Բաղադրությունը`

  • 2 հատ ձու
  • 150 գրամ կարագ
  • 5 ճ/գ շաքարավազ
  • 200 գրամ ալյուր
  • 2 հատ խոշոր տանձ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1 թ/գ դարչին
  • 1 թ/գ վանիլին
  • 1 պտղունց աղ

Պատրաստման եղանակը`


1. Տանձը լվանալ, չորացնել և կտրատել 4-5 սմ խորանարդների, տեղափոխել փոքր կաթսայի մեջ, վրան ավելացնել 2 ճ/գ ջուր, 1ճ/գ շաքարավազ ու մի քիչ դարչին: Եփել 5-7 րոպե, այնուհետև տեղափոխել քամիչի վրա, թողնել՝ հյութը քամվի:
2.Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարել 4 ճ/գ շաքարավազի հետ, այնուհետև առանձին-առանձին ավելացնել ձուն և հարել մինչև համասեռ սպիտակավուն զանգված ստանալը:
3.Չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, փխրեցուցիչը, վանիլինը, դարչինը և աղը միասին խառնել և մաղով անցկացնելուց հետո ավելացնել հարած ձվի զանգվածի վրա և գդալով խառնել:
4.Թխվածքի ֆորմայի հատակին յուղաթերթ փռել ու կարագ քսել: Պատերին ևս կարագ քսել: Տանձերը հավասարաչափ տարածել, վրան ավելացնել խմորը, գդալով տարածել: Եփել 160 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե: Պատրաստ լինելը փորձել փայտիկով: Կարելի է մատուցել տաք վիճակում՝ պաղպաղակի գնդիկի հետ: Եթե որոշում ենք մատուցել սառը վիճակում, ապա կարող եք վրան շաքարի փոշի ցանել:
Բարի ախորժակ

տանձ ալյուր ձու դարչին փխրեցուցիչ շաքարավազ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով տորթ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Գազարով կեքս

Լեբկուխեն

Էկլեր

Սև հաղարջով մաֆին

Տորտինո

Շառլոտկա

Սալորով թխվածք

Շոկոլադե տորթ

Կիտրոնով թխվածք

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Պասի թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Սև հաղարջով կեքս

Ծիրանով բիսկվիտ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Նուտելայով բրաունի

Հաղարջով ալադի

Տորթ <<Պանչո>>

Բանանով հաց

Շոկոլադով կեքսեր

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ամերիկյան Փանքեյք

Տիրամիսու

Միջինք (Տապլա)

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Սրտաձև էկլեր

Մաղադանոսով կոտլետ

Բալը ձյան տակ

Բազուկով չեխական դերունի

Հոնով և տանձով ջեմ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Դդմիկով կոտլետ

Lյարդով տորթ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Ռուլետ <<Վագրային>>

Կոլդունի

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ամանորյա

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Սոբա

Մսով կոտլետ

Չիչխանով կոկտեյլ

Վեգան վաֆլի

Բանանով հաց (Վեգան)

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ձվով տապակած շրեշտ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Տապակած մանդակ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Աղցան <<Արքայազն>>

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Արագ պատրաստվող միս

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Գլուխ սոխով ալադի

Բրոկոլիով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Դանդուռով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Մածունով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Սամոսա

Գազարով և լապշայով աղցան

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սպանախով ձվածեղ

Դերունի

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Մարինացված բազուկ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած թելուկ