Բաղադրությունը`

  • 300 գրամ ալյուր
  • 250 մլ ձեթ
  • 150 գրամ գազար
  • 200 գրամ շաքարավազ
  • 4 հատ ձու
  • 80 գրամ չամիչ
  • 80 գրամ ընկույզ
  • 0.5 թ/գ դարչին
  • թեյի գդալի ծայրով մշկընկույզ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1/4 թ/գ աղ
  • 300 գրամ կաթնաշոռ (9 %)
  • 300 գրամ թթվասեր (25-30 %)
  • 200 գրամ շաքար փոշի
  • 0.5 լիմոնի լիմոնի կեղև
  • 0.5 նարինջի կեղև (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը`


1.Առանձին ամանի մեջ իրար խառնել ալյուրը, աղը, դարչինը, մշկընկույզը և փրեցուցիչը:
2.Ընկույզը բովել տաք թավայի մեջ 5-7 րոպե: Բովելու շնորհիվ ընկույզի համային որակները ավելի են ընդգծվում: Թողնել, որ հովանա, ապա մանրացնել:
3.Ձվերը և շաքարավազը լավ հարել, մինչև որ ստացվի սպիտակավուն պինդ զանգված: Ավելացնել ձեթը և հարել: Երկար հարել պետք չէ: Բավական է ձեթը հավասարաչափ տարածվի և ստացվի համասեռ զանգված:
4.Ստացված զանգվածի վրա մաս-մաս ավելացնել չոր զանգվածը (ալյուրի,աղի, դարչինի, մշկընկույզի, փխրեցուցիչի խառնուրդը) և խառնել: Ալյուրը ավելացնել մաս-մաս, որ գնդիկներ չառաջանան:
5.Գազարը նախապես մաքրել, լվանալ և անցկացնել մանր քերիչով:
6.Պատրաստի խմորի մեջ ավելացնել մանրացրած ընկույզը և չամիչը, խառնել, ապա ավելացնել քերած գազարը: Գազարը ավելացնելուց առաջ ձեռքով թեթևակի քամել: Բոլորը միասին ևս մեկ անգամ խառնել:
7.Վերցնել 24 սմ տրամագծով տորթի աման, յուղաթերթ փռել, ձեթ քսել և խմորը լցնել մեջը: Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում 180 աստիճանի տակ 45-50 րոպե: Պատրաստի տորթը հանել ջեռոցից, սպասել 15 րոպե, հետո միայն տորթը հանել ամանից: Սպասել այնքան, որ տորթը ամբողջովին հովանա, ապա կտրել տորթի վերևի շերտը այնպես, որ հավասարվի, իսկ հետո տորթի խմորը բաժանլ երկու մասի: Առանձնացրած վերևի շերտը փշրել տորթը զարդարելու համար:
8.Կրեմը պատրաստելու համար կաթնաշոռը անցկացնել մաղով, հարել շաքար փոշու հետ, ապա ավելացնել թթվասերը և շարունակել հարել մինչ որ ստացվի գդալից չհոսող զանգված: Վերջում ավելացնել նարնջի և լիմոնի քերած կեղևը և նորից հարել: Պատրաստի կրեմը պահել սառնարանում 30 րոպե:
9.Խմորի շերտերը իրար միացնել կրեմով, ապա պատել մանրացրած խմորով: Կարող եք զարդարել նաև ընկույզով, չամիչով կամ էլ մաստիկայից պատրաստած գազարներով:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ ձու գազար դարչին մշկընկույզ լիմոն ընկոիյզ չամիչ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Գազարով կեքս

Լեբկուխեն

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շառլոտկա

Սև հաղարջով մաֆին

Տորտինո

Շոկոլադե տորթ

Սալորով թխվածք

Էկլեր

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Կիտրոնով թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կեֆիրով թխվածք

Ծիրանով բիսկվիտ

Դդմիկով կոտլետ

Բանանով հաց

Շոկոլադե կեքս

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Պասի թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով կեքս

Հաղարջով ալադի

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սրտաձև էկլեր

Սրտաձև միջուկով կեքս

Նուտելայով բրաունի

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Տորթ <<Պանչո>>

Մաղադանոսով կոտլետ

Խեկը բանջարեղենով

Բազուկով չեխական դերունի

Տիրամիսու

Դդումով աղցան

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Բալը ձյան տակ

Միջինք (Տապլա)

Ամերիկյան Փանքեյք

Ռուլետ <<Վագրային>>

Շոկոլադով կեքսեր

Թաց շոկոլադե թխվածք

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Գազարով քաղցր աղցան

Lյարդով տորթ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Գազարով և լապշայով աղցան

Կոլդունի

Հոնով և տանձով ջեմ

Դդմիկով պեննե

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Չիչխանով կոկտեյլ

Կանաչ լոլիկով աղցան

Ձվով տապակած թելուկ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Հնդկաձավարը կոճապղպեղով

Կաղամբով և նռան հատիկներով աղցան

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Աղցան <<Թարմություն>>

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Քարաճիկով աղցան

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Դդմիկով և գազարով աղցան

Հում դդմիկով աղցան

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Ավելուկով ոսպապուր

Հնդկաձավարով ապուր

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Սպանախով ձվածեղ

Ձվով տապակած շրեշտ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Տապակած մանդակ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Մսով կոտլետ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Սոբա

Բանջարեղենային միքս

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Հավի կծու սրտիկներ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Տոնական լցոնած հավ

Արագ պատրաստվող միս

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կարտոֆիլով տորթ

Ջուր Սասսի

Կորեական գազարը մսով

Բրնձով մինի տորթեր

Տապակած գազար

Կուլչա

Մարինացված բազուկ

Սամոսա

Անանուխով չաթնի

Լյարդով և գազարով աղցան

Սպանախով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Խաշած լեզու

Ամանորյա

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Դդմիկով տորթ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Կիվիով կոկտեյլ

Նրբություն

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Աղցան <<Արքայազն>>

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Թաթարական Ազու

Բազուկով կոտլետ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Սնկով ապուրը պանրով

Գլուխ սոխով ալադի

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Կարմիր լոբով աղցան

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Կատալոնական աղցան

Տապակած հավը լիմոնով

Բրոկոլիով ձվածեղ

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Կաղամբով և գազարով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Դդմիկով սոտե

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Մածունով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Օլիվյե

Բազուկով խավիար

Դանդուռով ձվածեղ

Թաբուլե

Կեֆտեդես

Կարմիր աղցան

Սև հաղարջը ձմռան համար

Դդմիկով խավիար

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Դերունի