Բաղադրությունը`

  • 3 հատ ձու
  • 1,5 բաժակ պեսոկ
  • 250 գրամ մածուն
  • 1 թ/գ սոդա
  • 3 ճ/գ յուղ
  • 3 ճ/գ կակաո
  • վանիլին
  • 1,5 բաժակ ալյուր
  • 1 բաժակ սերուցք
  • 0,5 տուփ քաղցր կաթ

Պատրաստման եղանակը`


1․Ձուն հարել շաքարավազի հետ այնքան, որ սպիտակ զանգված ստացվի, ավելացնել վանիլինը և նորից հարել։
2․Ավելացնել յուղը, շարունակել հարել, ապա ավելացնել սոդայով մածունը։
3․ Հաջորդաբար ավելացնել կակաոն և ալյուրը։
4․Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։ Եփել նախապես տաքացրած ջեռոցում 30-40 րոպե։ Պատրաստ լինելը կարելի է ստուգել փայտիկով։ Ջեռոցից հանելուց հետո թողնել, որ հովանա։
5․Կրեմի համար հարել սերուցքը, երբ այն կսկսի պնդանալ, քիչ-քիչ ավելացնել քաղցր կաթը։
6Հովացած խմորը մեջտեղից երկու մասի բաժանել, քսել կրեմը։ Զարդարել խմորի փշրանքներով։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Եթե շատ հյուրեր ունեք, ապա կարող եք ավելի մեծ ֆորմայի մեջ եփել 2 առանձին շերտեր և միացնել կրեմով։
2․Փշրանքներ ստանալու համար կարող եք խմորից մի փոքր մաս առանձին թխել։ Փշրանքները կարող եք փոխարինել նաև քերած շոկոլադով։

Փորձեք բաղադրատոմսը, կիսվեք Ձեր փորձով մեկնաբանությունների մեջ, օգնեք մյուսներին գտնել իրենց սիրելի բաղադրատոմսը։

ձու շաքարավազ մածուն ալյուր կակաո Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Կիտրոնով թխվածք

Ելակով ալադի

Կեֆիրով թխվածք

Տորթ <<Պանչո>>

Սև հաղարջով մաֆին

Ծիրանով բիսկվիտ

Գազարով տորթ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Շոկոլադե կեքս

Էկլեր

Սրտաձև միջուկով կեքս

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Տիրամիսու

Պասի թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով կեքս

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Լեբկուխեն

Շառլոտկա

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Նուտելայով բրաունի

Գազարով կեքս

Սալորով թխվածք

Հաղարջով ալադի

Բանանով հաց

Թաց շոկոլադե թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կոլդունի

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Մսով կոտլետ

Շոկոլադով կեքսեր

Չիչխանով կոկտեյլ

Ամերիկյան Փանքեյք

Ռուլետ <<Վագրային>>

Սրտաձև էկլեր

Մաղադանոսով կոտլետ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Միջինք (Տապլա)

Գազարով թխվածքաբլիթ

Բալը ձյան տակ

Նրբություն

Դդմիկով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Lյարդով տորթ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Կոտլետ "Նրբություն"

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ձվով տապակած շրեշտ

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Տապակած մանդակ

Հոնով և տանձով ջեմ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Սոբա

Ձվով տապակած թելուկ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ամանորյա

Կարտոֆիլով տորթ

Կուլչա

Գազարով և լապշայով աղցան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Աղցան <<Արքայազն>>

Տնային կոնֆետներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Սամոսա

Գլուխ սոխով ալադի

Արագ պատրաստվող միս

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Կատալոնական աղցան

Սև հաղարջը ձմռան համար

Ելակը բալզամիկ քացախով

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սպանախով ձվածեղ