• Խմորի համար`
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 5 հատ ձու
    • 1.5 բաժակ թթվասեր
    • 1.5 բաժակ շաքարի փոշի
    • 2 թ/գ սոդա
    • 3 ճ/գ կակաո
  • Կրեմի համար`
    • 3 բաժակ թթվասեր
    • 1 բաժակ շաքարի փոշի
    • 1 տուփ պահածոյացված անանաս
  • Գլազուրի համար`
    • 100 գրամ կարագ
    • 5 ճ/գ թթվասեր
    • 3 ճ/գ կակաո
    • 8 ճ/գ շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը`


1.Սոդան ավելացնել թթվասեր մեջ:
2.Ձուն հարել շաքարի փոշու հետ, ավելացնել սոդայով թթվասերը,ալյուրը, կակաոն և խառնել խմորը:
3.Ստացված բիսկվիտային խմորը բաժանել 4 հավասար մասերի և թխել 180-200 աստիճան վառարանում:
4.Պատրաստի շերտերից մեկը թողնել որպես հիմք, իսկ մյուս երեք շերտերը կտրատել միջին չափի խորանարդիկներով:
5.Կրեմի համար հարիչով հարել թթվասերը և շաքարի փոշին:
6.Տորթի ամանի վրա դնել ամբողջական շերտը, կտրատած խորանարդիկները թաթախել կրեմի մեջ և իրար կպցնելով <<հավաքել>> տորթը: Մնացած կրեմը տարածել տորթի ամբողջական մակերեսով: Անանասները կտրատել խորանարդիկներով և դնել խմորե խորանարդիկների արանքները:
7.Գլազուրի համար կաթսայի մեջ խառնել կարագը, թթվասերը, շաքարի փոշին և կակաոն: Գլազուրը եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև շաքար փոշու հալվելը: Թողնել գլազուրը մի փոքր պաղի, հետո ցողել տորթի վրա շոկոլադային թելերի տեսքով:
8.Պատրաստի տորթը դնել սառնարան 2 ժամով:
Բարի ախորժակ

ալյուր ձու թթվասեր կակաո շաքար փոշի անանաս ամանորյա բաղադրատոմս Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կեֆիրով թխվածք

Կիտրոնով թխվածք

Տորտինո

Շոկոլադե տորթ

Գազարով տորթ

Lյարդով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Սրտաձև էկլեր

Սև հաղարջով կեքս

Էկլեր

Նուտելայով բրաունի

Սև հաղարջով մաֆին

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բալը ձյան տակ

Տիրամիսու

Ծիրանով բիսկվիտ

Ամանորյա

Մաղադանոսով կոտլետ

Հաղարջով ալադի

Պասի թխվածքաբլիթ

Գազարով կեքս

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Դերունի

Դդմիկով կոտլետ

Ելակով ալադի

Ամերիկյան Փանքեյք

Կոլդունի

Շառլոտկա

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Լեբկուխեն

Նրբություն

Բազուկով չեխական դերունի

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Բանանով հաց

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Տապակած մանդակ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Սպանախով ձվածեղ

Ձվով տապակած թելուկ

Ավելուկով ոսպապուր

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Մսով կոտլետ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Սոբա

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Միջինք (Տապլա)

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Հավի մսով և նշով աղցան

Տապակած խառը բանջար

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Խաշած լեզվով աղցան

Խաշած լեզու

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Աղցան <<Արքայազն>>

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Շոկոլադով կեքսեր

Տնային կոնֆետներ

Վարունգով սոուս

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Լյարդը թթվասերով

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կատալոնական աղցան

Բլյու Չիզ

Դանդուռով ձվածեղ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Արագ պատրաստվող միս

Սանտա-Մարինա

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Մածունով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Գազարով և լապշայով աղցան

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Սամոսա

Գլուխ սոխով ալադի

Օլիվյե

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Գունավոր խառնաշփոթ