Բաղադրությունը`

  • 2 հատ ձու
  • 150 գրամ կարագ
  • 5 ճ/գ շաքարավազ
  • 200 գրամ ալյուր
  • 2 հատ խոշոր տանձ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1 թ/գ դարչին
  • 1 թ/գ վանիլին
  • 1 պտղունց աղ

Պատրաստման եղանակը`


1. Տանձը լվանալ, չորացնել և կտրատել 4-5 սմ խորանարդների, տեղափոխել փոքր կաթսայի մեջ, վրան ավելացնել 2 ճ/գ ջուր, 1ճ/գ շաքարավազ ու մի քիչ դարչին: Եփել 5-7 րոպե, այնուհետև տեղափոխել քամիչի վրա, թողնել՝ հյութը քամվի:
2.Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարել 4 ճ/գ շաքարավազի հետ, այնուհետև առանձին-առանձին ավելացնել ձուն և հարել մինչև համասեռ սպիտակավուն զանգված ստանալը:
3.Չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, փխրեցուցիչը, վանիլինը, դարչինը և աղը միասին խառնել և մաղով անցկացնելուց հետո ավելացնել հարած ձվի զանգվածի վրա և գդալով խառնել:
4.Թխվածքի ֆորմայի հատակին յուղաթերթ փռել ու կարագ քսել: Պատերին ևս կարագ քսել: Տանձերը հավասարաչափ տարածել, վրան ավելացնել խմորը, գդալով տարածել: Եփել 160 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե: Պատրաստ լինելը փորձել փայտիկով: Կարելի է մատուցել տաք վիճակում՝ պաղպաղակի գնդիկի հետ: Եթե որոշում ենք մատուցել սառը վիճակում, ապա կարող եք վրան շաքարի փոշի ցանել:
Բարի ախորժակ

տանձ ալյուր ձու դարչին փխրեցուցիչ շաքարավազ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Գազարով տորթ

Շոկոլադե տորթ

Սև հաղարջով մաֆին

Տորտինո

Գազարով կեքս

Լեբկուխեն

Շառլոտկա

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սալորով թխվածք

Կիտրոնով թխվածք

Էկլեր

Շոկոլադե կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Ելակով ալադի

Սրտաձև միջուկով կեքս

Նուտելայով բրաունի

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով կեքս

Ծիրանով բիսկվիտ

Հաղարջով ալադի

Շոկոլադով կեքսեր

Տորթ <<Պանչո>>

Բանանով հաց

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Ռուլետ <<Վագրային>>

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Մաղադանոսով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ամերիկյան Փանքեյք

Միջինք (Տապլա)

Տիրամիսու

Հոնով և տանձով ջեմ

Բալը ձյան տակ

Սրտաձև էկլեր

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Lյարդով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Դդմիկով կոտլետ

Կոլդունի

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Մսով կոտլետ

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Չիչխանով կոկտեյլ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Նրբություն

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Սամոսա

Ձվով տապակած թելուկ

Կարտոֆիլով տորթ

Ավելուկով ոսպապուր

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Կիվիով կոկտեյլ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Գազարով և լապշայով աղցան

Մարինացված բազուկ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Գլուխ սոխով ալադի

Ձվով տապակած շրեշտ

Տապակած մանդակ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ելակը բալզամիկ քացախով

Կատալոնական աղցան

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Արագ պատրաստվող միս

Սև հաղարջը ձմռան համար

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Ամանորյա

Աղցան <<Արքայազն>>

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կուլչա

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ