ջեմ

Ձվով տապակած թելուկ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Դդմիկով պեննե

Չիչխանով կոկտեյլ

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Բանջարեղենային միքս

Հնդկաձավարով ապուր

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Հում դդմիկով աղցան

Կաղամբով և նռան հատիկներով աղցան

Հնդկաձավարը կոճապղպեղով

Աղցան <<Թարմություն>>

Քարաճիկով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Դդմիկով և գազարով աղցան

Տապակած մանդակ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Հավի կծու սրտիկներ

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Ձվով տապակած շրեշտ

Դերունի

Մսով կոտլետ

Արագ պատրաստվող միս

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կարտոֆիլով տորթ

Ջուր Սասսի

Կորեական գազարը մսով

Բրնձով մինի տորթեր

Տապակած գազար

Կուլչա

Մարինացված բազուկ

Սամոսա

Անանուխով չաթնի

Լյարդով և գազարով աղցան

Սպանախով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Խաշած լեզու

Ամանորյա

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Դդմիկով տորթ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Կիվիով կոկտեյլ

Նրբություն

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Աղցան <<Արքայազն>>

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Թաթարական Ազու

Բազուկով կոտլետ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Սնկով ապուրը պանրով

Գլուխ սոխով ալադի

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Կարմիր լոբով աղցան

Կատալոնական աղցան

Բրոկոլիով ձվածեղ

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Տապակած հավը լիմոնով

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Կաղամբով և գազարով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Դդմիկով սոտե

Կարմիր աղցան

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Ելակը բալզամիկ քացախով

Բազուկով խավիար

Օլիվյե

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Կեֆտեդես

Դդմիկով խավիար

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Թաբուլե

Տապակած խառը բանջար