Բաղադրությունը`

  • 300 գրամ ալյուր
  • 250 մլ ձեթ
  • 150 գրամ գազար
  • 200 գրամ շաքարավազ
  • 4 հատ ձու
  • 80 գրամ չամիչ
  • 80 գրամ ընկույզ
  • 0.5 թ/գ դարչին
  • թեյի գդալի ծայրով մշկընկույզ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1/4 թ/գ աղ
  • 300 գրամ կաթնաշոռ (9 %)
  • 300 գրամ թթվասեր (25-30 %)
  • 200 գրամ շաքար փոշի
  • 0.5 լիմոնի լիմոնի կեղև
  • 0.5 նարինջի կեղև (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը`


1.Առանձին ամանի մեջ իրար խառնել ալյուրը, աղը, դարչինը, մշկընկույզը և փրեցուցիչը:
2.Ընկույզը բովել տաք թավայի մեջ 5-7 րոպե: Բովելու շնորհիվ ընկույզի համային որակները ավելի են ընդգծվում: Թողնել, որ հովանա, ապա մանրացնել:
3.Ձվերը և շաքարավազը լավ հարել, մինչև որ ստացվի սպիտակավուն պինդ զանգված: Ավելացնել ձեթը և հարել: Երկար հարել պետք չէ: Բավական է ձեթը հավասարաչափ տարածվի և ստացվի համասեռ զանգված:
4.Ստացված զանգվածի վրա մաս-մաս ավելացնել չոր զանգվածը (ալյուրի,աղի, դարչինի, մշկընկույզի, փխրեցուցիչի խառնուրդը) և խառնել: Ալյուրը ավելացնել մաս-մաս, որ գնդիկներ չառաջանան:
5.Գազարը նախապես մաքրել, լվանալ և անցկացնել մանր քերիչով:
6.Պատրաստի խմորի մեջ ավելացնել մանրացրած ընկույզը և չամիչը, խառնել, ապա ավելացնել քերած գազարը: Գազարը ավելացնելուց առաջ ձեռքով թեթևակի քամել: Բոլորը միասին ևս մեկ անգամ խառնել:
7.Վերցնել 24 սմ տրամագծով տորթի աման, յուղաթերթ փռել, ձեթ քսել և խմորը լցնել մեջը: Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում 180 աստիճանի տակ 45-50 րոպե: Պատրաստի տորթը հանել ջեռոցից, սպասել 15 րոպե, հետո միայն տորթը հանել ամանից: Սպասել այնքան, որ տորթը ամբողջովին հովանա, ապա կտրել տորթի վերևի շերտը այնպես, որ հավասարվի, իսկ հետո տորթի խմորը բաժանլ երկու մասի: Առանձնացրած վերևի շերտը փշրել տորթը զարդարելու համար:
8.Կրեմը պատրաստելու համար կաթնաշոռը անցկացնել մաղով, հարել շաքար փոշու հետ, ապա ավելացնել թթվասերը և շարունակել հարել մինչ որ ստացվի գդալից չհոսող զանգված: Վերջում ավելացնել նարնջի և լիմոնի քերած կեղևը և նորից հարել: Պատրաստի կրեմը պահել սառնարանում 30 րոպե:
9.Խմորի շերտերը իրար միացնել կրեմով, ապա պատել մանրացրած խմորով: Կարող եք զարդարել նաև ընկույզով, չամիչով կամ էլ մաստիկայից պատրաստած գազարներով:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ ձու գազար դարչին մշկընկույզ լիմոն ընկոիյզ չամիչ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Լեբկուխեն

Գազարով կեքս

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Կիտրոնով թխվածք

Շառլոտկա

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Շոկոլադե տորթ

Էկլեր

Սալորով թխվածք

Սև հաղարջով մաֆին

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սև հաղարջով կեքս

Շոկոլադե կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Տորթ <<Պանչո>>

Կեֆիրով թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Բանանով հաց

Ելակով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Ծիրանով բիսկվիտ

Նուտելայով բրաունի

Սրտաձև էկլեր

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Հաղարջով ալադի

Գազարով թխվածքաբլիթ

Գազարով և լապշայով աղցան

Կոլդունի

Տիրամիսու

Դդումով աղցան

Բազուկով չեխական դերունի

Միջինք (Տապլա)

Lյարդով տորթ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Մաղադանոսով կոտլետ

Շոկոլադով կեքսեր

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ամերիկյան Փանքեյք

Խեկը բանջարեղենով

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Գազարով քաղցր աղցան

Թաց շոկոլադե թխվածք

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Բալը ձյան տակ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Կանաչ լոլիկով աղցան

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Չիչխանով կոկտեյլ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Տոնական լցոնած հավ

Ձվով տապակած թելուկ

Դդմիկով պեննե

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Հոնով և տանձով ջեմ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Ավելուկով ոսպապուր

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Բանջարեղենային միքս

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Տապակած մանդակ

Հնդկաձավարով ապուր

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Քարաճիկով աղցան

Աղցան <<Թարմություն>>

Դդմիկով և գազարով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Հում դդմիկով աղցան

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Հավի կծու սրտիկներ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Մսով կոտլետ

Սոբա

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Տապակած խառը բանջար

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ձվով տապակած շրեշտ

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Բրոկոլիով ձվածեղ

Ջուր Սասսի

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կորեական գազարը մսով

Տապակած գազար

Խաշած լեզու

Բրնձով մինի տորթեր

Կարտոֆիլով տորթ

Կուլչա

Լյարդով և գազարով աղցան

Սամոսա

Սպանախով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Մարինացված բազուկ

Ամանորյա

Բազուկով կոտլետ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Կիվիով կոկտեյլ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Նրբություն

Դդմիկով տորթ

Աղցան <<Արքայազն>>

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Թաթարական Ազու

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Սնկով ապուրը պանրով

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Անանուխով չաթնի

Գլուխ սոխով ալադի

Արագ պատրաստվող միս

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Կատալոնական աղցան

Տապակած հավը լիմոնով

Դդմիկով սոտե

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Կարմիր լոբով աղցան

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Կաղամբով և գազարով աղցան

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Հազարով և գազարով աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Կարմիր աղցան

Կեֆտեդես

Ելակը բալզամիկ քացախով

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Բազուկով խավիար

Օլիվյե

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դդմիկով խավիար

Սև հաղարջը ձմռան համար

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Թաբուլե

Դանդուռով ձվածեղ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)