• Խմորի համար`
    • 100 գրամ դառը շոկոլադ
    • 170 գրամ կարագ
    • 50 գ շաքարի փոշի
    • 250 գ ալյուր
  • Շոկոլադե գանաշի համար`
    • 130 գրամ դառը շոկոլադ
    • 100 մլ 30 %անոց սերուցք
  • Չիչխանով կրեմի համար`
    • 500 գրամ չիչխան
    • 250 գրամ շաքարավազ
    • 10 գրամ դոնդող
    • 60 գրամ կարագ
    • 5 հատ ձու

Պատրաստման եղանակը`


1.Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարել շաքարի փոշու և գոլորշու վրա հալեցրած շոկոլադի հետ: Ավելացնել մաղով անցկացրած ալյուրը և խառնել այնքան, որ համասեռ զանգված ստացվի: Ստացված խմորը տեղափոխել սառնարան հանգստանալու մեկ ժամ: Վերցնել 22-24 սմ տրամագծով տորթի կամ տարտի համար նախատեսված կլոր ֆորմա, հատակին յուղաթերթ փռել: Յուղաթերթի վրա և ամանի պատերին կարագ քսել: Խմորը ձեռքով տարածել ամանի ամբողջ մակերեսով այնպես, որ պատերը մի փոքր ավելի հաստ լինեն, ու կտրելուց չփշրվեն:Խմորի հատակն յուղաթերթ փռել, վրան ծանրության համար լոբի կամ բրինձ լցնել, որպեսզի խմորը եփվելուց չբարձրանա:Թխել նախապես տաքացրած 180 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե: Պատրաստի խմորը թողնել, որ հովանա:
2.Դառը շոկոլադը մանրացնել,վրան լցնել սերուցքը և մարմանդ կրակի վրա հասցնել եռման ու անջատել կրակը: Պատրաստի գանաշը թողնել մի փոքր հովանա, ապա ավելացնել արդեն հովացած խմորի վրա: Տարտը պահել 1 ժամ սառնարանում, որպեսզի գանաշը ամբողջովին պնդանա:
3.Չիչխանը մանրացնել հարիչով կամ մսաղացով աղալ: Ստացված զանգվածը անցկացնել նաև մաղով: Վրան ավելացնել ձուն, շաքարավազը և սկսել եփել գոլորշու վրա: Հենց սկսի չիչխանով կրեմի կողքերից եռ գալ, ավելացնել կարագը: Եփել միչև կրեմի պնդանալը: Դոնդողի վրա ավելացնել 5 ճ/գ սառը ջուր, և թողնել, որ ուռի: Պատրաստի կրեմը հանել գոլորշու վրայից, թողնել 5 րոպե հովանա: Հովացած կրեմից մի քանի գդալ լցնել ուռած դոնդողի վրա, խառնել այնքան, որ դոնդողը ամբողջովին տարրալուծվի և ավելացնել կրեմի մեջ ու խառնել: Կրեմի լցնել արդեն հովացած գանաշի շերտի վրա և տեղափոխել սառնարան ամբողջ գիշեր: Առավոտյան մնում է միայն կտրել և վայելել:
Բարի ախորժակ

չիչխան դառը շոկոլադ սերուցք ձու ալյուր դոնդող շաքարավազ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով տորթ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե տորթ

Տորտինո

Սև հաղարջով մաֆին

Էկլեր

Կիտրոնով թխվածք

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Շառլոտկա

Պասի թխվածքաբլիթ

Լեբկուխեն

Շոկոլադե կեքս

Կեֆիրով թխվածք

Գազարով կեքս

Ծիրանով բիսկվիտ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Սալորով թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սև հաղարջով կեքս

Սրտաձև էկլեր

Նուտելայով բրաունի

Հաղարջով ալադի

Տորթ <<Պանչո>>

Տիրամիսու

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բանանով հաց

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Չիչխանով կոկտեյլ

Միջինք (Տապլա)

Բալը ձյան տակ

Ամերիկյան Փանքեյք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Մաղադանոսով կոտլետ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Բազուկով չեխական դերունի

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Lյարդով տորթ

Կոլդունի

Թաց շոկոլադե թխվածք

Ռուլետ <<Վագրային>>

Շոկոլադով կեքսեր

Դդմիկով կոտլետ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավելուկով ոսպապուր

Տնային կոնֆետներ

Ձվով տապակած շրեշտ

Դանդուռով ձվածեղ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Մսով կոտլետ

Սոբա

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Նրբություն

Բանանով հաց (Վեգան)

Վեգան Վաֆլի

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Տապակած մանդակ

Աղցան <<Արքայազն>>

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Հոնով և տանձով ջեմ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Սամոսա

Գազարով և լապշայով աղցան

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Գլուխ սոխով ալադի

Արագ պատրաստվող միս

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Բրոկոլիով ձվածեղ

Կատալոնական աղցան

Չիչխանով սոուս

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Ամանորյա

Ձվով տապակած թելուկ

Պաստա Կարբոնարա

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով