Բաղադրությունը`

  • 2 հատ ձու
  • 150 գրամ կարագ
  • 5 ճ/գ շաքարավազ
  • 200 գրամ ալյուր
  • 2 հատ խոշոր տանձ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1 թ/գ դարչին
  • 1 թ/գ վանիլին
  • 1 պտղունց աղ

Պատրաստման եղանակը`


1. Տանձը լվանալ, չորացնել և կտրատել 4-5 սմ խորանարդների, տեղափոխել փոքր կաթսայի մեջ, վրան ավելացնել 2 ճ/գ ջուր, 1ճ/գ շաքարավազ ու մի քիչ դարչին: Եփել 5-7 րոպե, այնուհետև տեղափոխել քամիչի վրա, թողնել՝ հյութը քամվի:
2.Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարել 4 ճ/գ շաքարավազի հետ, այնուհետև առանձին-առանձին ավելացնել ձուն և հարել մինչև համասեռ սպիտակավուն զանգված ստանալը:
3.Չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, փխրեցուցիչը, վանիլինը, դարչինը և աղը միասին խառնել և մաղով անցկացնելուց հետո ավելացնել հարած ձվի զանգվածի վրա և գդալով խառնել:
4.Թխվածքի ֆորմայի հատակին յուղաթերթ փռել ու կարագ քսել: Պատերին ևս կարագ քսել: Տանձերը հավասարաչափ տարածել, վրան ավելացնել խմորը, գդալով տարածել: Եփել 160 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե: Պատրաստ լինելը փորձել փայտիկով: Կարելի է մատուցել տաք վիճակում՝ պաղպաղակի գնդիկի հետ: Եթե որոշում ենք մատուցել սառը վիճակում, ապա կարող եք վրան շաքարի փոշի ցանել:
Բարի ախորժակ

տանձ ալյուր ձու դարչին փխրեցուցիչ շաքարավազ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով տորթ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շառլոտկա

Տորտինո

Լեբկուխեն

Սև հաղարջով մաֆին

Էկլեր

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սալորով թխվածք

Կիտրոնով թխվածք

Գազարով կեքս

Շոկոլադե տորթ

Ծիրանով բիսկվիտ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Շոկոլադե կեքս

Սրտաձև միջուկով կեքս

Կեֆիրով թխվածք

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Շոկոլադով կեքսեր

Բանանով հաց

Ելակով ալադի

Սև հաղարջով կեքս

Նուտելայով բրաունի

Հաղարջով ալադի

Տորթ <<Պանչո>>

Ռուլետ <<Վագրային>>

Սրտաձև էկլեր

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Մաղադանոսով կոտլետ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ամերիկյան Փանքեյք

Միջինք (Տապլա)

Տիրամիսու

Բազուկով չեխական դերունի

Հոնով և տանձով ջեմ

Բալը ձյան տակ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Lյարդով տորթ

Կոլդունի

Դդմիկով կոտլետ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Մսով կոտլետ

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Չիչխանով կոկտեյլ

Կուլչա

Ձվով տապակած թելուկ

Նրբություն

Կարտոֆիլով տորթ

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Տապակած մանդակ

Ամանորյա

Կիվիով կոկտեյլ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ձվով տապակած շրեշտ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Արագ պատրաստվող միս

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Կատալոնական աղցան

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Դանդուռով ձվածեղ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Սև հաղարջը ձմռան համար

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Դերունի

Տապակած խառը բանջար

Սպանախով ձվածեղ

Գազարով և լապշայով աղցան

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Աղցան <<Արքայազն>>

Գլուխ սոխով ալադի

Սամոսա

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Մարինացված բազուկ