Բաղադրությունը`

  • Խմոր`
    • 200 գրամ կարագ
    • 1,5բաժակ շաքարավազ
    • 6 հատ ձու
    • 1 թ/գ սոդա
    • 1 ճ/գ քացախ
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 3 ճ/գ կակաո
  • Կրեմ`
    • 1 բաժակ շաքարավազ
    • 3 ճ/գ սպիտակաձավար
    • 1 բաժակ կաթ
    • 200 գրամ կարագ
    • 1 հատ կիտրոն
  • Գլազուր`
    • 4 ճ/գ շաքարավազ
    • 4 ճ/գ կակաո
    • 4 ճ/գ կաթ
    • 50 գրամ կարագ
    • վանիլին

Պատրաստման եղանակը`


1․Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը և շաքարավազը միասին հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։ Ապա մեկ-մեկ ավելացնել ձուն և շարունակել հարել։ Սոդան քացախով մարել և ավելացնել հարած զանգված վրա։ Ալյուրի վրայից վերցնել 3 ճ/գ, մնացածը ավելացնել և շարունակել հարել։ Պատրաստի խմորը բաժանել երկու հավասար մասի։ Մեկի վրա ավելացնել առանձնացրած 3 ճ/գ ալյուրը, մյուսի վրա՝ կակաոն։ Վերջիններս նորից բաժանել 2 մասի։ Արդյունքում ստացվում է 4 մաս խմոր։ Ջեռոցի թավայի վրա պերգամենտ դնել ու խմորը դանակով քսել։ Եփել 180 աստճան ջեռոցում։
2․Կրեմի համար կաթը, շաքարավազը և սպիտակաձավարը միասին դնել կրակին։ Եփել մարմանդ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով։ Երբ սկսի եռ գալ ու պնդանալ, կրակի վրայից վերցնել, թողնել որ հովանա, հետո ավելացնել աղացած կիտրոնը։ Կարագը առանձին հարել հարել, ապա քիչ-քիչ ավելացնել հովացած զանգվածից։
3․Պատրաստի կրեմը քսել շերտերի վրա։ Վերջին շերտի վրա ավելացնել գլազուրը։
4․Գլազուրի համար կաթը, շաքարավազը,կակաոն ու վանիլը դնել մարմադ կրակի վրա ու անընդհատ խառնել։ Հենց սկսի պղպջակներ առաջանալ, վերցնել կրակից և ավելացնել կարագը։ Պատրաստի գլազուրը թողնել մի փոքր հովանա, ապա լցնել վերջին շերտի վրա։ Թողնել 3-4 ժամ, որպեսզի խմորը փափկի։ Մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ։
Բարի ախորժակ

ձու կարագ ալյուր կակաո սպիտակաձավար շաքարավազ կիտրոն կաթ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Էկլեր

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե տորթ

Սև հաղարջով մաֆին

Գազարով տորթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Տորթ <<Պանչո>>

Կեֆիրով թխվածք

Գազարով կեքս

Լեբկուխեն

Սալորով թխվածք

Սրտաձև միջուկով կեքս

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Ամերիկյան Փանքեյք

Պասի թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Նուտելայով բրաունի

Շառլոտկա

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով կեքս

Բալը ձյան տակ

Սրտաձև էկլեր

Տիրամիսու

Ծիրանով բիսկվիտ

Lյարդով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Հաղարջով ալադի

Շոկոլադով կեքսեր

Բանանով հաց

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Նրբություն

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Վարսակի շիլա

Միջինք (Տապլա)

Կոլդունի

Կաթով կարտոֆիլ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Բազուկով չեխական դերունի

Մաղադանոսով կոտլետ

Ձվով տապակած թելուկ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Տապակած մանդակ

Գլուխ սոխով ալադի

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Դդմիկով կոտլետ

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Չիչխանով կոկտեյլ

Խորոված լոլիկով սոուս

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Հոնով և տանձով ջեմ

Սմուզի

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Աղցան <<Արքայազն>>

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ձվով տապակած շրեշտ

Սոբա

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Մսով կոտլետ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Դանդուռով ձվածեղ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Կատալոնական աղցան

Մածունով թխվածքաբլիթ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Գազարով և լապշայով աղցան

Սամոսա

Ղազան խորոված

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ամանորյա

Բրոկոլիով ձվածեղ

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Տնային կոնֆետներ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Արագ պատրաստվող միս

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Լավաշով իշխան

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ