Բաղադրությունը`

  • 160 գրամ ալյուր
  • 120 գրամ կարագ
  • 100 գրամ շաքարավազ
  • 2 հատ ձու
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 2 ճ/գ դարչնագույն շաքարավազ
  • 1 թ/գ դարչին
  • 1 պտղունց աղ
  • 8-10 հատ սալոր

Պատրաստման եղանակը`


1.Սալորները լվանալ, չորացնել, բաժանել երկու մասի, հեռացնել կտերը:
2.Դարչնագույն շաքարավազը և դարչինը խառնել իրար:
3.Սենյակային ջերմաստիճանի կարագն ու շաքարավազը հարել այնքան, մինչև որ զանգվածը սպիտակի: Ավելացնել մի ձուն, լավ հարել, ապա ավելացնել երկրորդը:
4.Առանձին ամանի մեջ իրար խառնել ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը: Ավելացնել հարած զանգվածի վրա, շարունակել խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
5.Թխվածքի ֆորմայի հատակին և պատերին կարագ քսել, լցնել խմորը, գդալով հավասարացնել: Սալորները շարել խմորի վրա այնպես, որ կճեպով կողմը վերևում մնա: Վերջում հավասարաչափ տարածել դարչինի և շաքարավազի խառնուրդը: Թխել նախապես տաքացրած 180 աստիճան ջեռոցում 30-40 րոպե: Պատրաստ լինելը ստուգել փայտիկով: Եթե փայտիկի վրա խմորի հետքեր չմնան, ուրեմն պատրաստ է: Թխվածքը կարելի է մատուցել վանիլային պաղպաղակով:
Բարի ախորժակ

սալոր ալյուր կարագ ձու դարչին Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Էկլեր

Տորտինո

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Շոկոլադե կեքս

Կիտրոնով թխվածք

Գազարով կեքս

Սև հաղարջով մաֆին

Սև հաղարջով կեքս

Սրտաձև էկլեր

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Նուտելայով բրաունի

Բալը ձյան տակ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Շառլոտկա

Շոկոլադե տորթ

Տորթ <<Պանչո>>

Lյարդով տորթ

Բազուկով չեխական դերունի

Գազարով թխվածքաբլիթ

Դդմիկով կոտլետ

Ելակով ալադի

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Ձվով տապակած թելուկ

Հաղարջով ալադի

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ծիրանով բիսկվիտ

Տիրամիսու

Ռուլետ <<Վագրային>>

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Թաց շոկոլադե թխվածք

Մաղադանոսով կոտլետ

Բանանով հաց

Պասի թխվածքաբլիթ

Կոլդունի

Ամերիկյան Փանքեյք

Շոկոլադով կեքսեր

Տապակած մանդակ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Աղցան <<Արքայազն>>

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Մսով կոտլետ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Վարսակի շիլա

Նրբություն

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Կիվիով կոկտեյլ

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Ավելուկով ոսպապուր

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Կաթով կարտոֆիլ

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Սոբա

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ղազան խորոված

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ամանորյա

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Գլուխ սոխով ալադի

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Մարինացված բազուկ

Գազարով և լապշայով աղցան

Սամոսա

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Լավաշով իշխան

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Կատալոնական աղցան

Բրոկոլիով ձվածեղ

Արագ պատրաստվող միս

Սպանախով ձվածեղ