Բաղադրությունը`

  • Խմոր`
    • 4-5 հատ ձու
    • 150 գրամ ալյուր
    • 0,5 բաժակ տաք կաթ
    • 0,5 բաժակ տաք ջուր
    • 100 գրամ կարագ
    • 1/3 գդալ աղ
    • 1 ճ/գ շաքարավազ
  • Կրեմ`
    • 6 հատ դեղնուց
    • 500 մլ կաթ
    • 150 գրամ շաքարավազ
    • 2 ճ/գ ալյուր
    • 1 թ/գ վանիլին
    • 20 գրամ կարագ

Պատրաստման եղանակը`


1․Կաթսայի մեջ լցնել ջուրը, կաթր, աղը, շաքարավազը և կարագը: Դնել կրակին և սպասել մինչև որ սկսի առաջին պղպջակները հայտնվել: Հենց սկսի եռ գալ, ավելացնել ալյուրը ամբողջությամբ և արագ խառնել: Կրակից վերցնել, խառնել մինչև խմորը հավաքվի, ապա նորից կես րոպե պահել կրակին, որ խմորի մեջ եղած ավելորդ ջուրը գոլորշանա:Խմորը պատրաստ է համարվում, երբ սկսում է անջատվել կաթսայի պատերից:
2․ Խմորը թողնել, որ մի փոքր հովանա: Կարելի է նաև կաթսայից դատարկել այլ ամանի մեջ, որպեսզի պրոցեսը ավելի արագ ստացվի: Հովացած խմորի մեջ մեկ-մեկ ավելացնել ձուն և հարել: Վերջին 5-րդ ձուն ավելացնել միայն անհրաժեշտության դեպքում: Դրա համար այն հարել և քիչ-քիչ ավելացնել: Էկլերի համար նախատեսված խմորը պետք է լինի հարթ ու փայլուն, պինդ թթվասերի նման:
3․Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթերթ փռել: Խմորը լցնել խոհանոցային պարկի մեջ և ձևավորել գնդիկներ: Կարելի է պարկի փոխարեն գդալով ձևավորել: Եփել նախօրոք տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե: Առաջին 15 րոպեն եփել 200 աստիճանի տակ, ապա իջացնել 160: Երբ էկլերները պատրաստ լինեն, ջեռոցը անջատել ու 10 րոպե թողնել ջեռոցում: Այս ամբողջ ընթացքում չի կարելի ջեռոցի դուռը բացել, հակառակ դեպքում էկլերները չեն բարձրանա:
4․Կրեմի համար դեղնուցները և շաքարավազը հարել, վրան ավելացնել ալյուրը, շարունակել հարել այնպես, որ գնդիկներ չլինեն: Կաթի մեջ լցնել վանիլինը, տաքացնել և բարակ հոսքով լցնել հարած դեղնուցի վրա՝ շարունակելով անընդհատ խառնել, որպեսզի կաթի տաքությունից դեղնուցը չկտրվի: Կաթսայի տակ մի քիչ կաթ թողնել: Հարած դեղնուցի և կաթի զանգվածը ավելացնել կաթսայի կաթի մեջ: Նորից դնել կրակի վրա և եփել մինչև կրեմը սկսի պնդանալ: Կրակից վերցնել, կարագ գցել և խառնել, մինչև կարագը հալվի և միաձուլվի: Պատրաստի կրեմը հովացնել սառույցով ամանի մեջ, ապա տեղափոխել սառնարան 30 րոպեով:
5․Կրեմը լցնել խոհարարական պարկի մեջ: Պատրաստի էկլերների վրա կողքի հատվածում շատ փոքր անցք բացել և կրեմը լցնել: Մատուցելուց առաջ շաքարի փոշի ցանել:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ կաթ կարագ ձու Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Սև հաղարջով մաֆին

Տորտինո

Շոկոլադե կեքս

Գազարով կեքս

Լեբկուխեն

Շոկոլադե տորթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սրտաձև միջուկով կեքս

Գազարով տորթ

Սրտաձև էկլեր

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Սև հաղարջով կեքս

Բալը ձյան տակ

Ծիրանով բիսկվիտ

Շառլոտկա

Նուտելայով բրաունի

Ամերիկյան Փանքեյք

Կեֆիրով թխվածք

Տորթ <<Պանչո>>

Շոկոլադով կեքսեր

Lյարդով տորթ

Հաղարջով ալադի

Բանանով հաց

Ձվով տապակած թելուկ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Վարսակի շիլա

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Բազուկով չեխական դերունի

Ռուլետ <<Վագրային>>

Կաթով կարտոֆիլ

Տապակած մանդակ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Գազարով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով կոտլետ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Տիրամիսու

Կոլդունի

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Կուլչա

Դդմիկով կոտլետ

Միջինք (Տապլա)

Կարտոֆիլով տորթ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Մսով կոտլետ

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Սպանախով ձվածեղ

Հոնով և տանձով ջեմ

Չիչխանով կոկտեյլ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Սոբա

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Ամանորյա

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Գազարով և լապշայով աղցան

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Նրբություն

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Սմուզի

Աղցան <<Արքայազն>>

Սամոսա

Գլուխ սոխով ալադի

Արագ պատրաստվող միս

Բրոկոլիով ձվածեղ

Լավաշով իշխան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Կատալոնական աղցան

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ղազան խորոված

Ելակը բալզամիկ քացախով

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Դերունի