Բաղադրությունը`

  • 3 հատ ձու
  • 150 գրամ շաքարավազ
  • 200 գրամ կաթնաշոռ
  • 200 գրամ ալյուր
  • 3 ճ/գ ձեթ
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 100 գրամ սև հաղարջ

Պատրաստման եղանակը`


1.Ձուն հարել 100 գրամ շաքարավազի հետ մինչև փրփրի և սպիտակավուն զանգված դառնա: Ավելացնել ձեթը և շարունակել հարել:
2.Կաթնաշոռը անցկացնել մաղով և ավելացնել հարած ձվի վրա ու նորից հարել:
3.Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ և ավելացնել հեղուկ զանգվածի վրա, հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
4.Հաղարջը մաքրել, լվանալ, վրան ավելացնել 50 գրամ շաքարավազ:
5.Պատրաստի խմորի 2/3 լցնել ֆորմայի մեջ, ավելացնել շաքարավազով հաղարջը, տարածել ամբողջ մակերեսով և ծածկել մնացած խմորով: Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում 180 աստիճանի տակ 40-45 րոպե: Մատուցելուց առաջ կարելի է շաքարի փոշի ցանել:
Բարի ախորժակ

ձու ալյուր կաթնաշոռ սև հաղարջ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով տորթ

Սրտաձև էկլեր

Սև հաղարջով մաֆին

Տորտինո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Էկլեր

Սրտաձև միջուկով կեքս

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Սալորով թխվածք

Կիտրոնով թխվածք

Նուտելայով բրաունի

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե տորթ

Տորթ <<Պանչո>>

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Լեբկուխեն

Շառլոտկա

Ծիրանով բիսկվիտ

Դդմիկով կոտլետ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Դերունի

Տիրամիսու

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ամերիկյան Փանքեյք

Բազուկով չեխական դերունի

Բալը ձյան տակ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Մաղադանոսով կոտլետ

Ելակով ալադի

Հաղարջով ալադի

Lյարդով տորթ

Կեֆիրով թխվածք

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Պասի թխվածքաբլիթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Կոլդունի

Գազարով կեքս

Բանանով հաց

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ձվով տապակած թելուկ

Սոբա

Կարտոֆիլով տորթ

Շոկոլադով կեքսեր

Մսով կոտլետ

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր

Միջինք (Տապլա)

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Տապակած մանդակ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Նրբություն

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ձվով տապակած շրեշտ

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Աղցան <<Արքայազն>>

Ավելուկով ոսպապուր

Գազարով և լապշայով աղցան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Սև հաղարջը ձմռան համար

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Կատալոնական աղցան

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Դանդուռով ձվածեղ

Ամանորյա

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Մածունով թխվածքաբլիթ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Սպանախով ձվածեղ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Արագ պատրաստվող միս

Գլուխ սոխով ալադի

Սամոսա

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կուլչա