Բաղադրությունը`

  • 2 հատ ձու
  • 150 գրամ կարագ
  • 5 ճ/գ շաքարավազ
  • 200 գրամ ալյուր
  • 2 հատ խոշոր տանձ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1 թ/գ դարչին
  • 1 թ/գ վանիլին
  • 1 պտղունց աղ

Պատրաստման եղանակը`


1. Տանձը լվանալ, չորացնել և կտրատել 4-5 սմ խորանարդների, տեղափոխել փոքր կաթսայի մեջ, վրան ավելացնել 2 ճ/գ ջուր, 1ճ/գ շաքարավազ ու մի քիչ դարչին: Եփել 5-7 րոպե, այնուհետև տեղափոխել քամիչի վրա, թողնել՝ հյութը քամվի:
2.Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարել 4 ճ/գ շաքարավազի հետ, այնուհետև առանձին-առանձին ավելացնել ձուն և հարել մինչև համասեռ սպիտակավուն զանգված ստանալը:
3.Չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, փխրեցուցիչը, վանիլինը, դարչինը և աղը միասին խառնել և մաղով անցկացնելուց հետո ավելացնել հարած ձվի զանգվածի վրա և գդալով խառնել:
4.Թխվածքի ֆորմայի հատակին յուղաթերթ փռել ու կարագ քսել: Պատերին ևս կարագ քսել: Տանձերը հավասարաչափ տարածել, վրան ավելացնել խմորը, գդալով տարածել: Եփել 160 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե: Պատրաստ լինելը փորձել փայտիկով: Կարելի է մատուցել տաք վիճակում՝ պաղպաղակի գնդիկի հետ: Եթե որոշում ենք մատուցել սառը վիճակում, ապա կարող եք վրան շաքարի փոշի ցանել:
Բարի ախորժակ

տանձ ալյուր ձու դարչին փխրեցուցիչ շաքարավազ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Գազարով տորթ

Շոկոլադե տորթ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սև հաղարջով մաֆին

Տորտինո

Գազարով կեքս

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Լեբկուխեն

Շառլոտկա

Սալորով թխվածք

Կիտրոնով թխվածք

Էկլեր

Կեֆիրով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Նուտելայով բրաունի

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Ծիրանով բիսկվիտ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Ելակով ալադի

Սև հաղարջով կեքս

Տորթ <<Պանչո>>

Հաղարջով ալադի

Բանանով հաց

Շոկոլադով կեքսեր

Ամերիկյան Փանքեյք

Տիրամիսու

Հոնով և տանձով ջեմ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Բալը ձյան տակ

Միջինք (Տապլա)

Սրտաձև էկլեր

Դդմիկով կոտլետ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Բազուկով չեխական դերունի

Մաղադանոսով կոտլետ

Lյարդով տորթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Կոլդունի

Թաց շոկոլադե թխվածք

Գազարով թխվածքաբլիթ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Չիչխանով կոկտեյլ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Ձվով տապակած թելուկ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մսով կոտլետ

Սոբա

Ձվով տապակած շրեշտ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Կիվիով կոկտեյլ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Նրբություն

Վեգան Վաֆլի

Բանանով հաց (Վեգան)

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Տապակած մանդակ

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավելուկով ոսպապուր

Տապակած խառը բանջար

Մածունով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Ամանորյա

Գազարով և լապշայով աղցան

Ելակը բալզամիկ քացախով

Սամոսա

Կարտոֆիլով տորթ

Գլուխ սոխով ալադի

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Կուլչա

Մարինացված բազուկ

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Դերունի

Աղցան <<Արքայազն>>

Սպանախով ձվածեղ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Բրոկոլիով ձվածեղ

Կատալոնական աղցան

Արագ պատրաստվող միս

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ