Բաղադրությունը`

  • 300 գրամ ալյուր
  • 250 մլ ձեթ
  • 150 գրամ գազար
  • 200 գրամ շաքարավազ
  • 4 հատ ձու
  • 80 գրամ չամիչ
  • 80 գրամ ընկույզ
  • 0.5 թ/գ դարչին
  • թեյի գդալի ծայրով մշկընկույզ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1/4 թ/գ աղ
  • 300 գրամ կաթնաշոռ (9 %)
  • 300 գրամ թթվասեր (25-30 %)
  • 200 գրամ շաքար փոշի
  • 0.5 լիմոնի լիմոնի կեղև
  • 0.5 նարինջի կեղև (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը`


1.Առանձին ամանի մեջ իրար խառնել ալյուրը, աղը, դարչինը, մշկընկույզը և փրեցուցիչը:
2.Ընկույզը բովել տաք թավայի մեջ 5-7 րոպե: Բովելու շնորհիվ ընկույզի համային որակները ավելի են ընդգծվում: Թողնել, որ հովանա, ապա մանրացնել:
3.Ձվերը և շաքարավազը լավ հարել, մինչև որ ստացվի սպիտակավուն պինդ զանգված: Ավելացնել ձեթը և հարել: Երկար հարել պետք չէ: Բավական է ձեթը հավասարաչափ տարածվի և ստացվի համասեռ զանգված:
4.Ստացված զանգվածի վրա մաս-մաս ավելացնել չոր զանգվածը (ալյուրի,աղի, դարչինի, մշկընկույզի, փխրեցուցիչի խառնուրդը) և խառնել: Ալյուրը ավելացնել մաս-մաս, որ գնդիկներ չառաջանան:
5.Գազարը նախապես մաքրել, լվանալ և անցկացնել մանր քերիչով:
6.Պատրաստի խմորի մեջ ավելացնել մանրացրած ընկույզը և չամիչը, խառնել, ապա ավելացնել քերած գազարը: Գազարը ավելացնելուց առաջ ձեռքով թեթևակի քամել: Բոլորը միասին ևս մեկ անգամ խառնել:
7.Վերցնել 24 սմ տրամագծով տորթի աման, յուղաթերթ փռել, ձեթ քսել և խմորը լցնել մեջը: Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում 180 աստիճանի տակ 45-50 րոպե: Պատրաստի տորթը հանել ջեռոցից, սպասել 15 րոպե, հետո միայն տորթը հանել ամանից: Սպասել այնքան, որ տորթը ամբողջովին հովանա, ապա կտրել տորթի վերևի շերտը այնպես, որ հավասարվի, իսկ հետո տորթի խմորը բաժանլ երկու մասի: Առանձնացրած վերևի շերտը փշրել տորթը զարդարելու համար:
8.Կրեմը պատրաստելու համար կաթնաշոռը անցկացնել մաղով, հարել շաքար փոշու հետ, ապա ավելացնել թթվասերը և շարունակել հարել մինչ որ ստացվի գդալից չհոսող զանգված: Վերջում ավելացնել նարնջի և լիմոնի քերած կեղևը և նորից հարել: Պատրաստի կրեմը պահել սառնարանում 30 րոպե:
9.Խմորի շերտերը իրար միացնել կրեմով, ապա պատել մանրացրած խմորով: Կարող եք զարդարել նաև ընկույզով, չամիչով կամ էլ մաստիկայից պատրաստած գազարներով:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ ձու գազար դարչին մշկընկույզ լիմոն ընկոիյզ չամիչ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Լեբկուխեն

Գազարով կեքս

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե տորթ

Տորտինո

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սալորով թխվածք

Շառլոտկա

Էկլեր

Սրտաձև միջուկով կեքս

Գազարով թխվածքաբլիթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կեֆիրով թխվածք

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Բանանով հաց

Նուտելայով բրաունի

Ծիրանով բիսկվիտ

Սրտաձև էկլեր

Դդմիկով կոտլետ

Սև հաղարջով կեքս

Շոկոլադե կեքս

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Տորթ <<Պանչո>>

Հաղարջով ալադի

Ռուլետ <<Վագրային>>

Գազարով քաղցր աղցան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Միջինք (Տապլա)

Շոկոլադով կեքսեր

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Բալը ձյան տակ

Մաղադանոսով կոտլետ

Խեկը բանջարեղենով

Բազուկով չեխական դերունի

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Տիրամիսու

Դդումով աղցան

Lյարդով տորթ

Գազարով և լապշայով աղցան

Ամերիկյան Փանքեյք

Թաց շոկոլադե թխվածք

Կոլդունի

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Վեգան Վաֆլի

Հոնով և տանձով ջեմ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Տապակած մանդակ

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Տոնական լցոնած հավ

Չիչխանով կոկտեյլ

Կանաչ լոլիկով աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Դդմիկով պեննե

Բանանով հաց (Վեգան)

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Հնդկաձավարը կոճապղպեղով

Ձվով տապակած թելուկ

Կաղամբով և նռան հատիկներով աղցան

Հնդկաձավարով ապուր

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Մսով կոտլետ

Հում դդմիկով աղցան

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Ձվով տապակած շրեշտ

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Ավելուկով ոսպապուր

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Սոբա

Քարաճիկով աղցան

Աղցան <<Թարմություն>>

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Դդմիկով և գազարով աղցան

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Բանջարեղենային միքս

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Հավի կծու սրտիկներ

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կարտոֆիլով տորթ

Ջուր Սասսի

Կորեական գազարը մսով

Բրնձով մինի տորթեր

Տապակած գազար

Կուլչա

Մարինացված բազուկ

Անանուխով չաթնի

Գլուխ սոխով ալադի

Սամոսա

Լյարդով և գազարով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Սպանախով աղցան

Խաշած լեզու

Ամանորյա

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Դդմիկով տորթ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Կիվիով կոկտեյլ

Նրբություն

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Աղցան <<Արքայազն>>

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Թաթարական Ազու

Բազուկով կոտլետ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Սնկով ապուրը պանրով

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Օլիվյե

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Կարմիր լոբով աղցան

Կատալոնական աղցան

Բրոկոլիով ձվածեղ

Արագ պատրաստվող միս

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Հազարով և գազարով աղցան

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Կաղամբով և գազարով աղցան

Տապակած հավը լիմոնով

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Բազուկով խավիար

Ելակը բալզամիկ քացախով

Թաբուլե

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Կարմիր աղցան

Դդմիկով սոտե

Կեֆտեդես

Սև հաղարջը ձմռան համար

Դդմիկով խավիար

Սպանախով ձվածեղ