Բաղադրությունը`

  • Խմոր`
    • 200 գրամ կարագ
    • 1,5բաժակ շաքարավազ
    • 6 հատ ձու
    • 1 թ/գ սոդա
    • 1 ճ/գ քացախ
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 3 ճ/գ կակաո
  • Կրեմ`
    • 1 բաժակ շաքարավազ
    • 3 ճ/գ սպիտակաձավար
    • 1 բաժակ կաթ
    • 200 գրամ կարագ
    • 1 հատ կիտրոն
  • Գլազուր`
    • 4 ճ/գ շաքարավազ
    • 4 ճ/գ կակաո
    • 4 ճ/գ կաթ
    • 50 գրամ կարագ
    • վանիլին

Պատրաստման եղանակը`


1․Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը և շաքարավազը միասին հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։ Ապա մեկ-մեկ ավելացնել ձուն և շարունակել հարել։ Սոդան քացախով մարել և ավելացնել հարած զանգված վրա։ Ալյուրի վրայից վերցնել 3 ճ/գ, մնացածը ավելացնել և շարունակել հարել։ Պատրաստի խմորը բաժանել երկու հավասար մասի։ Մեկի վրա ավելացնել առանձնացրած 3 ճ/գ ալյուրը, մյուսի վրա՝ կակաոն։ Վերջիններս նորից բաժանել 2 մասի։ Արդյունքում ստացվում է 4 մաս խմոր։ Ջեռոցի թավայի վրա պերգամենտ դնել ու խմորը դանակով քսել։ Եփել 180 աստճան ջեռոցում։
2․Կրեմի համար կաթը, շաքարավազը և սպիտակաձավարը միասին դնել կրակին։ Եփել մարմանդ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով։ Երբ սկսի եռ գալ ու պնդանալ, կրակի վրայից վերցնել, թողնել որ հովանա, հետո ավելացնել աղացած կիտրոնը։ Կարագը առանձին հարել հարել, ապա քիչ-քիչ ավելացնել հովացած զանգվածից։
3․Պատրաստի կրեմը քսել շերտերի վրա։ Վերջին շերտի վրա ավելացնել գլազուրը։
4․Գլազուրի համար կաթը, շաքարավազը,կակաոն ու վանիլը դնել մարմադ կրակի վրա ու անընդհատ խառնել։ Հենց սկսի պղպջակներ առաջանալ, վերցնել կրակից և ավելացնել կարագը։ Պատրաստի գլազուրը թողնել մի փոքր հովանա, ապա լցնել վերջին շերտի վրա։ Թողնել 3-4 ժամ, որպեսզի խմորը փափկի։ Մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ։
Բարի ախորժակ

ձու կարագ ալյուր կակաո սպիտակաձավար շաքարավազ կիտրոն կաթ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Տորտինո

Շոկոլադե կեքս

Էկլեր

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե տորթ

Սև հաղարջով մաֆին

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Տորթ <<Պանչո>>

Լեբկուխեն

Գազարով կեքս

Գազարով տորթ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Կեֆիրով թխվածք

Ամերիկյան Փանքեյք

Ելակով ալադի

Սրտաձև էկլեր

Հաղարջով ալադի

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Նուտելայով բրաունի

Շառլոտկա

Բալը ձյան տակ

Սև հաղարջով կեքս

Շոկոլադով կեքսեր

Ծիրանով բիսկվիտ

Պասի թխվածքաբլիթ

Տիրամիսու

Lյարդով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Բանանով հաց

Կաթով կարտոֆիլ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով կոտլետ

Միջինք (Տապլա)

Բազուկով չեխական դերունի

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Ձվով տապակած թելուկ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Դդմիկով կոտլետ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Նրբություն

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Գլուխ սոխով ալադի

Կուլչա

Ռուլետ <<Վագրային>>

Կարտոֆիլով տորթ

Տապակած մանդակ

Կոլդունի

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Սոբա

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Սպանախով ձվածեղ

Հոնով և տանձով ջեմ

Խորոված լոլիկով սոուս

Չիչխանով կոկտեյլ

Մսով կոտլետ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Սամոսա

Գազարով և լապշայով աղցան

Աղցան <<Արքայազն>>

Ղազան խորոված

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ամանորյա

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Տնային կոնֆետներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Սմուզի

Ելակը բալզամիկ քացախով

Արագ պատրաստվող միս

Բրոկոլիով ձվածեղ

Լավաշով իշխան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Սև հաղարջը ձմռան համար

Կատալոնական աղցան

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Դերունի