• Խմորի համար`
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 5 հատ ձու
    • 1.5 բաժակ թթվասեր
    • 1.5 բաժակ շաքարի փոշի
    • 2 թ/գ սոդա
    • 3 ճ/գ կակաո
  • Կրեմի համար`
    • 3 բաժակ թթվասեր
    • 1 բաժակ շաքարի փոշի
    • 1 տուփ պահածոյացված անանաս
  • Գլազուրի համար`
    • 100 գրամ կարագ
    • 5 ճ/գ թթվասեր
    • 3 ճ/գ կակաո
    • 8 ճ/գ շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը`


1.Սոդան ավելացնել թթվասեր մեջ:
2.Ձուն հարել շաքարի փոշու հետ, ավելացնել սոդայով թթվասերը,ալյուրը, կակաոն և խառնել խմորը:
3.Ստացված բիսկվիտային խմորը բաժանել 4 հավասար մասերի և թխել 180-200 աստիճան վառարանում:
4.Պատրաստի շերտերից մեկը թողնել որպես հիմք, իսկ մյուս երեք շերտերը կտրատել միջին չափի խորանարդիկներով:
5.Կրեմի համար հարիչով հարել թթվասերը և շաքարի փոշին:
6.Տորթի ամանի վրա դնել ամբողջական շերտը, կտրատած խորանարդիկները թաթախել կրեմի մեջ և իրար կպցնելով <<հավաքել>> տորթը: Մնացած կրեմը տարածել տորթի ամբողջական մակերեսով: Անանասները կտրատել խորանարդիկներով և դնել խմորե խորանարդիկների արանքները:
7.Գլազուրի համար կաթսայի մեջ խառնել կարագը, թթվասերը, շաքարի փոշին և կակաոն: Գլազուրը եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև շաքար փոշու հալվելը: Թողնել գլազուրը մի փոքր պաղի, հետո ցողել տորթի վրա շոկոլադային թելերի տեսքով:
8.Պատրաստի տորթը դնել սառնարան 2 ժամով:
Բարի ախորժակ

ալյուր ձու թթվասեր կակաո շաքար փոշի անանաս ամանորյա բաղադրատոմս Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե տորթ

Տորտինո

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կեֆիրով թխվածք

Գազարով տորթ

Սև հաղարջով կեքս

Lյարդով տորթ

Էկլեր

Սև հաղարջով մաֆին

Թաց շոկոլադե թխվածք

Սրտաձև էկլեր

Սալորով թխվածք

Նուտելայով բրաունի

Տիրամիսու

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Բալը ձյան տակ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Ելակով ալադի

Գազարով կեքս

Ամերիկյան Փանքեյք

Գազարով թխվածքաբլիթ

Դդմիկով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի

Մաղադանոսով կոտլետ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Լեբկուխեն

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Շառլոտկա

Դերունի

Ծիրանով բիսկվիտ

Հաղարջով ալադի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Ռուլետ <<Վագրային>>

Բանանով հաց

Կոլդունի

Ամանորյա

Նրբություն

Պասի թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած թելուկ

Վարունգով սոուս

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Մսով կոտլետ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սպանախով ձվածեղ

Սոբա

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Տապակած մանդակ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Աղցան <<Արքայազն>>

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Շոկոլադով կեքսեր

Ավելուկով ոսպապուր

Տնային կոնֆետներ

Տապակած խառը բանջար

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Բլյու Չիզ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Կատալոնական աղցան

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կարտոֆիլով տորթ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Սամոսա

Օլիվյե

Գազարով և լապշայով աղցան

Կուլչա

Բրոկոլիով ձվածեղ

Լյարդը թթվասերով

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Հավի մսով և նշով աղցան

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Գլուխ սոխով ալադի

Գունավոր խառնաշփոթ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Խաշած լեզվով աղցան

Արագ պատրաստվող միս

Խաշած լեզու

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Սանտա-Մարինա

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)