Բաղադրությունը`

  • 160 գրամ ալյուր
  • 120 գրամ կարագ
  • 100 գրամ շաքարավազ
  • 2 հատ ձու
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 2 ճ/գ դարչնագույն շաքարավազ
  • 1 թ/գ դարչին
  • 1 պտղունց աղ
  • 8-10 հատ սալոր

Պատրաստման եղանակը`


1.Սալորները լվանալ, չորացնել, բաժանել երկու մասի, հեռացնել կտերը:
2.Դարչնագույն շաքարավազը և դարչինը խառնել իրար:
3.Սենյակային ջերմաստիճանի կարագն ու շաքարավազը հարել այնքան, մինչև որ զանգվածը սպիտակի: Ավելացնել մի ձուն, լավ հարել, ապա ավելացնել երկրորդը:
4.Առանձին ամանի մեջ իրար խառնել ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը: Ավելացնել հարած զանգվածի վրա, շարունակել խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
5.Թխվածքի ֆորմայի հատակին և պատերին կարագ քսել, լցնել խմորը, գդալով հավասարացնել: Սալորները շարել խմորի վրա այնպես, որ կճեպով կողմը վերևում մնա: Վերջում հավասարաչափ տարածել դարչինի և շաքարավազի խառնուրդը: Թխել նախապես տաքացրած 180 աստիճան ջեռոցում 30-40 րոպե: Պատրաստ լինելը ստուգել փայտիկով: Եթե փայտիկի վրա խմորի հետքեր չմնան, ուրեմն պատրաստ է: Թխվածքը կարելի է մատուցել վանիլային պաղպաղակով:
Բարի ախորժակ

սալոր ալյուր կարագ ձու դարչին Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Էկլեր

Տորտինո

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Շոկոլադե կեքս

Կիտրոնով թխվածք

Գազարով կեքս

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե տորթ

Սրտաձև էկլեր

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Նուտելայով բրաունի

Բալը ձյան տակ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Շառլոտկա

Սև հաղարջով կեքս

Տորթ <<Պանչո>>

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Lյարդով տորթ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Ծիրանով բիսկվիտ

Հաղարջով ալադի

Շոկոլադով կեքսեր

Մաղադանոսով կոտլետ

Տապակած մանդակ

Ամերիկյան Փանքեյք

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Տիրամիսու

Բազուկով չեխական դերունի

Ձվով տապակած թելուկ

Դդմիկով կոտլետ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Թաց շոկոլադե թխվածք

Ելակով ալադի

Պասի թխվածքաբլիթ

Կոլդունի

Կեֆիրով թխվածք

Բանանով հաց

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ավելուկով ոսպապուր

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Մսով կոտլետ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Գազարով և լապշայով աղցան

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Միջինք (Տապլա)

Սոբա

Մարինացված բազուկ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Վարսակի շիլա

Նրբություն

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Կարտոֆիլով տորթ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Կուլչա

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Կիվիով կոկտեյլ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ձվով տապակած շրեշտ

Աղցան <<Արքայազն>>

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Բրոկոլիով ձվածեղ

Արագ պատրաստվող միս

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Ղազան խորոված

Կատալոնական աղցան

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Լավաշով իշխան

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Դերունի

Տապակած խառը բանջար

Սպանախով ձվածեղ

Կաթով կարտոֆիլ

Ամանորյա

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Գլուխ սոխով ալադի

Սամոսա

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ