Բաղադրությունը`

  • 300 գրամ ալյուր
  • 250 մլ ձեթ
  • 150 գրամ գազար
  • 200 գրամ շաքարավազ
  • 4 հատ ձու
  • 80 գրամ չամիչ
  • 80 գրամ ընկույզ
  • 0.5 թ/գ դարչին
  • թեյի գդալի ծայրով մշկընկույզ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1/4 թ/գ աղ
  • 300 գրամ կաթնաշոռ (9 %)
  • 300 գրամ թթվասեր (25-30 %)
  • 200 գրամ շաքար փոշի
  • 0.5 լիմոնի լիմոնի կեղև
  • 0.5 նարինջի կեղև (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը`


1.Առանձին ամանի մեջ իրար խառնել ալյուրը, աղը, դարչինը, մշկընկույզը և փրեցուցիչը:
2.Ընկույզը բովել տաք թավայի մեջ 5-7 րոպե: Բովելու շնորհիվ ընկույզի համային որակները ավելի են ընդգծվում: Թողնել, որ հովանա, ապա մանրացնել:
3.Ձվերը և շաքարավազը լավ հարել, մինչև որ ստացվի սպիտակավուն պինդ զանգված: Ավելացնել ձեթը և հարել: Երկար հարել պետք չէ: Բավական է ձեթը հավասարաչափ տարածվի և ստացվի համասեռ զանգված:
4.Ստացված զանգվածի վրա մաս-մաս ավելացնել չոր զանգվածը (ալյուրի,աղի, դարչինի, մշկընկույզի, փխրեցուցիչի խառնուրդը) և խառնել: Ալյուրը ավելացնել մաս-մաս, որ գնդիկներ չառաջանան:
5.Գազարը նախապես մաքրել, լվանալ և անցկացնել մանր քերիչով:
6.Պատրաստի խմորի մեջ ավելացնել մանրացրած ընկույզը և չամիչը, խառնել, ապա ավելացնել քերած գազարը: Գազարը ավելացնելուց առաջ ձեռքով թեթևակի քամել: Բոլորը միասին ևս մեկ անգամ խառնել:
7.Վերցնել 24 սմ տրամագծով տորթի աման, յուղաթերթ փռել, ձեթ քսել և խմորը լցնել մեջը: Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում 180 աստիճանի տակ 45-50 րոպե: Պատրաստի տորթը հանել ջեռոցից, սպասել 15 րոպե, հետո միայն տորթը հանել ամանից: Սպասել այնքան, որ տորթը ամբողջովին հովանա, ապա կտրել տորթի վերևի շերտը այնպես, որ հավասարվի, իսկ հետո տորթի խմորը բաժանլ երկու մասի: Առանձնացրած վերևի շերտը փշրել տորթը զարդարելու համար:
8.Կրեմը պատրաստելու համար կաթնաշոռը անցկացնել մաղով, հարել շաքար փոշու հետ, ապա ավելացնել թթվասերը և շարունակել հարել մինչ որ ստացվի գդալից չհոսող զանգված: Վերջում ավելացնել նարնջի և լիմոնի քերած կեղևը և նորից հարել: Պատրաստի կրեմը պահել սառնարանում 30 րոպե:
9.Խմորի շերտերը իրար միացնել կրեմով, ապա պատել մանրացրած խմորով: Կարող եք զարդարել նաև ընկույզով, չամիչով կամ էլ մաստիկայից պատրաստած գազարներով:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ ձու գազար դարչին մշկընկույզ լիմոն ընկոիյզ չամիչ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով կեքս

Լեբկուխեն

Շոկոլադե տորթ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կիտրոնով թխվածք

Սև հաղարջով մաֆին

Էկլեր

Տորտինո

Շառլոտկա

Տորթ <<Պանչո>>

Պասի թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Գազարով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով կեքս

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սրտաձև միջուկով կեքս

Հաղարջով ալադի

Ծիրանով բիսկվիտ

Ելակով ալադի

Սրտաձև էկլեր

Նուտելայով բրաունի

Շոկոլադե կեքս

Բանանով հաց

Դդմիկով կոտլետ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Գազարով և լապշայով աղցան

Կոլդունի

Դդումով աղցան

Տիրամիսու

Բազուկով չեխական դերունի

Բալը ձյան տակ

Մաղադանոսով կոտլետ

Գազարով քաղցր աղցան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Խեկը բանջարեղենով

Ամերիկյան Փանքեյք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Շոկոլադով կեքսեր

Ռուլետ <<Վագրային>>

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Lյարդով տորթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Միջինք (Տապլա)

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Դդմիկով պեննե

Հոնով և տանձով ջեմ

Սպանախով ձվածեղ

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ձվով տապակած թելուկ

Դերունի

Տապակած խառը բանջար

Հավի կծու սրտիկներ

Հնդկաձավարով ապուր

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Տապակած մանդակ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Բանջարեղենային միքս

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Հում դդմիկով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Ձվով տապակած շրեշտ

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Մսով կոտլետ

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Չիչխանով կոկտեյլ

Տոնական լցոնած հավ

Կաղամբով և գազարով աղցան

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Ավելուկով ոսպապուր

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Կանաչ լոլիկով աղցան

Դդմիկով սոտե

Կորեական գազարը մսով

Ջուր Սասսի

Տապակած գազար

Բրնձով մինի տորթեր

Խաշած լեզու

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կարտոֆիլով տորթ

Սպանախով աղցան

Լյարդով և գազարով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Մարինացված բազուկ

Կուլչա

Ամանորյա

Բազուկով կոտլետ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Կիվիով կոկտեյլ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Նրբություն

Դդմիկով տորթ

Աղցան <<Արքայազն>>

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Թաթարական Ազու

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Սնկով ապուրը պանրով

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Սամոսա

Անանուխով չաթնի

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Տապակած հավը լիմոնով

Կատալոնական աղցան

Կարմիր աղցան

Կեֆտեդես

Բրոկոլիով ձվածեղ

Արագ պատրաստվող միս

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Կարմիր լոբով աղցան

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Դդմիկով խավիար

Բազուկով խավիար

Ելակը բալզամիկ քացախով

Օլիվյե

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Գլուխ սոխով ալադի

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Թաբուլե

Դանդուռով ձվածեղ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Հազարով և գազարով աղցան