Բաղադրությունը`

  • 3 հատ ձու
  • 1,5 բաժակ պեսոկ
  • 250 գրամ մածուն
  • 1 թ/գ սոդա
  • 3 ճ/գ յուղ
  • 3 ճ/գ կակաո
  • վանիլին
  • 1,5 բաժակ ալյուր
  • 1 բաժակ սերուցք
  • 0,5 տուփ քաղցր կաթ

Պատրաստման եղանակը`


1․Ձուն հարել շաքարավազի հետ այնքան, որ սպիտակ զանգված ստացվի, ավելացնել վանիլինը և նորից հարել։
2․Ավելացնել յուղը, շարունակել հարել, ապա ավելացնել սոդայով մածունը։
3․ Հաջորդաբար ավելացնել կակաոն և ալյուրը։
4․Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։ Եփել նախապես տաքացրած ջեռոցում 30-40 րոպե։ Պատրաստ լինելը կարելի է ստուգել փայտիկով։ Ջեռոցից հանելուց հետո թողնել, որ հովանա։
5․Կրեմի համար հարել սերուցքը, երբ այն կսկսի պնդանալ, քիչ-քիչ ավելացնել քաղցր կաթը։
6Հովացած խմորը մեջտեղից երկու մասի բաժանել, քսել կրեմը։ Զարդարել խմորի փշրանքներով։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Եթե շատ հյուրեր ունեք, ապա կարող եք ավելի մեծ ֆորմայի մեջ եփել 2 առանձին շերտեր և միացնել կրեմով։
2․Փշրանքներ ստանալու համար կարող եք խմորից մի փոքր մաս առանձին թխել։ Փշրանքները կարող եք փոխարինել նաև քերած շոկոլադով։

Փորձեք բաղադրատոմսը, կիսվեք Ձեր փորձով մեկնաբանությունների մեջ, օգնեք մյուսներին գտնել իրենց սիրելի բաղադրատոմսը։

ձու շաքարավազ մածուն ալյուր կակաո Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Տորտինո

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Ելակով ալադի

Կեֆիրով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Սև հաղարջով մաֆին

Սրտաձև միջուկով կեքս

Էկլեր

Գազարով տորթ

Տորթ <<Պանչո>>

Ծիրանով բիսկվիտ

Սև հաղարջով կեքս

Գազարով կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Լեբկուխեն

Տիրամիսու

Նուտելայով բրաունի

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Հաղարջով ալադի

Շառլոտկա

Բանանով հաց

Թաց շոկոլադե թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Lյարդով տորթ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Մաղադանոսով կոտլետ

Միջինք (Տապլա)

Մսով կոտլետ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Բալը ձյան տակ

Բազուկով չեխական դերունի

Սրտաձև էկլեր

Մածունով թխվածքաբլիթ

Չիչխանով կոկտեյլ

Շոկոլադով կեքսեր

Ամերիկյան Փանքեյք

Կոլդունի

Դդմիկով կոտլետ

Նրբություն

Ռուլետ <<Վագրային>>

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած թելուկ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Կոտլետ "Նրբություն"

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Տապակած մանդակ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավելուկով ոսպապուր

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Հոնով և տանձով ջեմ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Տնային կոնֆետներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Սամոսա

Կուլչա

Գլուխ սոխով ալադի

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Կատալոնական աղցան

Կարտոֆիլով տորթ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Գազարով և լապշայով աղցան

Աղցան <<Արքայազն>>

Բրոկոլիով ձվածեղ

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Արագ պատրաստվող միս

Ամանորյա

Մայոնեզ տնային պայմաններում