Բաղադրությունը`

  • 3 հատ ձու
  • 1,5 բաժակ պեսոկ
  • 250 գրամ մածուն
  • 1 թ/գ սոդա
  • 3 ճ/գ յուղ
  • 3 ճ/գ կակաո
  • վանիլին
  • 1,5 բաժակ ալյուր
  • 1 բաժակ սերուցք
  • 0,5 տուփ քաղցր կաթ

Պատրաստման եղանակը`


1․Ձուն հարել շաքարավազի հետ այնքան, որ սպիտակ զանգված ստացվի, ավելացնել վանիլինը և նորից հարել։
2․Ավելացնել յուղը, շարունակել հարել, ապա ավելացնել սոդայով մածունը։
3․ Հաջորդաբար ավելացնել կակաոն և ալյուրը։
4․Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։ Եփել նախապես տաքացրած ջեռոցում 30-40 րոպե։ Պատրաստ լինելը կարելի է ստուգել փայտիկով։ Ջեռոցից հանելուց հետո թողնել, որ հովանա։
5․Կրեմի համար հարել սերուցքը, երբ այն կսկսի պնդանալ, քիչ-քիչ ավելացնել քաղցր կաթը։
6Հովացած խմորը մեջտեղից երկու մասի բաժանել, քսել կրեմը։ Զարդարել խմորի փշրանքներով։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Եթե շատ հյուրեր ունեք, ապա կարող եք ավելի մեծ ֆորմայի մեջ եփել 2 առանձին շերտեր և միացնել կրեմով։
2․Փշրանքներ ստանալու համար կարող եք խմորից մի փոքր մաս առանձին թխել։ Փշրանքները կարող եք փոխարինել նաև քերած շոկոլադով։

Փորձեք բաղադրատոմսը, կիսվեք Ձեր փորձով մեկնաբանությունների մեջ, օգնեք մյուսներին գտնել իրենց սիրելի բաղադրատոմսը։

ձու շաքարավազ մածուն ալյուր կակաո Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Կիտրոնով թխվածք

Կեֆիրով թխվածք

Ծիրանով բիսկվիտ

Սև հաղարջով մաֆին

Տորթ <<Պանչո>>

Ելակով ալադի

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Էկլեր

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Գազարով տորթ

Շոկոլադե կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Նուտելայով բրաունի

Լեբկուխեն

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Շառլոտկա

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Սև հաղարջով կեքս

Տիրամիսու

Գազարով կեքս

Հաղարջով ալադի

Թաց շոկոլադե թխվածք

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Բանանով հաց

Սալորով թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կոլդունի

Շոկոլադով կեքսեր

Ամերիկյան Փանքեյք

Մսով կոտլետ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Չիչխանով կոկտեյլ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Բալը ձյան տակ

Միջինք (Տապլա)

Մաղադանոսով կոտլետ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Նրբություն

Lյարդով տորթ

Սրտաձև էկլեր

Դդմիկով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Հոնով և տանձով ջեմ

Կոտլետ "Նրբություն"

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած թելուկ

Տապակած մանդակ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ձվով տապակած շրեշտ

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավելուկով ոսպապուր

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ամանորյա

Կարտոֆիլով տորթ

Կուլչա

Սամոսա

Գազարով և լապշայով աղցան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Աղցան <<Արքայազն>>

Տնային կոնֆետներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Գլուխ սոխով ալադի

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Արագ պատրաստվող միս

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Կատալոնական աղցան

Բրոկոլիով ձվածեղ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ