Բաղադրությունը`

  • 3 հատ ձու
  • 1,5 բաժակ պեսոկ
  • 250 գրամ մածուն
  • 1 թ/գ սոդա
  • 3 ճ/գ յուղ
  • 3 ճ/գ կակաո
  • վանիլին
  • 1,5 բաժակ ալյուր
  • 1 բաժակ սերուցք
  • 0,5 տուփ քաղցր կաթ

Պատրաստման եղանակը`


1․Ձուն հարել շաքարավազի հետ այնքան, որ սպիտակ զանգված ստացվի, ավելացնել վանիլինը և նորից հարել։
2․Ավելացնել յուղը, շարունակել հարել, ապա ավելացնել սոդայով մածունը։
3․ Հաջորդաբար ավելացնել կակաոն և ալյուրը։
4․Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։ Եփել նախապես տաքացրած ջեռոցում 30-40 րոպե։ Պատրաստ լինելը կարելի է ստուգել փայտիկով։ Ջեռոցից հանելուց հետո թողնել, որ հովանա։
5․Կրեմի համար հարել սերուցքը, երբ այն կսկսի պնդանալ, քիչ-քիչ ավելացնել քաղցր կաթը։
6Հովացած խմորը մեջտեղից երկու մասի բաժանել, քսել կրեմը։ Զարդարել խմորի փշրանքներով։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Եթե շատ հյուրեր ունեք, ապա կարող եք ավելի մեծ ֆորմայի մեջ եփել 2 առանձին շերտեր և միացնել կրեմով։
2․Փշրանքներ ստանալու համար կարող եք խմորից մի փոքր մաս առանձին թխել։ Փշրանքները կարող եք փոխարինել նաև քերած շոկոլադով։

Փորձեք բաղադրատոմսը, կիսվեք Ձեր փորձով մեկնաբանությունների մեջ, օգնեք մյուսներին գտնել իրենց սիրելի բաղադրատոմսը։

ձու շաքարավազ մածուն ալյուր կակաո Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կիտրոնով թխվածք

Տորտինո

Կեֆիրով թխվածք

Ծիրանով բիսկվիտ

Սև հաղարջով մաֆին

Տորթ <<Պանչո>>

Ելակով ալադի

Գազարով տորթ

Էկլեր

Սրտաձև միջուկով կեքս

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Շոկոլադե կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Նուտելայով բրաունի

Լեբկուխեն

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Շառլոտկա

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Սև հաղարջով կեքս

Տիրամիսու

Գազարով կեքս

Սալորով թխվածք

Թաց շոկոլադե թխվածք

Հաղարջով ալադի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Բանանով հաց

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Չիչխանով կոկտեյլ

Կոլդունի

Ամերիկյան Փանքեյք

Ռուլետ <<Վագրային>>

Նրբություն

Մաղադանոսով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի

Շոկոլադով կեքսեր

Սրտաձև էկլեր

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Մսով կոտլետ

Բալը ձյան տակ

Միջինք (Տապլա)

Գազարով թխվածքաբլիթ

Դդմիկով կոտլետ

Lյարդով տորթ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Կոտլետ "Նրբություն"

Ձվով տապակած թելուկ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ձվով տապակած շրեշտ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Հոնով և տանձով ջեմ

Ավելուկով ոսպապուր

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Սոբա

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Տապակած մանդակ

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ամանորյա

Կարտոֆիլով տորթ

Կուլչա

Սամոսա

Գազարով և լապշայով աղցան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Աղցան <<Արքայազն>>

Տնային կոնֆետներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Գլուխ սոխով ալադի

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Արագ պատրաստվող միս

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Կատալոնական աղցան

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ