Բաղադրությունը`

  • 160 գրամ ալյուր
  • 120 գրամ կարագ
  • 100 գրամ շաքարավազ
  • 2 հատ ձու
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 2 ճ/գ դարչնագույն շաքարավազ
  • 1 թ/գ դարչին
  • 1 պտղունց աղ
  • 8-10 հատ սալոր

Պատրաստման եղանակը`


1.Սալորները լվանալ, չորացնել, բաժանել երկու մասի, հեռացնել կտերը:
2.Դարչնագույն շաքարավազը և դարչինը խառնել իրար:
3.Սենյակային ջերմաստիճանի կարագն ու շաքարավազը հարել այնքան, մինչև որ զանգվածը սպիտակի: Ավելացնել մի ձուն, լավ հարել, ապա ավելացնել երկրորդը:
4.Առանձին ամանի մեջ իրար խառնել ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը: Ավելացնել հարած զանգվածի վրա, շարունակել խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
5.Թխվածքի ֆորմայի հատակին և պատերին կարագ քսել, լցնել խմորը, գդալով հավասարացնել: Սալորները շարել խմորի վրա այնպես, որ կճեպով կողմը վերևում մնա: Վերջում հավասարաչափ տարածել դարչինի և շաքարավազի խառնուրդը: Թխել նախապես տաքացրած 180 աստիճան ջեռոցում 30-40 րոպե: Պատրաստ լինելը ստուգել փայտիկով: Եթե փայտիկի վրա խմորի հետքեր չմնան, ուրեմն պատրաստ է: Թխվածքը կարելի է մատուցել վանիլային պաղպաղակով:
Բարի ախորժակ

սալոր ալյուր կարագ ձու դարչին Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Տորտինո

Շոկոլադե բիսկվիտ

Գազարով կեքս

Գազարով տորթ

Լեբկուխեն

Սրտաձև միջուկով կեքս

Էկլեր

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Սև հաղարջով մաֆին

Նուտելայով բրաունի

Շոկոլադե տորթ

Սև հաղարջով կեքս

Սրտաձև էկլեր

Բալը ձյան տակ

Շառլոտկա

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Տորթ <<Պանչո>>

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Lյարդով տորթ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Ելակով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Ծիրանով բիսկվիտ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Բազուկով չեխական դերունի

Ձվով տապակած թելուկ

Ամերիկյան Փանքեյք

Տապակած մանդակ

Հաղարջով ալադի

Շոկոլադով կեքսեր

Կոլդունի

Կեֆիրով թխվածք

Թաց շոկոլադե թխվածք

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Բանանով հաց

Տիրամիսու

Պասի թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով կոտլետ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Կաթով կարտոֆիլ

Բանանով հաց (Վեգան)

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Վեգան Վաֆլի

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Սոբա

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Սպանախով ձվածեղ

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Ավելուկով ոսպապուր

Վարսակի շիլա

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Մսով կոտլետ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ամանորյա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կարտոֆիլով տորթ

Մարինացված բազուկ

Կուլչա

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Նրբություն

Կիվիով կոկտեյլ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Աղցան <<Արքայազն>>

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Գազարով և լապշայով աղցան

Սամոսա

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Արագ պատրաստվող միս

Լավաշով իշխան

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Կատալոնական աղցան

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Ղազան խորոված

Գլուխ սոխով ալադի

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դանդուռով ձվածեղ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դերունի