Բաղադրությունը`

  • Խմոր`
    • 4-5 հատ ձու
    • 150 գրամ ալյուր
    • 0,5 բաժակ տաք կաթ
    • 0,5 բաժակ տաք ջուր
    • 100 գրամ կարագ
    • 1/3 գդալ աղ
    • 1 ճ/գ շաքարավազ
  • Կրեմ`
    • 6 հատ դեղնուց
    • 500 մլ կաթ
    • 150 գրամ շաքարավազ
    • 2 ճ/գ ալյուր
    • 1 թ/գ վանիլին
    • 20 գրամ կարագ

Պատրաստման եղանակը`


1․Կաթսայի մեջ լցնել ջուրը, կաթր, աղը, շաքարավազը և կարագը: Դնել կրակին և սպասել մինչև որ սկսի առաջին պղպջակները հայտնվել: Հենց սկսի եռ գալ, ավելացնել ալյուրը ամբողջությամբ և արագ խառնել: Կրակից վերցնել, խառնել մինչև խմորը հավաքվի, ապա նորից կես րոպե պահել կրակին, որ խմորի մեջ եղած ավելորդ ջուրը գոլորշանա:Խմորը պատրաստ է համարվում, երբ սկսում է անջատվել կաթսայի պատերից:
2․ Խմորը թողնել, որ մի փոքր հովանա: Կարելի է նաև կաթսայից դատարկել այլ ամանի մեջ, որպեսզի պրոցեսը ավելի արագ ստացվի: Հովացած խմորի մեջ մեկ-մեկ ավելացնել ձուն և հարել: Վերջին 5-րդ ձուն ավելացնել միայն անհրաժեշտության դեպքում: Դրա համար այն հարել և քիչ-քիչ ավելացնել: Էկլերի համար նախատեսված խմորը պետք է լինի հարթ ու փայլուն, պինդ թթվասերի նման:
3․Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթերթ փռել: Խմորը լցնել խոհանոցային պարկի մեջ և ձևավորել գնդիկներ: Կարելի է պարկի փոխարեն գդալով ձևավորել: Եփել նախօրոք տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե: Առաջին 15 րոպեն եփել 200 աստիճանի տակ, ապա իջացնել 160: Երբ էկլերները պատրաստ լինեն, ջեռոցը անջատել ու 10 րոպե թողնել ջեռոցում: Այս ամբողջ ընթացքում չի կարելի ջեռոցի դուռը բացել, հակառակ դեպքում էկլերները չեն բարձրանա:
4․Կրեմի համար դեղնուցները և շաքարավազը հարել, վրան ավելացնել ալյուրը, շարունակել հարել այնպես, որ գնդիկներ չլինեն: Կաթի մեջ լցնել վանիլինը, տաքացնել և բարակ հոսքով լցնել հարած դեղնուցի վրա՝ շարունակելով անընդհատ խառնել, որպեսզի կաթի տաքությունից դեղնուցը չկտրվի: Կաթսայի տակ մի քիչ կաթ թողնել: Հարած դեղնուցի և կաթի զանգվածը ավելացնել կաթսայի կաթի մեջ: Նորից դնել կրակի վրա և եփել մինչև կրեմը սկսի պնդանալ: Կրակից վերցնել, կարագ գցել և խառնել, մինչև կարագը հալվի և միաձուլվի: Պատրաստի կրեմը հովացնել սառույցով ամանի մեջ, ապա տեղափոխել սառնարան 30 րոպեով:
5․Կրեմը լցնել խոհարարական պարկի մեջ: Պատրաստի էկլերների վրա կողքի հատվածում շատ փոքր անցք բացել և կրեմը լցնել: Մատուցելուց առաջ շաքարի փոշի ցանել:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ կաթ կարագ ձու Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Կիտրոնով թխվածք

Տորտինո

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Լեբկուխեն

Սրտաձև միջուկով կեքս

Գազարով տորթ

Գազարով կեքս

Շոկոլադե տորթ

Սալորով թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Շառլոտկա

Շոկոլադով կեքսեր

Պասի թխվածքաբլիթ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Ծիրանով բիսկվիտ

Բալը ձյան տակ

Սև հաղարջով կեքս

Կեֆիրով թխվածք

Lյարդով տորթ

Ամերիկյան Փանքեյք

Նուտելայով բրաունի

Հաղարջով ալադի

Տորթ <<Պանչո>>

Բանանով հաց

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սրտաձև էկլեր

Միջինք (Տապլա)

Մաղադանոսով կոտլետ

Կաթով կարտոֆիլ

Ձվով տապակած թելուկ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Տիրամիսու

Դդմիկով կոտլետ

Կարտոֆիլով տորթ

Կուլչա

Կոլդունի

Թաց շոկոլադե թխվածք

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Վարսակի շիլա

Տապակած մանդակ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Բազուկով չեխական դերունի

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Վեգան վաֆլի

Հոնով և տանձով ջեմ

Մսով կոտլետ

Սոբա

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ձվով տապակած շրեշտ

Բանանով հաց (Վեգան)

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Չիչխանով կոկտեյլ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ամանորյա

Գազարով և լապշայով աղցան

Սամոսա

Ղազան խորոված

Գլուխ սոխով ալադի

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Սմուզի

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Աղցան <<Արքայազն>>

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ելակը բալզամիկ քացախով

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Լավաշով իշխան

Արագ պատրաստվող միս

Դանդուռով ձվածեղ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ