Բաղադրությունը`

  • 3 հատ ձու
  • 1,5 բաժակ պեսոկ
  • 250 գրամ մածուն
  • 1 թ/գ սոդա
  • 3 ճ/գ յուղ
  • 3 ճ/գ կակաո
  • վանիլին
  • 1,5 բաժակ ալյուր
  • 1 բաժակ սերուցք
  • 0,5 տուփ քաղցր կաթ

Պատրաստման եղանակը`


1․Ձուն հարել շաքարավազի հետ այնքան, որ սպիտակ զանգված ստացվի, ավելացնել վանիլինը և նորից հարել։
2․Ավելացնել յուղը, շարունակել հարել, ապա ավելացնել սոդայով մածունը։
3․ Հաջորդաբար ավելացնել կակաոն և ալյուրը։
4․Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։ Եփել նախապես տաքացրած ջեռոցում 30-40 րոպե։ Պատրաստ լինելը կարելի է ստուգել փայտիկով։ Ջեռոցից հանելուց հետո թողնել, որ հովանա։
5․Կրեմի համար հարել սերուցքը, երբ այն կսկսի պնդանալ, քիչ-քիչ ավելացնել քաղցր կաթը։
6Հովացած խմորը մեջտեղից երկու մասի բաժանել, քսել կրեմը։ Զարդարել խմորի փշրանքներով։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Եթե շատ հյուրեր ունեք, ապա կարող եք ավելի մեծ ֆորմայի մեջ եփել 2 առանձին շերտեր և միացնել կրեմով։
2․Փշրանքներ ստանալու համար կարող եք խմորից մի փոքր մաս առանձին թխել։ Փշրանքները կարող եք փոխարինել նաև քերած շոկոլադով։

Փորձեք բաղադրատոմսը, կիսվեք Ձեր փորձով մեկնաբանությունների մեջ, օգնեք մյուսներին գտնել իրենց սիրելի բաղադրատոմսը։

ձու շաքարավազ մածուն ալյուր կակաո Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Ծիրանով բիսկվիտ

Գազարով տորթ

Սև հաղարջով մաֆին

Կեֆիրով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Ելակով ալադի

Տորթ <<Պանչո>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Սրտաձև միջուկով կեքս

Էկլեր

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Գազարով կեքս

Սալորով թխվածք

Նուտելայով բրաունի

Լեբկուխեն

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Սև հաղարջով կեքս

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Տիրամիսու

Շառլոտկա

Հաղարջով ալադի

Թաց շոկոլադե թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Բանանով հաց

Պասի թխվածքաբլիթ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Բալը ձյան տակ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Սրտաձև էկլեր

Բազուկով չեխական դերունի

Մսով կոտլետ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Շոկոլադով կեքսեր

Ամերիկյան Փանքեյք

Գազարով թխվածքաբլիթ

Միջինք (Տապլա)

Չիչխանով կոկտեյլ

Մաղադանոսով կոտլետ

Դդմիկով կոտլետ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Կոլդունի

Lյարդով տորթ

Գազարով և լապշայով աղցան

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Տնային կոնֆետներ

Ձվով տապակած շրեշտ

Կարմիր սպաս

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Դանդուռով սպաս

Բանանով հաց (Վեգան)

Աղցան <<Արքայազն>>

Գլուխ սոխով ալադի

Տապակած մանդակ

Սոբա

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Վեգան վաֆլի

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ամանորյա

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Սև հաղարջը ձմռան համար

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Արագ պատրաստվող միս

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Կարտոֆիլով տորթ

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Ձվով տապակած թելուկ

Հոնով և տանձով ջեմ

Կուլչա

Բրոկոլիով ձվածեղ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Կոտլետ "Նրբություն"

Դանդուռով ձվածեղ

Սամոսա

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով