Բաղադրությունը`

  • Խմոր`
    • 200 գրամ կարագ
    • 1,5բաժակ շաքարավազ
    • 6 հատ ձու
    • 1 թ/գ սոդա
    • 1 ճ/գ քացախ
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 3 ճ/գ կակաո
  • Կրեմ`
    • 1 բաժակ շաքարավազ
    • 3 ճ/գ սպիտակաձավար
    • 1 բաժակ կաթ
    • 200 գրամ կարագ
    • 1 հատ կիտրոն
  • Գլազուր`
    • 4 ճ/գ շաքարավազ
    • 4 ճ/գ կակաո
    • 4 ճ/գ կաթ
    • 50 գրամ կարագ
    • վանիլին

Պատրաստման եղանակը`


1․Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը և շաքարավազը միասին հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։ Ապա մեկ-մեկ ավելացնել ձուն և շարունակել հարել։ Սոդան քացախով մարել և ավելացնել հարած զանգված վրա։ Ալյուրի վրայից վերցնել 3 ճ/գ, մնացածը ավելացնել և շարունակել հարել։ Պատրաստի խմորը բաժանել երկու հավասար մասի։ Մեկի վրա ավելացնել առանձնացրած 3 ճ/գ ալյուրը, մյուսի վրա՝ կակաոն։ Վերջիններս նորից բաժանել 2 մասի։ Արդյունքում ստացվում է 4 մաս խմոր։ Ջեռոցի թավայի վրա պերգամենտ դնել ու խմորը դանակով քսել։ Եփել 180 աստճան ջեռոցում։
2․Կրեմի համար կաթը, շաքարավազը և սպիտակաձավարը միասին դնել կրակին։ Եփել մարմանդ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով։ Երբ սկսի եռ գալ ու պնդանալ, կրակի վրայից վերցնել, թողնել որ հովանա, հետո ավելացնել աղացած կիտրոնը։ Կարագը առանձին հարել հարել, ապա քիչ-քիչ ավելացնել հովացած զանգվածից։
3․Պատրաստի կրեմը քսել շերտերի վրա։ Վերջին շերտի վրա ավելացնել գլազուրը։
4․Գլազուրի համար կաթը, շաքարավազը,կակաոն ու վանիլը դնել մարմադ կրակի վրա ու անընդհատ խառնել։ Հենց սկսի պղպջակներ առաջանալ, վերցնել կրակից և ավելացնել կարագը։ Պատրաստի գլազուրը թողնել մի փոքր հովանա, ապա լցնել վերջին շերտի վրա։ Թողնել 3-4 ժամ, որպեսզի խմորը փափկի։ Մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ։
Բարի ախորժակ

ձու կարագ ալյուր կակաո սպիտակաձավար շաքարավազ կիտրոն կաթ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Տորտինո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Էկլեր

Շոկոլադե կեքս

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե տորթ

Կեֆիրով թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սրտաձև միջուկով կեքս

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Տորթ <<Պանչո>>

Գազարով կեքս

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Սալորով թխվածք

Պասի թխվածքաբլիթ

Սրտաձև էկլեր

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Շառլոտկա

Ելակով ալադի

Հաղարջով ալադի

Շոկոլադով կեքսեր

Տիրամիսու

Ծիրանով բիսկվիտ

Սև հաղարջով կեքս

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ամերիկյան Փանքեյք

Բանանով հաց

Lյարդով տորթ

Նուտելայով բրաունի

Բալը ձյան տակ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Ձվով տապակած թելուկ

Մաղադանոսով կոտլետ

Կաթով կարտոֆիլ

Նրբություն

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Միջինք (Տապլա)

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Տապակած մանդակ

Կոլդունի

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Կուլչա

Վարսակի շիլա

Կարտոֆիլով տորթ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Գլուխ սոխով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Բազուկով չեխական դերունի

Հոնով և տանձով ջեմ

Խորոված լոլիկով սոուս

Ձվով տապակած շրեշտ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Չիչխանով կոկտեյլ

Ավելուկով ոսպապուր

Վեգան Վաֆլի

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Մսով կոտլետ

Բանանով հաց (Վեգան)

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Սոբա

Բազուկով հումուս

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Ամանորյա

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Սամոսա

Գազարով և լապշայով աղցան

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Սմուզի

Աղցան <<Արքայազն>>

Տնային կոնֆետներ

Ղազան խորոված

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Լավաշով իշխան

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Սպանախով ձվածեղ

Արագ պատրաստվող միս

Կատալոնական աղցան

Մածունով թխվածքաբլիթ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ