Բաղադրությունը`

  • 3 հատ ձու
  • 150 գրամ շաքարավազ
  • 200 գրամ կաթնաշոռ
  • 200 գրամ ալյուր
  • 3 ճ/գ ձեթ
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 100 գրամ սև հաղարջ

Պատրաստման եղանակը`


1.Ձուն հարել 100 գրամ շաքարավազի հետ մինչև փրփրի և սպիտակավուն զանգված դառնա: Ավելացնել ձեթը և շարունակել հարել:
2.Կաթնաշոռը անցկացնել մաղով և ավելացնել հարած ձվի վրա ու նորից հարել:
3.Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ և ավելացնել հեղուկ զանգվածի վրա, հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
4.Հաղարջը մաքրել, լվանալ, վրան ավելացնել 50 գրամ շաքարավազ:
5.Պատրաստի խմորի 2/3 լցնել ֆորմայի մեջ, ավելացնել շաքարավազով հաղարջը, տարածել ամբողջ մակերեսով և ծածկել մնացած խմորով: Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում 180 աստիճանի տակ 40-45 րոպե: Մատուցելուց առաջ կարելի է շաքարի փոշի ցանել:
Բարի ախորժակ

ձու ալյուր կաթնաշոռ սև հաղարջ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Տորտինո

Տորթ <<Պանչո>>

Սև հաղարջով մաֆին

Նուտելայով բրաունի

Շոկոլադե տորթ

Կիտրոնով թխվածք

Գազարով տորթ

Սրտաձև էկլեր

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Շոկոլադե կեքս

Սրտաձև միջուկով կեքս

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սալորով թխվածք

Էկլեր

Շոկոլադե բիսկվիտ

Ծիրանով բիսկվիտ

Դդմիկով կոտլետ

Տիրամիսու

Ելակով ալադի

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Բալը ձյան տակ

Դերունի

Լեբկուխեն

Մաղադանոսով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի

Շառլոտկա

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Գազարով կեքս

Գազարով թխվածքաբլիթ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Ամերիկյան Փանքեյք

Հաղարջով ալադի

Բանանով հաց

Lյարդով տորթ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Կոլդունի

Թաց շոկոլադե թխվածք

Տապակած մանդակ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ավելուկով ոսպապուր

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Սոբա

Մսով կոտլետ

Ձվով տապակած թելուկ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Ամանորյա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կարտոֆիլով տորթ

Գազարով և լապշայով աղցան

Կուլչա

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Նրբություն

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Աղցան <<Արքայազն>>

Շոկոլադով կեքսեր

Սամոսա

Գլուխ սոխով ալադի

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Կատալոնական աղցան

Արագ պատրաստվող միս

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Սև հաղարջը ձմռան համար

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Սպանախով ձվածեղ