Բաղադրությունը`

  • 3 հատ ձու
  • 1,5 բաժակ պեսոկ
  • 250 գրամ մածուն
  • 1 թ/գ սոդա
  • 3 ճ/գ յուղ
  • 3 ճ/գ կակաո
  • վանիլին
  • 1,5 բաժակ ալյուր
  • 1 բաժակ սերուցք
  • 0,5 տուփ քաղցր կաթ

Պատրաստման եղանակը`


1․Ձուն հարել շաքարավազի հետ այնքան, որ սպիտակ զանգված ստացվի, ավելացնել վանիլինը և նորից հարել։
2․Ավելացնել յուղը, շարունակել հարել, ապա ավելացնել սոդայով մածունը։
3․ Հաջորդաբար ավելացնել կակաոն և ալյուրը։
4․Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։ Եփել նախապես տաքացրած ջեռոցում 30-40 րոպե։ Պատրաստ լինելը կարելի է ստուգել փայտիկով։ Ջեռոցից հանելուց հետո թողնել, որ հովանա։
5․Կրեմի համար հարել սերուցքը, երբ այն կսկսի պնդանալ, քիչ-քիչ ավելացնել քաղցր կաթը։
6Հովացած խմորը մեջտեղից երկու մասի բաժանել, քսել կրեմը։ Զարդարել խմորի փշրանքներով։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Եթե շատ հյուրեր ունեք, ապա կարող եք ավելի մեծ ֆորմայի մեջ եփել 2 առանձին շերտեր և միացնել կրեմով։
2․Փշրանքներ ստանալու համար կարող եք խմորից մի փոքր մաս առանձին թխել։ Փշրանքները կարող եք փոխարինել նաև քերած շոկոլադով։

Փորձեք բաղադրատոմսը, կիսվեք Ձեր փորձով մեկնաբանությունների մեջ, օգնեք մյուսներին գտնել իրենց սիրելի բաղադրատոմսը։

ձու շաքարավազ մածուն ալյուր կակաո Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Տորտինո

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կեֆիրով թխվածք

Ելակով ալադի

Գազարով տորթ

Տորթ <<Պանչո>>

Սև հաղարջով մաֆին

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Էկլեր

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Սրտաձև միջուկով կեքս

Ծիրանով բիսկվիտ

Շոկոլադե կեքս

Գազարով կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Լեբկուխեն

Սալորով թխվածք

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Տիրամիսու

Նուտելայով բրաունի

Շառլոտկա

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով կեքս

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Թաց շոկոլադե թխվածք

Հաղարջով ալադի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Բանանով հաց

Միջինք (Տապլա)

Սրտաձև էկլեր

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Բազուկով չեխական դերունի

Ռուլետ <<Վագրային>>

Բալը ձյան տակ

Մաղադանոսով կոտլետ

Չիչխանով կոկտեյլ

Կոլդունի

Մսով կոտլետ

Շոկոլադով կեքսեր

Նրբություն

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դդմիկով կոտլետ

Lյարդով տորթ

Ամերիկյան Փանքեյք

Վեգան Վաֆլի

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Բանանով հաց (Վեգան)

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Տնային կոնֆետներ

Դանդուռով սպաս

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Հոնով և տանձով ջեմ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ձվով տապակած շրեշտ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Տապակած մանդակ

Աղցան <<Արքայազն>>

Ավելուկով ոսպապուր

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Դանդուռով ձվածեղ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կարտոֆիլով տորթ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Գլուխ սոխով ալադի

Սամոսա

Գազարով և լապշայով աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Կուլչա

Բրոկոլիով ձվածեղ

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Սպանախով ձվածեղ

Դերունի

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Կոտլետ "Նրբություն"

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Արագ պատրաստվող միս

Կատալոնական աղցան

Ամանորյա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ձվով տապակած թելուկ