• Խմորի համար`
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 5 հատ ձու
    • 1.5 բաժակ թթվասեր
    • 1.5 բաժակ շաքարի փոշի
    • 2 թ/գ սոդա
    • 3 ճ/գ կակաո
  • Կրեմի համար`
    • 3 բաժակ թթվասեր
    • 1 բաժակ շաքարի փոշի
    • 1 տուփ պահածոյացված անանաս
  • Գլազուրի համար`
    • 100 գրամ կարագ
    • 5 ճ/գ թթվասեր
    • 3 ճ/գ կակաո
    • 8 ճ/գ շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը`


1.Սոդան ավելացնել թթվասեր մեջ:
2.Ձուն հարել շաքարի փոշու հետ, ավելացնել սոդայով թթվասերը,ալյուրը, կակաոն և խառնել խմորը:
3.Ստացված բիսկվիտային խմորը բաժանել 4 հավասար մասերի և թխել 180-200 աստիճան վառարանում:
4.Պատրաստի շերտերից մեկը թողնել որպես հիմք, իսկ մյուս երեք շերտերը կտրատել միջին չափի խորանարդիկներով:
5.Կրեմի համար հարիչով հարել թթվասերը և շաքարի փոշին:
6.Տորթի ամանի վրա դնել ամբողջական շերտը, կտրատած խորանարդիկները թաթախել կրեմի մեջ և իրար կպցնելով <<հավաքել>> տորթը: Մնացած կրեմը տարածել տորթի ամբողջական մակերեսով: Անանասները կտրատել խորանարդիկներով և դնել խմորե խորանարդիկների արանքները:
7.Գլազուրի համար կաթսայի մեջ խառնել կարագը, թթվասերը, շաքարի փոշին և կակաոն: Գլազուրը եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև շաքար փոշու հալվելը: Թողնել գլազուրը մի փոքր պաղի, հետո ցողել տորթի վրա շոկոլադային թելերի տեսքով:
8.Պատրաստի տորթը դնել սառնարան 2 ժամով:
Բարի ախորժակ

ալյուր ձու թթվասեր կակաո շաքար փոշի անանաս ամանորյա բաղադրատոմս Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Կիտրոնով թխվածք

Կեֆիրով թխվածք

Շոկոլադե տորթ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բալը ձյան տակ

Սև հաղարջով կեքս

Էկլեր

Թաց շոկոլադե թխվածք

Սրտաձև էկլեր

Lյարդով տորթ

Գազարով տորթ

Նուտելայով բրաունի

Տիրամիսու

Սալորով թխվածք

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Սև հաղարջով մաֆին

Ելակով ալադի

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Շառլոտկա

Ծիրանով բիսկվիտ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Դդմիկով կոտլետ

Դերունի

Նրբություն

Ամերիկյան Փանքեյք

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Բազուկով չեխական դերունի

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Գազարով կեքս

Մաղադանոսով կոտլետ

Լեբկուխեն

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Պասի թխվածքաբլիթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Բանանով հաց

Ամանորյա

Հաղարջով ալադի

Կոլդունի

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Մսով կոտլետ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Սոբա

Ձվով տապակած թելուկ

Տնային կոնֆետներ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Խաշած լեզու

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Տապակած մանդակ

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Վարունգով սոուս

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավելուկով ոսպապուր

Սպանախով ձվածեղ

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Բլյու Չիզ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սամոսա

Շոկոլադով կեքսեր

Կատալոնական աղցան

Մածունով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Աղցան <<Արքայազն>>

Գլուխ սոխով ալադի

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Բրոկոլիով ձվածեղ

Արագ պատրաստվող միս

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կարտոֆիլով տորթ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Լյարդը թթվասերով

Տապակած խառը բանջար

Օլիվյե

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Հավի մսով և նշով աղցան

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Գազարով և լապշայով աղցան

Սանտա-Մարինա

Կուլչա

Գունավոր խառնաշփոթ

Խաշած լեզվով աղցան