• Խմորի համար`
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 5 հատ ձու
    • 1.5 բաժակ թթվասեր
    • 1.5 բաժակ շաքարի փոշի
    • 2 թ/գ սոդա
    • 3 ճ/գ կակաո
  • Կրեմի համար`
    • 3 բաժակ թթվասեր
    • 1 բաժակ շաքարի փոշի
    • 1 տուփ պահածոյացված անանաս
  • Գլազուրի համար`
    • 100 գրամ կարագ
    • 5 ճ/գ թթվասեր
    • 3 ճ/գ կակաո
    • 8 ճ/գ շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը`


1.Սոդան ավելացնել թթվասեր մեջ:
2.Ձուն հարել շաքարի փոշու հետ, ավելացնել սոդայով թթվասերը,ալյուրը, կակաոն և խառնել խմորը:
3.Ստացված բիսկվիտային խմորը բաժանել 4 հավասար մասերի և թխել 180-200 աստիճան վառարանում:
4.Պատրաստի շերտերից մեկը թողնել որպես հիմք, իսկ մյուս երեք շերտերը կտրատել միջին չափի խորանարդիկներով:
5.Կրեմի համար հարիչով հարել թթվասերը և շաքարի փոշին:
6.Տորթի ամանի վրա դնել ամբողջական շերտը, կտրատած խորանարդիկները թաթախել կրեմի մեջ և իրար կպցնելով <<հավաքել>> տորթը: Մնացած կրեմը տարածել տորթի ամբողջական մակերեսով: Անանասները կտրատել խորանարդիկներով և դնել խմորե խորանարդիկների արանքները:
7.Գլազուրի համար կաթսայի մեջ խառնել կարագը, թթվասերը, շաքարի փոշին և կակաոն: Գլազուրը եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև շաքար փոշու հալվելը: Թողնել գլազուրը մի փոքր պաղի, հետո ցողել տորթի վրա շոկոլադային թելերի տեսքով:
8.Պատրաստի տորթը դնել սառնարան 2 ժամով:
Բարի ախորժակ

ալյուր ձու թթվասեր կակաո շաքար փոշի անանաս ամանորյա բաղադրատոմս Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե տորթ

Տորտինո

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կեֆիրով թխվածք

Գազարով տորթ

Սև հաղարջով կեքս

Lյարդով տորթ

Էկլեր

Սև հաղարջով մաֆին

Թաց շոկոլադե թխվածք

Սրտաձև էկլեր

Սալորով թխվածք

Նուտելայով բրաունի

Տիրամիսու

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Բալը ձյան տակ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Ելակով ալադի

Գազարով կեքս

Ամերիկյան Փանքեյք

Գազարով թխվածքաբլիթ

Դդմիկով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի

Մաղադանոսով կոտլետ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Լեբկուխեն

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Շառլոտկա

Դերունի

Ծիրանով բիսկվիտ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Բանանով հաց

Ռուլետ <<Վագրային>>

Կոլդունի

Ամանորյա

Նրբություն

Հաղարջով ալադի

Պասի թխվածքաբլիթ

Սպանախով ձվածեղ

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Մսով կոտլետ

Սոբա

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Վարունգով սոուս

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Ձվով տապակած թելուկ

Միջինք (Տապլա)

Աղցան <<Արքայազն>>

Տապակած մանդակ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավելուկով ոսպապուր

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Ձվով տապակած շրեշտ

Շոկոլադով կեքսեր

Տնային կոնֆետներ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Բլյու Չիզ

Կատալոնական աղցան

Կարտոֆիլով տորթ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Դանդուռով ձվածեղ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Սամոսա

Օլիվյե

Գազարով և լապշայով աղցան

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Կուլչա

Լյարդը թթվասերով

Արագ պատրաստվող միս

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Գլուխ սոխով ալադի

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Հավի մսով և նշով աղցան

Գունավոր խառնաշփոթ

Խաշած լեզու

Խաշած լեզվով աղցան

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Սանտա-Մարինա

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Տապակած խառը բանջար