Բաղադրությունը`

  • Խմոր`
    • 4-5 հատ ձու
    • 150 գրամ ալյուր
    • 0,5 բաժակ տաք կաթ
    • 0,5 բաժակ տաք ջուր
    • 100 գրամ կարագ
    • 1/3 գդալ աղ
    • 1 ճ/գ շաքարավազ
  • Կրեմ`
    • 6 հատ դեղնուց
    • 500 մլ կաթ
    • 150 գրամ շաքարավազ
    • 2 ճ/գ ալյուր
    • 1 թ/գ վանիլին
    • 20 գրամ կարագ

Պատրաստման եղանակը`


1․Կաթսայի մեջ լցնել ջուրը, կաթր, աղը, շաքարավազը և կարագը: Դնել կրակին և սպասել մինչև որ սկսի առաջին պղպջակները հայտնվել: Հենց սկսի եռ գալ, ավելացնել ալյուրը ամբողջությամբ և արագ խառնել: Կրակից վերցնել, խառնել մինչև խմորը հավաքվի, ապա նորից կես րոպե պահել կրակին, որ խմորի մեջ եղած ավելորդ ջուրը գոլորշանա:Խմորը պատրաստ է համարվում, երբ սկսում է անջատվել կաթսայի պատերից:
2․ Խմորը թողնել, որ մի փոքր հովանա: Կարելի է նաև կաթսայից դատարկել այլ ամանի մեջ, որպեսզի պրոցեսը ավելի արագ ստացվի: Հովացած խմորի մեջ մեկ-մեկ ավելացնել ձուն և հարել: Վերջին 5-րդ ձուն ավելացնել միայն անհրաժեշտության դեպքում: Դրա համար այն հարել և քիչ-քիչ ավելացնել: Էկլերի համար նախատեսված խմորը պետք է լինի հարթ ու փայլուն, պինդ թթվասերի նման:
3․Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթերթ փռել: Խմորը լցնել խոհանոցային պարկի մեջ և ձևավորել գնդիկներ: Կարելի է պարկի փոխարեն գդալով ձևավորել: Եփել նախօրոք տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե: Առաջին 15 րոպեն եփել 200 աստիճանի տակ, ապա իջացնել 160: Երբ էկլերները պատրաստ լինեն, ջեռոցը անջատել ու 10 րոպե թողնել ջեռոցում: Այս ամբողջ ընթացքում չի կարելի ջեռոցի դուռը բացել, հակառակ դեպքում էկլերները չեն բարձրանա:
4․Կրեմի համար դեղնուցները և շաքարավազը հարել, վրան ավելացնել ալյուրը, շարունակել հարել այնպես, որ գնդիկներ չլինեն: Կաթի մեջ լցնել վանիլինը, տաքացնել և բարակ հոսքով լցնել հարած դեղնուցի վրա՝ շարունակելով անընդհատ խառնել, որպեսզի կաթի տաքությունից դեղնուցը չկտրվի: Կաթսայի տակ մի քիչ կաթ թողնել: Հարած դեղնուցի և կաթի զանգվածը ավելացնել կաթսայի կաթի մեջ: Նորից դնել կրակի վրա և եփել մինչև կրեմը սկսի պնդանալ: Կրակից վերցնել, կարագ գցել և խառնել, մինչև կարագը հալվի և միաձուլվի: Պատրաստի կրեմը հովացնել սառույցով ամանի մեջ, ապա տեղափոխել սառնարան 30 րոպեով:
5․Կրեմը լցնել խոհարարական պարկի մեջ: Պատրաստի էկլերների վրա կողքի հատվածում շատ փոքր անցք բացել և կրեմը լցնել: Մատուցելուց առաջ շաքարի փոշի ցանել:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ կաթ կարագ ձու Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Կիտրոնով թխվածք

Տորտինո

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե տորթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Գազարով տորթ

Գազարով կեքս

Լեբկուխեն

Սրտաձև միջուկով կեքս

Սալորով թխվածք

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Ամերիկյան Փանքեյք

Պասի թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Բալը ձյան տակ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Շառլոտկա

Սև հաղարջով կեքս

Սրտաձև էկլեր

Նուտելայով բրաունի

Ծիրանով բիսկվիտ

Շոկոլադով կեքսեր

Տորթ <<Պանչո>>

Lյարդով տորթ

Հաղարջով ալադի

Բանանով հաց

Գազարով թխվածքաբլիթ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Միջինք (Տապլա)

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Տիրամիսու

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Կոլդունի

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Մաղադանոսով կոտլետ

Վարսակի շիլա

Բազուկով չեխական դերունի

Կուլչա

Ռուլետ <<Վագրային>>

Ձվով տապակած թելուկ

Կարտոֆիլով տորթ

Տապակած մանդակ

Կաթով կարտոֆիլ

Դդմիկով կոտլետ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Չիչխանով կոկտեյլ

Հոնով և տանձով ջեմ

Մսով կոտլետ

Սոբա

Ձվով տապակած շրեշտ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Նրբություն

Սմուզի

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Աղցան <<Արքայազն>>

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Մածունով թխվածքաբլիթ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Ելակը բալզամիկ քացախով

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Գազարով և լապշայով աղցան

Սամոսա

Գլուխ սոխով ալադի

Ղազան խորոված

Կատալոնական աղցան

Ամանորյա

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Արագ պատրաստվող միս

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Լավաշով իշխան

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ