Բաղադրությունը`

  • 3 հատ ձու
  • 150 գրամ շաքարավազ
  • 200 գրամ կաթնաշոռ
  • 200 գրամ ալյուր
  • 3 ճ/գ ձեթ
  • 2 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 100 գրամ սև հաղարջ

Պատրաստման եղանակը`


1.Ձուն հարել 100 գրամ շաքարավազի հետ մինչև փրփրի և սպիտակավուն զանգված դառնա: Ավելացնել ձեթը և շարունակել հարել:
2.Կաթնաշոռը անցկացնել մաղով և ավելացնել հարած ձվի վրա ու նորից հարել:
3.Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ և ավելացնել հեղուկ զանգվածի վրա, հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
4.Հաղարջը մաքրել, լվանալ, վրան ավելացնել 50 գրամ շաքարավազ:
5.Պատրաստի խմորի 2/3 լցնել ֆորմայի մեջ, ավելացնել շաքարավազով հաղարջը, տարածել ամբողջ մակերեսով և ծածկել մնացած խմորով: Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում 180 աստիճանի տակ 40-45 րոպե: Մատուցելուց առաջ կարելի է շաքարի փոշի ցանել:
Բարի ախորժակ

ձու ալյուր կաթնաշոռ սև հաղարջ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով տորթ

Սրտաձև էկլեր

Էկլեր

Շոկոլադե տորթ

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Սև հաղարջով մաֆին

Տորթ <<Պանչո>>

Սրտաձև միջուկով կեքս

Կիտրոնով թխվածք

Նուտելայով բրաունի

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սալորով թխվածք

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Ամերիկյան Փանքեյք

Ծիրանով բիսկվիտ

Շառլոտկա

Լեբկուխեն

Մաղադանոսով կոտլետ

Բալը ձյան տակ

Բազուկով չեխական դերունի

Դդմիկով կոտլետ

Դերունի

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Տիրամիսու

Գազարով թխվածքաբլիթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Հաղարջով ալադի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կոլդունի

Բանանով հաց

Lյարդով տորթ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ելակով ալադի

Թաց շոկոլադե թխվածք

Պասի թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Գազարով կեքս

Ռուլետ <<Վագրային>>

Բանանով հաց (Վեգան)

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Մսով կոտլետ

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Միջինք (Տապլա)

Վեգան վաֆլի

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Տապակած մանդակ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ամանորյա

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Աղցան <<Արքայազն>>

Շոկոլադով կեքսեր

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Ձվով տապակած շրեշտ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Գլուխ սոխով ալադի

Սամոսա

Բրոկոլիով ձվածեղ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Կաթնաշոռով և կեռասով մուս

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Սպանախով ձվածեղ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Ձվով տապակած թելուկ

Կարտոֆիլով տորթ

Տապակած խառը բանջար

Արագ պատրաստվող միս

Գազարով և լապշայով աղցան

Կուլչա

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Կաթնաշոռով և չրերով ռոլլեր