• Խմորի համար`
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 5 հատ ձու
    • 1.5 բաժակ թթվասեր
    • 1.5 բաժակ շաքարի փոշի
    • 2 թ/գ սոդա
    • 3 ճ/գ կակաո
  • Կրեմի համար`
    • 3 բաժակ թթվասեր
    • 1 բաժակ շաքարի փոշի
    • 1 տուփ պահածոյացված անանաս
  • Գլազուրի համար`
    • 100 գրամ կարագ
    • 5 ճ/գ թթվասեր
    • 3 ճ/գ կակաո
    • 8 ճ/գ շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը`


1.Սոդան ավելացնել թթվասեր մեջ:
2.Ձուն հարել շաքարի փոշու հետ, ավելացնել սոդայով թթվասերը,ալյուրը, կակաոն և խառնել խմորը:
3.Ստացված բիսկվիտային խմորը բաժանել 4 հավասար մասերի և թխել 180-200 աստիճան վառարանում:
4.Պատրաստի շերտերից մեկը թողնել որպես հիմք, իսկ մյուս երեք շերտերը կտրատել միջին չափի խորանարդիկներով:
5.Կրեմի համար հարիչով հարել թթվասերը և շաքարի փոշին:
6.Տորթի ամանի վրա դնել ամբողջական շերտը, կտրատած խորանարդիկները թաթախել կրեմի մեջ և իրար կպցնելով <<հավաքել>> տորթը: Մնացած կրեմը տարածել տորթի ամբողջական մակերեսով: Անանասները կտրատել խորանարդիկներով և դնել խմորե խորանարդիկների արանքները:
7.Գլազուրի համար կաթսայի մեջ խառնել կարագը, թթվասերը, շաքարի փոշին և կակաոն: Գլազուրը եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև շաքար փոշու հալվելը: Թողնել գլազուրը մի փոքր պաղի, հետո ցողել տորթի վրա շոկոլադային թելերի տեսքով:
8.Պատրաստի տորթը դնել սառնարան 2 ժամով:
Բարի ախորժակ

ալյուր ձու թթվասեր կակաո շաքար փոշի անանաս ամանորյա բաղադրատոմս Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե կեքս

Կեֆիրով թխվածք

Տորտինո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե տորթ

Սև հաղարջով մաֆին

Թաց շոկոլադե թխվածք

Տիրամիսու

Նուտելայով բրաունի

Բալը ձյան տակ

Սև հաղարջով կեքս

Գազարով տորթ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Lյարդով տորթ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Սրտաձև էկլեր

Էկլեր

Սալորով թխվածք

Գազարով կեքս

Ռուլետ <<Վագրային>>

Լեբկուխեն

Գազարով թխվածքաբլիթ

Դերունի

Ելակով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Ծիրանով բիսկվիտ

Բազուկով չեխական դերունի

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Մաղադանոսով կոտլետ

Հաղարջով ալադի

Բանանով հաց

Շառլոտկա

Ամերիկյան Փանքեյք

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Ամանորյա

Կոլդունի

Պասի թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Սպանախով ձվածեղ

Սոբա

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ձվով տապակած շրեշտ

Տապակած մանդակ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Վեգան վաֆլի

Բանանով հաց (Վեգան)

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Միջինք (Տապլա)

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Ձվով տապակած թելուկ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Մսով կոտլետ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Ավելուկով ոսպապուր

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Խաշած լեզու

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Լյարդը թթվասերով

Խաշած լեզվով աղցան

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Շոկոլադով կեքսեր

Աղցան <<Արքայազն>>

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Տնային կոնֆետներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Վարունգով սոուս

Կարտոֆիլով տորթ

Կուլչա

Արագ պատրաստվող միս

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Սանտա-Մարինա

Հավի մսով և նշով աղցան

Գունավոր խառնաշփոթ

Բլյու Չիզ

Դանդուռով ձվածեղ

Գլուխ սոխով ալադի

Սամոսա

Գազարով և լապշայով աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Օլիվյե

Մածունով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Հավի կրծքամիսը թթվասերով