Բաղադրությունը`

  • 160 գրամ ալյուր
  • 120 գրամ կարագ
  • 100 գրամ շաքարավազ
  • 2 հատ ձու
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 2 ճ/գ դարչնագույն շաքարավազ
  • 1 թ/գ դարչին
  • 1 պտղունց աղ
  • 8-10 հատ սալոր

Պատրաստման եղանակը`


1.Սալորները լվանալ, չորացնել, բաժանել երկու մասի, հեռացնել կտերը:
2.Դարչնագույն շաքարավազը և դարչինը խառնել իրար:
3.Սենյակային ջերմաստիճանի կարագն ու շաքարավազը հարել այնքան, մինչև որ զանգվածը սպիտակի: Ավելացնել մի ձուն, լավ հարել, ապա ավելացնել երկրորդը:
4.Առանձին ամանի մեջ իրար խառնել ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը: Ավելացնել հարած զանգվածի վրա, շարունակել խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
5.Թխվածքի ֆորմայի հատակին և պատերին կարագ քսել, լցնել խմորը, գդալով հավասարացնել: Սալորները շարել խմորի վրա այնպես, որ կճեպով կողմը վերևում մնա: Վերջում հավասարաչափ տարածել դարչինի և շաքարավազի խառնուրդը: Թխել նախապես տաքացրած 180 աստիճան ջեռոցում 30-40 րոպե: Պատրաստ լինելը ստուգել փայտիկով: Եթե փայտիկի վրա խմորի հետքեր չմնան, ուրեմն պատրաստ է: Թխվածքը կարելի է մատուցել վանիլային պաղպաղակով:
Բարի ախորժակ

սալոր ալյուր կարագ ձու դարչին Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Տորտինո

Գազարով տորթ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Գազարով կեքս

Շոկոլադե կեքս

Էկլեր

Լեբկուխեն

Կիտրոնով թխվածք

Սրտաձև միջուկով կեքս

Նուտելայով բրաունի

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Բալը ձյան տակ

Սև հաղարջով կեքս

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Շառլոտկա

Սրտաձև էկլեր

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե տորթ

Տորթ <<Պանչո>>

Դդմիկով կոտլետ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Ելակով ալադի

Ռուլետ <<Վագրային>>

Գազարով թխվածքաբլիթ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Տիրամիսու

Ձվով տապակած թելուկ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ծիրանով բիսկվիտ

Հաղարջով ալադի

Բազուկով չեխական դերունի

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Շոկոլադով կեքսեր

Տապակած մանդակ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Ամերիկյան Փանքեյք

Մաղադանոսով կոտլետ

Բանանով հաց

Կոլդունի

Կեֆիրով թխվածք

Lյարդով տորթ

Պասի թխվածքաբլիթ

Կաթով կարտոֆիլ

Կիվիով կոկտեյլ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ավելուկով ոսպապուր

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Նրբություն

Վարսակի շիլա

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Ձվով տապակած շրեշտ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Սոբա

Սպանախով ձվածեղ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Միջինք (Տապլա)

Մսով կոտլետ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Ղազան խորոված

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ամանորյա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Գլուխ սոխով ալադի

Սամոսա

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Մարինացված բազուկ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Գազարով և լապշայով աղցան

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Լավաշով իշխան

Աղցան <<Արքայազն>>

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Դանդուռով ձվածեղ

Կատալոնական աղցան

Բրոկոլիով ձվածեղ

Արագ պատրաստվող միս

Դերունի