• Խմորի համար`
    • 100 գրամ դառը շոկոլադ
    • 170 գրամ կարագ
    • 50 գ շաքարի փոշի
    • 250 գ ալյուր
  • Շոկոլադե գանաշի համար`
    • 130 գրամ դառը շոկոլադ
    • 100 մլ 30 %անոց սերուցք
  • Չիչխանով կրեմի համար`
    • 500 գրամ չիչխան
    • 250 գրամ շաքարավազ
    • 10 գրամ դոնդող
    • 60 գրամ կարագ
    • 5 հատ ձու

Պատրաստման եղանակը`


1.Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարել շաքարի փոշու և գոլորշու վրա հալեցրած շոկոլադի հետ: Ավելացնել մաղով անցկացրած ալյուրը և խառնել այնքան, որ համասեռ զանգված ստացվի: Ստացված խմորը տեղափոխել սառնարան հանգստանալու մեկ ժամ: Վերցնել 22-24 սմ տրամագծով տորթի կամ տարտի համար նախատեսված կլոր ֆորմա, հատակին յուղաթերթ փռել: Յուղաթերթի վրա և ամանի պատերին կարագ քսել: Խմորը ձեռքով տարածել ամանի ամբողջ մակերեսով այնպես, որ պատերը մի փոքր ավելի հաստ լինեն, ու կտրելուց չփշրվեն:Խմորի հատակն յուղաթերթ փռել, վրան ծանրության համար լոբի կամ բրինձ լցնել, որպեսզի խմորը եփվելուց չբարձրանա:Թխել նախապես տաքացրած 180 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե: Պատրաստի խմորը թողնել, որ հովանա:
2.Դառը շոկոլադը մանրացնել,վրան լցնել սերուցքը և մարմանդ կրակի վրա հասցնել եռման ու անջատել կրակը: Պատրաստի գանաշը թողնել մի փոքր հովանա, ապա ավելացնել արդեն հովացած խմորի վրա: Տարտը պահել 1 ժամ սառնարանում, որպեսզի գանաշը ամբողջովին պնդանա:
3.Չիչխանը մանրացնել հարիչով կամ մսաղացով աղալ: Ստացված զանգվածը անցկացնել նաև մաղով: Վրան ավելացնել ձուն, շաքարավազը և սկսել եփել գոլորշու վրա: Հենց սկսի չիչխանով կրեմի կողքերից եռ գալ, ավելացնել կարագը: Եփել միչև կրեմի պնդանալը: Դոնդողի վրա ավելացնել 5 ճ/գ սառը ջուր, և թողնել, որ ուռի: Պատրաստի կրեմը հանել գոլորշու վրայից, թողնել 5 րոպե հովանա: Հովացած կրեմից մի քանի գդալ լցնել ուռած դոնդողի վրա, խառնել այնքան, որ դոնդողը ամբողջովին տարրալուծվի և ավելացնել կրեմի մեջ ու խառնել: Կրեմի լցնել արդեն հովացած գանաշի շերտի վրա և տեղափոխել սառնարան ամբողջ գիշեր: Առավոտյան մնում է միայն կտրել և վայելել:
Բարի ախորժակ

չիչխան դառը շոկոլադ սերուցք ձու ալյուր դոնդող շաքարավազ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Սև հաղարջով մաֆին

Տորտինո

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Գազարով տորթ

Շոկոլադե տորթ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Էկլեր

Ելակով ալադի

Տիրամիսու

Սրտաձև միջուկով կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Շոկոլադե կեքս

Նուտելայով բրաունի

Շառլոտկա

Սրտաձև էկլեր

Սև հաղարջով կեքս

Կեֆիրով թխվածք

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Ծիրանով բիսկվիտ

Լեբկուխեն

Գազարով կեքս

Հաղարջով ալադի

Սալորով թխվածք

Տորթ <<Պանչո>>

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Բանանով հաց

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Չիչխանով կոկտեյլ

Ամերիկյան Փանքեյք

Շոկոլադով կեքսեր

Ռուլետ <<Վագրային>>

Բալը ձյան տակ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Բազուկով չեխական դերունի

Մաղադանոսով կոտլետ

Միջինք (Տապլա)

Lյարդով տորթ

Դդմիկով կոտլետ

Կոլդունի

Գազարով թխվածքաբլիթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Պաստա Կարբոնարա

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Սոբա

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Մսով կոտլետ

Ձվով տապակած շրեշտ

Հոնով և տանձով ջեմ

Տապակած մանդակ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Ձվով տապակած թելուկ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ամանորյա

Կարտոֆիլով տորթ

Կուլչա

Սամոսա

Գազարով և լապշայով աղցան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Նրբություն

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Աղցան <<Արքայազն>>

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տնային կոնֆետներ

Գլուխ սոխով ալադի

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Չիչխանով սոուս

Կատալոնական աղցան

Արագ պատրաստվող միս

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Դերունի

Տապակած խառը բանջար

Սև հաղարջը ձմռան համար

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Սպանախով ձվածեղ