Բաղադրությունը`

  • 160 գրամ ալյուր
  • 120 գրամ կարագ
  • 100 գրամ շաքարավազ
  • 2 հատ ձու
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 2 ճ/գ դարչնագույն շաքարավազ
  • 1 թ/գ դարչին
  • 1 պտղունց աղ
  • 8-10 հատ սալոր

Պատրաստման եղանակը`


1.Սալորները լվանալ, չորացնել, բաժանել երկու մասի, հեռացնել կտերը:
2.Դարչնագույն շաքարավազը և դարչինը խառնել իրար:
3.Սենյակային ջերմաստիճանի կարագն ու շաքարավազը հարել այնքան, մինչև որ զանգվածը սպիտակի: Ավելացնել մի ձուն, լավ հարել, ապա ավելացնել երկրորդը:
4.Առանձին ամանի մեջ իրար խառնել ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը: Ավելացնել հարած զանգվածի վրա, շարունակել խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
5.Թխվածքի ֆորմայի հատակին և պատերին կարագ քսել, լցնել խմորը, գդալով հավասարացնել: Սալորները շարել խմորի վրա այնպես, որ կճեպով կողմը վերևում մնա: Վերջում հավասարաչափ տարածել դարչինի և շաքարավազի խառնուրդը: Թխել նախապես տաքացրած 180 աստիճան ջեռոցում 30-40 րոպե: Պատրաստ լինելը ստուգել փայտիկով: Եթե փայտիկի վրա խմորի հետքեր չմնան, ուրեմն պատրաստ է: Թխվածքը կարելի է մատուցել վանիլային պաղպաղակով:
Բարի ախորժակ

սալոր ալյուր կարագ ձու դարչին Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Շոկոլադե կեքս

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե բիսկվիտ

Տորտինո

Էկլեր

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Գազարով կեքս

Սև հաղարջով մաֆին

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Սրտաձև էկլեր

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Նուտելայով բրաունի

Շոկոլադե տորթ

Բալը ձյան տակ

Շառլոտկա

Տորթ <<Պանչո>>

Սև հաղարջով կեքս

Ռուլետ <<Վագրային>>

Դդմիկով կոտլետ

Ելակով ալադի

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Ծիրանով բիսկվիտ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Շոկոլադով կեքսեր

Տիրամիսու

Գազարով թխվածքաբլիթ

Տապակած մանդակ

Ձվով տապակած թելուկ

Բանանով հաց

Ամերիկյան Փանքեյք

Lյարդով տորթ

Կոլդունի

Կեֆիրով թխվածք

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Մաղադանոսով կոտլետ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Բազուկով չեխական դերունի

Հաղարջով ալադի

Պասի թխվածքաբլիթ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Վեգան վաֆլի

Բանանով հաց (Վեգան)

Միջինք (Տապլա)

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Վարսակի շիլա

Ձվով տապակած շրեշտ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Մսով կոտլետ

Արագ պատրաստվող միս

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Մարինացված բազուկ

Գազարով և լապշայով աղցան

Գլուխ սոխով ալադի

Սամոսա

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Աղցան <<Արքայազն>>

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ամանորյա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ղազան խորոված

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Լավաշով իշխան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Սպանախով ձվածեղ

Դերունի

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Մածունով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Կաթով կարտոֆիլ