Բաղադրությունը`

  • 2 հատ ձու
  • 150 գրամ կարագ
  • 5 ճ/գ շաքարավազ
  • 200 գրամ ալյուր
  • 2 հատ խոշոր տանձ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1 թ/գ դարչին
  • 1 թ/գ վանիլին
  • 1 պտղունց աղ

Պատրաստման եղանակը`


1. Տանձը լվանալ, չորացնել և կտրատել 4-5 սմ խորանարդների, տեղափոխել փոքր կաթսայի մեջ, վրան ավելացնել 2 ճ/գ ջուր, 1ճ/գ շաքարավազ ու մի քիչ դարչին: Եփել 5-7 րոպե, այնուհետև տեղափոխել քամիչի վրա, թողնել՝ հյութը քամվի:
2.Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարել 4 ճ/գ շաքարավազի հետ, այնուհետև առանձին-առանձին ավելացնել ձուն և հարել մինչև համասեռ սպիտակավուն զանգված ստանալը:
3.Չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, փխրեցուցիչը, վանիլինը, դարչինը և աղը միասին խառնել և մաղով անցկացնելուց հետո ավելացնել հարած ձվի զանգվածի վրա և գդալով խառնել:
4.Թխվածքի ֆորմայի հատակին յուղաթերթ փռել ու կարագ քսել: Պատերին ևս կարագ քսել: Տանձերը հավասարաչափ տարածել, վրան ավելացնել խմորը, գդալով տարածել: Եփել 160 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե: Պատրաստ լինելը փորձել փայտիկով: Կարելի է մատուցել տաք վիճակում՝ պաղպաղակի գնդիկի հետ: Եթե որոշում ենք մատուցել սառը վիճակում, ապա կարող եք վրան շաքարի փոշի ցանել:
Բարի ախորժակ

տանձ ալյուր ձու դարչին փխրեցուցիչ շաքարավազ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով տորթ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շառլոտկա

Տորտինո

Սև հաղարջով մաֆին

Լեբկուխեն

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սալորով թխվածք

Կիտրոնով թխվածք

Էկլեր

Գազարով կեքս

Շոկոլադե տորթ

Ելակով ալադի

Շոկոլադե կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Ծիրանով բիսկվիտ

Սև հաղարջով կեքս

Նուտելայով բրաունի

Սրտաձև միջուկով կեքս

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Հաղարջով ալադի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Շոկոլադով կեքսեր

Բանանով հաց

Տորթ <<Պանչո>>

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Տիրամիսու

Միջինք (Տապլա)

Թաց շոկոլադե թխվածք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Սրտաձև էկլեր

Մաղադանոսով կոտլետ

Բալը ձյան տակ

Բազուկով չեխական դերունի

Գազարով թխվածքաբլիթ

Հոնով և տանձով ջեմ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Lյարդով տորթ

Ամերիկյան Փանքեյք

Կոլդունի

Դդմիկով կոտլետ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Չիչխանով կոկտեյլ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Ձվով տապակած թելուկ

Նրբություն

Տապակած մանդակ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ամանորյա

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Կիվիով կոկտեյլ

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավելուկով ոսպապուր

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Մսով կոտլետ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Սոբա

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դանդուռով ձվածեղ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Կուլչա

Գազարով և լապշայով աղցան

Սամոսա

Գլուխ սոխով ալադի

Կարտոֆիլով տորթ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Մարինացված բազուկ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Աղցան <<Արքայազն>>

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կատալոնական աղցան

Բրոկոլիով ձվածեղ

Արագ պատրաստվող միս

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Սպանախով ձվածեղ