Բաղադրությունը`

  • Խմոր`
    • 200 գրամ կարագ
    • 1,5բաժակ շաքարավազ
    • 6 հատ ձու
    • 1 թ/գ սոդա
    • 1 ճ/գ քացախ
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 3 ճ/գ կակաո
  • Կրեմ`
    • 1 բաժակ շաքարավազ
    • 3 ճ/գ սպիտակաձավար
    • 1 բաժակ կաթ
    • 200 գրամ կարագ
    • 1 հատ կիտրոն
  • Գլազուր`
    • 4 ճ/գ շաքարավազ
    • 4 ճ/գ կակաո
    • 4 ճ/գ կաթ
    • 50 գրամ կարագ
    • վանիլին

Պատրաստման եղանակը`


1․Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը և շաքարավազը միասին հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։ Ապա մեկ-մեկ ավելացնել ձուն և շարունակել հարել։ Սոդան քացախով մարել և ավելացնել հարած զանգված վրա։ Ալյուրի վրայից վերցնել 3 ճ/գ, մնացածը ավելացնել և շարունակել հարել։ Պատրաստի խմորը բաժանել երկու հավասար մասի։ Մեկի վրա ավելացնել առանձնացրած 3 ճ/գ ալյուրը, մյուսի վրա՝ կակաոն։ Վերջիններս նորից բաժանել 2 մասի։ Արդյունքում ստացվում է 4 մաս խմոր։ Ջեռոցի թավայի վրա պերգամենտ դնել ու խմորը դանակով քսել։ Եփել 180 աստճան ջեռոցում։
2․Կրեմի համար կաթը, շաքարավազը և սպիտակաձավարը միասին դնել կրակին։ Եփել մարմանդ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով։ Երբ սկսի եռ գալ ու պնդանալ, կրակի վրայից վերցնել, թողնել որ հովանա, հետո ավելացնել աղացած կիտրոնը։ Կարագը առանձին հարել հարել, ապա քիչ-քիչ ավելացնել հովացած զանգվածից։
3․Պատրաստի կրեմը քսել շերտերի վրա։ Վերջին շերտի վրա ավելացնել գլազուրը։
4․Գլազուրի համար կաթը, շաքարավազը,կակաոն ու վանիլը դնել մարմադ կրակի վրա ու անընդհատ խառնել։ Հենց սկսի պղպջակներ առաջանալ, վերցնել կրակից և ավելացնել կարագը։ Պատրաստի գլազուրը թողնել մի փոքր հովանա, ապա լցնել վերջին շերտի վրա։ Թողնել 3-4 ժամ, որպեսզի խմորը փափկի։ Մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ։
Բարի ախորժակ

ձու կարագ ալյուր կակաո սպիտակաձավար շաքարավազ կիտրոն կաթ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Տորտինո

Շոկոլադե կեքս

Էկլեր

Շոկոլադե բիսկվիտ

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե տորթ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Կեֆիրով թխվածք

Գազարով կեքս

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Տորթ <<Պանչո>>

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սալորով թխվածք

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սև հաղարջով կեքս

Բալը ձյան տակ

Հաղարջով ալադի

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Շոկոլադով կեքսեր

Ամերիկյան Փանքեյք

Սրտաձև էկլեր

Շառլոտկա

Պասի թխվածքաբլիթ

Lյարդով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Տիրամիսու

Բանանով հաց

Նուտելայով բրաունի

Ծիրանով բիսկվիտ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Տապակած մանդակ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ձվով տապակած թելուկ

Միջինք (Տապլա)

Բազուկով չեխական դերունի

Մաղադանոսով կոտլետ

Կաթով կարտոֆիլ

Վարսակի շիլա

Նրբություն

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Գլուխ սոխով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Կոլդունի

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ձվով տապակած շրեշտ

Ամանորյա

Ավելուկով ոսպապուր

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Մսով կոտլետ

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Տնային կոնֆետներ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Բազուկով հումուս

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Կատալոնական աղցան

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բրոկոլիով ձվածեղ

Չիչխանով կոկտեյլ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Սմուզի

Արագ պատրաստվող միս

Մածունով թխվածքաբլիթ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ելակը բալզամիկ քացախով

Սպանախով ձվածեղ

Ղազան խորոված

Սև հաղարջը ձմռան համար

Գազարով և լապշայով աղցան

Հոնով և տանձով ջեմ

Խորոված լոլիկով սոուս

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Սամոսա

Աղցան <<Արքայազն>>

Դանդուռով ձվածեղ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Լավաշով իշխան