Բաղադրությունը`

  • Խմոր`
    • 200 գրամ կարագ
    • 1,5բաժակ շաքարավազ
    • 6 հատ ձու
    • 1 թ/գ սոդա
    • 1 ճ/գ քացախ
    • 3 բաժակ ալյուր
    • 3 ճ/գ կակաո
  • Կրեմ`
    • 1 բաժակ շաքարավազ
    • 3 ճ/գ սպիտակաձավար
    • 1 բաժակ կաթ
    • 200 գրամ կարագ
    • 1 հատ կիտրոն
  • Գլազուր`
    • 4 ճ/գ շաքարավազ
    • 4 ճ/գ կակաո
    • 4 ճ/գ կաթ
    • 50 գրամ կարագ
    • վանիլին

Պատրաստման եղանակը`


1․Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը և շաքարավազը միասին հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։ Ապա մեկ-մեկ ավելացնել ձուն և շարունակել հարել։ Սոդան քացախով մարել և ավելացնել հարած զանգված վրա։ Ալյուրի վրայից վերցնել 3 ճ/գ, մնացածը ավելացնել և շարունակել հարել։ Պատրաստի խմորը բաժանել երկու հավասար մասի։ Մեկի վրա ավելացնել առանձնացրած 3 ճ/գ ալյուրը, մյուսի վրա՝ կակաոն։ Վերջիններս նորից բաժանել 2 մասի։ Արդյունքում ստացվում է 4 մաս խմոր։ Ջեռոցի թավայի վրա պերգամենտ դնել ու խմորը դանակով քսել։ Եփել 180 աստճան ջեռոցում։
2․Կրեմի համար կաթը, շաքարավազը և սպիտակաձավարը միասին դնել կրակին։ Եփել մարմանդ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով։ Երբ սկսի եռ գալ ու պնդանալ, կրակի վրայից վերցնել, թողնել որ հովանա, հետո ավելացնել աղացած կիտրոնը։ Կարագը առանձին հարել հարել, ապա քիչ-քիչ ավելացնել հովացած զանգվածից։
3․Պատրաստի կրեմը քսել շերտերի վրա։ Վերջին շերտի վրա ավելացնել գլազուրը։
4․Գլազուրի համար կաթը, շաքարավազը,կակաոն ու վանիլը դնել մարմադ կրակի վրա ու անընդհատ խառնել։ Հենց սկսի պղպջակներ առաջանալ, վերցնել կրակից և ավելացնել կարագը։ Պատրաստի գլազուրը թողնել մի փոքր հովանա, ապա լցնել վերջին շերտի վրա։ Թողնել 3-4 ժամ, որպեսզի խմորը փափկի։ Մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ։
Բարի ախորժակ

ձու կարագ ալյուր կակաո սպիտակաձավար շաքարավազ կիտրոն կաթ Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Էկլեր

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Շոկոլադե կեքս

Շոկոլադե տորթ

Սև հաղարջով մաֆին

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Գազարով տորթ

Տորթ <<Պանչո>>

Կեֆիրով թխվածք

Գազարով կեքս

Լեբկուխեն

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Սալորով թխվածք

Սրտաձև միջուկով կեքս

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Ելակով ալադի

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Ամերիկյան Փանքեյք

Տիրամիսու

Շառլոտկա

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Բալը ձյան տակ

Նուտելայով բրաունի

Ծիրանով բիսկվիտ

Սրտաձև էկլեր

Սև հաղարջով կեքս

Lյարդով տորթ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Բանանով հաց

Հաղարջով ալադի

Շոկոլադով կեքսեր

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Տապակած մանդակ

Կաթով կարտոֆիլ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Միջինք (Տապլա)

Գազարով թխվածքաբլիթ

Կոլդունի

Ձվով տապակած թելուկ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Կարտոֆիլով տորթ

Գլուխ սոխով ալադի

Կուլչա

Դդմիկով կոտլետ

Նրբություն

Վարսակի շիլա

Բազուկով չեխական դերունի

Մաղադանոսով կոտլետ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Սոբա

Մսով կոտլետ

Չիչխանով կոկտեյլ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Խորոված լոլիկով սոուս

Հոնով և տանձով ջեմ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Բազուկով հումուս

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Սմուզի

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ձվով տապակած շրեշտ

Աղցան <<Արքայազն>>

Ավելուկով ոսպապուր

Դերունի

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Դանդուռով ձվածեղ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կատալոնական աղցան

Մածունով թխվածքաբլիթ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Սամոսա

Գազարով և լապշայով աղցան

Ղազան խորոված

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Բրոկոլիով ձվածեղ

Արագ պատրաստվող միս

Սպանախով ձվածեղ

Տապակած խառը բանջար

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Տնային կոնֆետներ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ամանորյա

Լավաշով իշխան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ