Բաղադրությունը`

  • Խմոր`
    • 4-5 հատ ձու
    • 150 գրամ ալյուր
    • 0,5 բաժակ տաք կաթ
    • 0,5 բաժակ տաք ջուր
    • 100 գրամ կարագ
    • 1/3 գդալ աղ
    • 1 ճ/գ շաքարավազ
  • Կրեմ`
    • 6 հատ դեղնուց
    • 500 մլ կաթ
    • 150 գրամ շաքարավազ
    • 2 ճ/գ ալյուր
    • 1 թ/գ վանիլին
    • 20 գրամ կարագ

Պատրաստման եղանակը`


1․Կաթսայի մեջ լցնել ջուրը, կաթր, աղը, շաքարավազը և կարագը: Դնել կրակին և սպասել մինչև որ սկսի առաջին պղպջակները հայտնվել: Հենց սկսի եռ գալ, ավելացնել ալյուրը ամբողջությամբ և արագ խառնել: Կրակից վերցնել, խառնել մինչև խմորը հավաքվի, ապա նորից կես րոպե պահել կրակին, որ խմորի մեջ եղած ավելորդ ջուրը գոլորշանա:Խմորը պատրաստ է համարվում, երբ սկսում է անջատվել կաթսայի պատերից:
2․ Խմորը թողնել, որ մի փոքր հովանա: Կարելի է նաև կաթսայից դատարկել այլ ամանի մեջ, որպեսզի պրոցեսը ավելի արագ ստացվի: Հովացած խմորի մեջ մեկ-մեկ ավելացնել ձուն և հարել: Վերջին 5-րդ ձուն ավելացնել միայն անհրաժեշտության դեպքում: Դրա համար այն հարել և քիչ-քիչ ավելացնել: Էկլերի համար նախատեսված խմորը պետք է լինի հարթ ու փայլուն, պինդ թթվասերի նման:
3․Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթերթ փռել: Խմորը լցնել խոհանոցային պարկի մեջ և ձևավորել գնդիկներ: Կարելի է պարկի փոխարեն գդալով ձևավորել: Եփել նախօրոք տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե: Առաջին 15 րոպեն եփել 200 աստիճանի տակ, ապա իջացնել 160: Երբ էկլերները պատրաստ լինեն, ջեռոցը անջատել ու 10 րոպե թողնել ջեռոցում: Այս ամբողջ ընթացքում չի կարելի ջեռոցի դուռը բացել, հակառակ դեպքում էկլերները չեն բարձրանա:
4․Կրեմի համար դեղնուցները և շաքարավազը հարել, վրան ավելացնել ալյուրը, շարունակել հարել այնպես, որ գնդիկներ չլինեն: Կաթի մեջ լցնել վանիլինը, տաքացնել և բարակ հոսքով լցնել հարած դեղնուցի վրա՝ շարունակելով անընդհատ խառնել, որպեսզի կաթի տաքությունից դեղնուցը չկտրվի: Կաթսայի տակ մի քիչ կաթ թողնել: Հարած դեղնուցի և կաթի զանգվածը ավելացնել կաթսայի կաթի մեջ: Նորից դնել կրակի վրա և եփել մինչև կրեմը սկսի պնդանալ: Կրակից վերցնել, կարագ գցել և խառնել, մինչև կարագը հալվի և միաձուլվի: Պատրաստի կրեմը հովացնել սառույցով ամանի մեջ, ապա տեղափոխել սառնարան 30 րոպեով:
5․Կրեմը լցնել խոհարարական պարկի մեջ: Պատրաստի էկլերների վրա կողքի հատվածում շատ փոքր անցք բացել և կրեմը լցնել: Մատուցելուց առաջ շաքարի փոշի ցանել:
Բարի ախորժակ

ալյուր շաքարավազ կաթ կարագ ձու Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Կիտրոնով թխվածք

Տորտինո

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե կեքս

Գազարով կեքս

Գազարով տորթ

Լեբկուխեն

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սալորով թխվածք

Սրտաձև միջուկով կեքս

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Շոկոլադե տորթ

Բալը ձյան տակ

Հաղարջով ալադի

Ծիրանով բիսկվիտ

Պասի թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով կեքս

Շառլոտկա

Շոկոլադով կեքսեր

Սրտաձև էկլեր

Կեֆիրով թխվածք

Նուտելայով բրաունի

Ամերիկյան Փանքեյք

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Lյարդով տորթ

Տորթ <<Պանչո>>

Բանանով հաց

Ռուլետ <<Վագրային>>

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Տապակած մանդակ

Վարսակի շիլա

Կաթով կարտոֆիլ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած թելուկ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Մաղադանոսով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի

Տիրամիսու

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Կուլչա

Թաց շոկոլադե թխվածք

Կարտոֆիլով տորթ

Կոլդունի

Դդմիկով կոտլետ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Գազարով և լապշայով աղցան

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավելուկով ոսպապուր

Սամոսա

Մսով կոտլետ

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Նրբություն

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Սմուզի

Չիչխանով կոկտեյլ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ղազան խորոված

Մածունով թխվածքաբլիթ

Լավաշով իշխան

Ամանորյա

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Արագ պատրաստվող միս

Դանդուռով ձվածեղ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Կատալոնական աղցան

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Գլուխ սոխով ալադի

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Աղցան <<Արքայազն>>

Հոնով և տանձով ջեմ