Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան
Անի Նալբանդյան · մայիս 1 2018Դիտումներ 15140
Պեկինյան կաղամբով պատրաստվող աղցանները առանձնանում են շատ նուրբ համով և շատ հյութեղ են ստացվում։
Բաղադրությունը`
- 300 գրամ պեկինյան կաղամբ
- 1 կապ հազար
- 1 հատ խոշոր գազար
- 1 հատ գլուխ սոխ
- մի քանի ճյուղ համեմ
- մի քանի ճյուղ մաղադանոս
- մի քանի ճյուղ սամիթ
- 3 ճ/գ լիմոնի հյութ
- 3 ճ/գ ձեթ
- սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Պեկինյան կաղամբը և հազարը լվանալ, չորացնել և կտրատել։
2․Գազարը լվանալ, մաքրել և անցկացնել քերիչով։
3․Գլուխ սոխը և կանաչիները մանր կտրատել։
4․Բոլոր կտրատած մթերքները խառնել իրար, ավելացնել ձեթը, լիմոնի հյութը, աղը և սև պղպեղը։
Բարի ախորժակ