Բաղադրությունը`

  • Խմոր`
    • 4-5 հատ ձու
    • 150 գրամ ալյուր
    • 0,5 բաժակ տաք կաթ
    • 0,5 բաժակ տաք ջուր
    • 100 գրամ կարագ
    • 1/3 գդալ աղ
    • 1 ճ/գ շաքարավազ
  • Կրեմ`
    • 6 հատ դեղնուց
    • 500 մլ կաթ
    • 150 գրամ շաքարավազ
    • 2 ճ/գ ալյուր
    • 1 թ/գ վանիլին
    • 20 գրամ կարագ

Պատրաստման եղանակը`


1․Կաթսայի մեջ լցնել ջուրը, կաթր, աղը, շաքարավազը և կարագը: Դնել կրակին և սպասել մինչև որ սկսի առաջին պղպջակները հայտնվել: Հենց սկսի եռ գալ, ավելացնել ալյուրը ամբողջությամբ և արագ խառնել: Կրակից վերցնել, խառնել մինչև խմորը հավաքվի, ապա նորից կես րոպե պահել կրակին, որ խմորի մեջ եղած ավելորդ ջուրը գոլորշանա:Խմորը պատրաստ է համարվում, երբ սկսում է անջատվել կաթսայի պատերից:
2․ Խմորը թողնել, որ մի փոքր հովանա: Կարելի է նաև կաթսայից դատարկել այլ ամանի մեջ, որպեսզի պրոցեսը ավելի արագ ստացվի: Հովացած խմորի մեջ մեկ-մեկ ավելացնել ձուն և հարել: Վերջին 5-րդ ձուն ավելացնել միայն անհրաժեշտության դեպքում: Դրա համար այն հարել և քիչ-քիչ ավելացնել: Էկլերի համար նախատեսված խմորը պետք է լինի հարթ ու փայլուն, պինդ թթվասերի նման:
3․Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթերթ փռել: Խմորը լցնել խոհանոցային պարկի մեջ և ձևավորել գնդիկներ: Կարելի է պարկի փոխարեն գդալով ձևավորել: Եփել նախօրոք տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե: Առաջին 15 րոպեն եփել 200 աստիճանի տակ, ապա իջացնել 160: Երբ էկլերները պատրաստ լինեն, ջեռոցը անջատել ու 10 րոպե թողնել ջեռոցում: Այս ամբողջ ընթացքում չի կարելի ջեռոցի դուռը բացել, հակառակ դեպքում էկլերները չեն բարձրանա:
4․Կրեմի համար դեղնուցները և շաքարավազը հարել, վրան ավելացնել ալյուրը, շարունակել հարել այնպես, որ գնդիկներ չլինեն: Կաթի մեջ լցնել վանիլինը, տաքացնել և բարակ հոսքով լցնել հարած դեղնուցի վրա՝ շարունակելով անընդհատ խառնել, որպեսզի կաթի տաքությունից դեղնուցը չկտրվի: Կաթսայի տակ մի քիչ կաթ թողնել: Հարած դեղնուցի և կաթի զանգվածը ավելացնել կաթսայի կաթի մեջ: Նորից դնել կրակի վրա և եփել մինչև կրեմը սկսի պնդանալ: Կրակից վերցնել, կարագ գցել և խառնել, մինչև կարագը հալվի և միաձուլվի: Պատրաստի կրեմը հովացնել սառույցով ամանի մեջ, ապա տեղափոխել սառնարան 30 րոպեով:
5․Կրեմը լցնել խոհարարական պարկի մեջ: Պատրաստի էկլերների վրա կողքի հատվածում շատ փոքր անցք բացել և կրեմը լցնել: Մատուցելուց առաջ շաքարի փոշի ցանել:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ կաթ կարագ ձու Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Կիտրոնով թխվածք

Սև հաղարջով մաֆին

Տորտինո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե տորթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Գազարով տորթ

Գազարով կեքս

Լեբկուխեն

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սալորով թխվածք

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Սրտաձև միջուկով կեքս

Ելակով ալադի

Պասի թխվածքաբլիթ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Ամերիկյան Փանքեյք

Նուտելայով բրաունի

Կեֆիրով թխվածք

Սրտաձև էկլեր

Շառլոտկա

Բալը ձյան տակ

Ծիրանով բիսկվիտ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով կեքս

Հաղարջով ալադի

Բանանով հաց

Շոկոլադով կեքսեր

Lյարդով տորթ

Տորթ <<Պանչո>>

Միջինք (Տապլա)

Գազարով թխվածքաբլիթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Տիրամիսու

Բազուկով չեխական դերունի

Ձվով տապակած թելուկ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Մաղադանոսով կոտլետ

Կոլդունի

Կաթով կարտոֆիլ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Տապակած մանդակ

Կարտոֆիլով տորթ

Կուլչա

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դդմիկով կոտլետ

Վարսակի շիլա

Աղցան <<Արքայազն>>

Սոբա

Մսով կոտլետ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Չիչխանով կոկտեյլ

Վեգան Վաֆլի

Բանանով հաց (Վեգան)

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Նրբություն

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ձվով տապակած շրեշտ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Հոնով և տանձով ջեմ

Ավելուկով ոսպապուր

Սմուզի

Դերունի

Դանդուռով ձվածեղ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Ելակը բալզամիկ քացախով

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Գազարով և լապշայով աղցան

Սամոսա

Գլուխ սոխով ալադի

Ղազան խորոված

Կատալոնական աղցան

Բրոկոլիով ձվածեղ

Սպանախով ձվածեղ

Տապակած խառը բանջար

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Արագ պատրաստվող միս

Ամանորյա

Լավաշով իշխան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ