• Խմորի համար`
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 5 հատ ձու
    • 1.5 բաժակ թթվասեր
    • 1.5 բաժակ շաքարի փոշի
    • 2 թ/գ սոդա
    • 3 ճ/գ կակաո
  • Կրեմի համար`
    • 3 բաժակ թթվասեր
    • 1 բաժակ շաքարի փոշի
    • 1 տուփ պահածոյացված անանաս
  • Գլազուրի համար`
    • 100 գրամ կարագ
    • 5 ճ/գ թթվասեր
    • 3 ճ/գ կակաո
    • 8 ճ/գ շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը`


1.Սոդան ավելացնել թթվասեր մեջ:
2.Ձուն հարել շաքարի փոշու հետ, ավելացնել սոդայով թթվասերը,ալյուրը, կակաոն և խառնել խմորը:
3.Ստացված բիսկվիտային խմորը բաժանել 4 հավասար մասերի և թխել 180-200 աստիճան վառարանում:
4.Պատրաստի շերտերից մեկը թողնել որպես հիմք, իսկ մյուս երեք շերտերը կտրատել միջին չափի խորանարդիկներով:
5.Կրեմի համար հարիչով հարել թթվասերը և շաքարի փոշին:
6.Տորթի ամանի վրա դնել ամբողջական շերտը, կտրատած խորանարդիկները թաթախել կրեմի մեջ և իրար կպցնելով <<հավաքել>> տորթը: Մնացած կրեմը տարածել տորթի ամբողջական մակերեսով: Անանասները կտրատել խորանարդիկներով և դնել խմորե խորանարդիկների արանքները:
7.Գլազուրի համար կաթսայի մեջ խառնել կարագը, թթվասերը, շաքարի փոշին և կակաոն: Գլազուրը եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև շաքար փոշու հալվելը: Թողնել գլազուրը մի փոքր պաղի, հետո ցողել տորթի վրա շոկոլադային թելերի տեսքով:
8.Պատրաստի տորթը դնել սառնարան 2 ժամով:
Բարի ախորժակ

ալյուր ձու թթվասեր կակաո շաքար փոշի անանաս ամանորյա բաղադրատոմս Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե կեքս

Տորտինո

Շոկոլադե տորթ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կիտրոնով թխվածք

Կեֆիրով թխվածք

Գազարով տորթ

Lյարդով տորթ

Սև հաղարջով մաֆին

Սրտաձև էկլեր

Էկլեր

Սալորով թխվածք

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Տիրամիսու

Նուտելայով բրաունի

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բալը ձյան տակ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Սև հաղարջով կեքս

Դդմիկով կոտլետ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Բազուկով չեխական դերունի

Գազարով կեքս

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Շառլոտկա

Հաղարջով ալադի

Ծիրանով բիսկվիտ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Ռուլետ <<Վագրային>>

Ամերիկյան Փանքեյք

Ամանորյա

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Բանանով հաց

Նրբություն

Դերունի

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով կոտլետ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կոլդունի

Լեբկուխեն

Մսով կոտլետ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Սպանախով ձվածեղ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Ձվով տապակած թելուկ

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Տնային կոնֆետներ

Միջինք (Տապլա)

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Տապակած մանդակ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Վեգան Վաֆլի

Բանանով հաց (Վեգան)

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ավելուկով ոսպապուր

Շոկոլադով կեքսեր

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Տապակած խառը բանջար

Աղցան <<Արքայազն>>

Ձվով տապակած շրեշտ

Սոբա

Հավի մսով և նշով աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Գլուխ սոխով ալադի

Սամոսա

Օլիվյե

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Իտալական աղցան <<Սիմպո>>

Գազարով և լապշայով աղցան

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Լյարդը թթվասերով

Խաշած լեզու

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Խաշած լեզվով աղցան

Գունավոր խառնաշփոթ

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Վարունգով սոուս

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Սանտա-Մարինա

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Բլյու Չիզ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Կատալոնական աղցան

Արագ պատրաստվող միս

Բրոկոլիով ձվածեղ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)