• Խմորի համար`
    • 100 գրամ դառը շոկոլադ
    • 170 գրամ կարագ
    • 50 գ շաքարի փոշի
    • 250 գ ալյուր
  • Շոկոլադե գանաշի համար`
    • 130 գրամ դառը շոկոլադ
    • 100 մլ 30 %անոց սերուցք
  • Չիչխանով կրեմի համար`
    • 500 գրամ չիչխան
    • 250 գրամ շաքարավազ
    • 10 գրամ դոնդող
    • 60 գրամ կարագ
    • 5 հատ ձու

Պատրաստման եղանակը`


1.Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարել շաքարի փոշու և գոլորշու վրա հալեցրած շոկոլադի հետ: Ավելացնել մաղով անցկացրած ալյուրը և խառնել այնքան, որ համասեռ զանգված ստացվի: Ստացված խմորը տեղափոխել սառնարան հանգստանալու մեկ ժամ: Վերցնել 22-24 սմ տրամագծով տորթի կամ տարտի համար նախատեսված կլոր ֆորմա, հատակին յուղաթերթ փռել: Յուղաթերթի վրա և ամանի պատերին կարագ քսել: Խմորը ձեռքով տարածել ամանի ամբողջ մակերեսով այնպես, որ պատերը մի փոքր ավելի հաստ լինեն, ու կտրելուց չփշրվեն:Խմորի հատակն յուղաթերթ փռել, վրան ծանրության համար լոբի կամ բրինձ լցնել, որպեսզի խմորը եփվելուց չբարձրանա:Թխել նախապես տաքացրած 180 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե: Պատրաստի խմորը թողնել, որ հովանա:
2.Դառը շոկոլադը մանրացնել,վրան լցնել սերուցքը և մարմանդ կրակի վրա հասցնել եռման ու անջատել կրակը: Պատրաստի գանաշը թողնել մի փոքր հովանա, ապա ավելացնել արդեն հովացած խմորի վրա: Տարտը պահել 1 ժամ սառնարանում, որպեսզի գանաշը ամբողջովին պնդանա:
3.Չիչխանը մանրացնել հարիչով կամ մսաղացով աղալ: Ստացված զանգվածը անցկացնել նաև մաղով: Վրան ավելացնել ձուն, շաքարավազը և սկսել եփել գոլորշու վրա: Հենց սկսի չիչխանով կրեմի կողքերից եռ գալ, ավելացնել կարագը: Եփել միչև կրեմի պնդանալը: Դոնդողի վրա ավելացնել 5 ճ/գ սառը ջուր, և թողնել, որ ուռի: Պատրաստի կրեմը հանել գոլորշու վրայից, թողնել 5 րոպե հովանա: Հովացած կրեմից մի քանի գդալ լցնել ուռած դոնդողի վրա, խառնել այնքան, որ դոնդողը ամբողջովին տարրալուծվի և ավելացնել կրեմի մեջ ու խառնել: Կրեմի լցնել արդեն հովացած գանաշի շերտի վրա և տեղափոխել սառնարան ամբողջ գիշեր: Առավոտյան մնում է միայն կտրել և վայելել:
Բարի ախորժակ

չիչխան դառը շոկոլադ սերուցք ձու ալյուր դոնդող շաքարավազ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Սև հաղարջով մաֆին

Տորտինո

Գազարով տորթ

Էկլեր

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե տորթ

Կեֆիրով թխվածք

Ծիրանով բիսկվիտ

Սև հաղարջով կեքս

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Պասի թխվածքաբլիթ

Նուտելայով բրաունի

Ելակով ալադի

Գազարով կեքս

Տիրամիսու

Շոկոլադե կեքս

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բանանով հաց

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Հաղարջով ալադի

Սալորով թխվածք

Սրտաձև էկլեր

Տորթ <<Պանչո>>

Շառլոտկա

Լեբկուխեն

Մաղադանոսով կոտլետ

Շոկոլադով կեքսեր

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Բալը ձյան տակ

Բազուկով չեխական դերունի

Չիչխանով կոկտեյլ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Դդմիկով կոտլետ

Ամերիկյան Փանքեյք

Գազարով թխվածքաբլիթ

Կոլդունի

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Ռուլետ <<Վագրային>>

Միջինք (Տապլա)

Lյարդով տորթ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Տապակած մանդակ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Պաստա Կարբոնարա

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Հոնով և տանձով ջեմ

Մսով կոտլետ

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ավելուկով ոսպապուր

Ձվով տապակած շրեշտ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Նրբություն

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Ձվով տապակած թելուկ

Չիչխանով սոուս

Սամոսա

Գազարով և լապշայով աղցան

Գլուխ սոխով ալադի

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ամանորյա

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Մածունով թխվածքաբլիթ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Արագ պատրաստվող միս

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Դերունի

Տապակած խառը բանջար

Տնային կոնֆետներ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Դանդուռով ձվածեղ

Աղցան <<Արքայազն>>

Սև հաղարջը ձմռան համար

Կատալոնական աղցան

Սպանախով ձվածեղ