Բաղադրությունը`

  • Խմոր`
    • 200 գրամ կարագ
    • 1,5բաժակ շաքարավազ
    • 6 հատ ձու
    • 1 թ/գ սոդա
    • 1 ճ/գ քացախ
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 3 ճ/գ կակաո
  • Կրեմ`
    • 1 բաժակ շաքարավազ
    • 3 ճ/գ սպիտակաձավար
    • 1 բաժակ կաթ
    • 200 գրամ կարագ
    • 1 հատ կիտրոն
  • Գլազուր`
    • 4 ճ/գ շաքարավազ
    • 4 ճ/գ կակաո
    • 4 ճ/գ կաթ
    • 50 գրամ կարագ
    • վանիլին

Պատրաստման եղանակը`


1․Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը և շաքարավազը միասին հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։ Ապա մեկ-մեկ ավելացնել ձուն և շարունակել հարել։ Սոդան քացախով մարել և ավելացնել հարած զանգված վրա։ Ալյուրի վրայից վերցնել 3 ճ/գ, մնացածը ավելացնել և շարունակել հարել։ Պատրաստի խմորը բաժանել երկու հավասար մասի։ Մեկի վրա ավելացնել առանձնացրած 3 ճ/գ ալյուրը, մյուսի վրա՝ կակաոն։ Վերջիններս նորից բաժանել 2 մասի։ Արդյունքում ստացվում է 4 մաս խմոր։ Ջեռոցի թավայի վրա պերգամենտ դնել ու խմորը դանակով քսել։ Եփել 180 աստճան ջեռոցում։
2․Կրեմի համար կաթը, շաքարավազը և սպիտակաձավարը միասին դնել կրակին։ Եփել մարմանդ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով։ Երբ սկսի եռ գալ ու պնդանալ, կրակի վրայից վերցնել, թողնել որ հովանա, հետո ավելացնել աղացած կիտրոնը։ Կարագը առանձին հարել հարել, ապա քիչ-քիչ ավելացնել հովացած զանգվածից։
3․Պատրաստի կրեմը քսել շերտերի վրա։ Վերջին շերտի վրա ավելացնել գլազուրը։
4․Գլազուրի համար կաթը, շաքարավազը,կակաոն ու վանիլը դնել մարմադ կրակի վրա ու անընդհատ խառնել։ Հենց սկսի պղպջակներ առաջանալ, վերցնել կրակից և ավելացնել կարագը։ Պատրաստի գլազուրը թողնել մի փոքր հովանա, ապա լցնել վերջին շերտի վրա։ Թողնել 3-4 ժամ, որպեսզի խմորը փափկի։ Մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ։
Բարի ախորժակ

ձու կարագ ալյուր կակաո սպիտակաձավար շաքարավազ կիտրոն կաթ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Տորտինո

Էկլեր

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե կեքս

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե տորթ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Գազարով կեքս

Գազարով տորթ

Տորթ <<Պանչո>>

Լեբկուխեն

Կեֆիրով թխվածք

Սրտաձև միջուկով կեքս

Շառլոտկա

Բալը ձյան տակ

Պասի թխվածքաբլիթ

Տիրամիսու

Սրտաձև էկլեր

Ելակով ալադի

Ամերիկյան Փանքեյք

Նուտելայով բրաունի

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Շոկոլադով կեքսեր

Հաղարջով ալադի

Սև հաղարջով կեքս

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Բանանով հաց

Ծիրանով բիսկվիտ

Lյարդով տորթ

Վարսակի շիլա

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Տապակած մանդակ

Ձվով տապակած թելուկ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Բազուկով չեխական դերունի

Կաթով կարտոֆիլ

Կարտոֆիլով տորթ

Նրբություն

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Միջինք (Տապլա)

Կուլչա

Գազարով թխվածքաբլիթ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Մաղադանոսով կոտլետ

Գլուխ սոխով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Կոլդունի

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Մսով կոտլետ

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Սոբա

Հոնով և տանձով ջեմ

Խորոված լոլիկով սոուս

Չիչխանով կոկտեյլ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Ամանորյա

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Գազարով և լապշայով աղցան

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Սմուզի

Աղցան <<Արքայազն>>

Տնային կոնֆետներ

Սամոսա

Ղազան խորոված

Լավաշով իշխան

Արագ պատրաստվող միս

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Բրոկոլիով ձվածեղ

Կատալոնական աղցան

Ելակը բալզամիկ քացախով

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սպանախով ձվածեղ