Բաղադրությունը`

  • 160 գրամ ալյուր
  • 120 գրամ կարագ
  • 100 գրամ շաքարավազ
  • 2 հատ ձու
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 2 ճ/գ դարչնագույն շաքարավազ
  • 1 թ/գ դարչին
  • 1 պտղունց աղ
  • 8-10 հատ սալոր

Պատրաստման եղանակը`


1.Սալորները լվանալ, չորացնել, բաժանել երկու մասի, հեռացնել կտերը:
2.Դարչնագույն շաքարավազը և դարչինը խառնել իրար:
3.Սենյակային ջերմաստիճանի կարագն ու շաքարավազը հարել այնքան, մինչև որ զանգվածը սպիտակի: Ավելացնել մի ձուն, լավ հարել, ապա ավելացնել երկրորդը:
4.Առանձին ամանի մեջ իրար խառնել ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը: Ավելացնել հարած զանգվածի վրա, շարունակել խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
5.Թխվածքի ֆորմայի հատակին և պատերին կարագ քսել, լցնել խմորը, գդալով հավասարացնել: Սալորները շարել խմորի վրա այնպես, որ կճեպով կողմը վերևում մնա: Վերջում հավասարաչափ տարածել դարչինի և շաքարավազի խառնուրդը: Թխել նախապես տաքացրած 180 աստիճան ջեռոցում 30-40 րոպե: Պատրաստ լինելը ստուգել փայտիկով: Եթե փայտիկի վրա խմորի հետքեր չմնան, ուրեմն պատրաստ է: Թխվածքը կարելի է մատուցել վանիլային պաղպաղակով:
Բարի ախորժակ

սալոր ալյուր կարագ ձու դարչին Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Էկլեր

Տորտինո

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Շոկոլադե բիսկվիտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Շոկոլադե կեքս

Կիտրոնով թխվածք

Գազարով կեքս

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե տորթ

Սրտաձև էկլեր

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Նուտելայով բրաունի

Բալը ձյան տակ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Շառլոտկա

Սև հաղարջով կեքս

Տորթ <<Պանչո>>

Գազարով թխվածքաբլիթ

Lյարդով տորթ

Ելակով ալադի

Ձվով տապակած թելուկ

Դդմիկով կոտլետ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Տիրամիսու

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Հաղարջով ալադի

Ծիրանով բիսկվիտ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Թաց շոկոլադե թխվածք

Բանանով հաց

Մաղադանոսով կոտլետ

Պասի թխվածքաբլիթ

Կոլդունի

Տապակած մանդակ

Բազուկով չեխական դերունի

Շոկոլադով կեքսեր

Ամերիկյան Փանքեյք

Մսով կոտլետ

Սոբա

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Միջինք (Տապլա)

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Վարսակի շիլա

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Նրբություն

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Կիվիով կոկտեյլ

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավելուկով ոսպապուր

Աղցան <<Արքայազն>>

Ձվով տապակած շրեշտ

Չիչխանով և կոճապղպեղով թեյ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ղազան խորոված

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ամանորյա

Մածունով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Գլուխ սոխով ալադի

Կուլչա

Կարտոֆիլով տորթ

Մարինացված բազուկ

Գազարով և լապշայով աղցան

Սամոսա

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Տապակած խառը բանջար

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Լավաշով իշխան

Կատալոնական աղցան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Բրոկոլիով ձվածեղ

Արագ պատրաստվող միս

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Կաթով կարտոֆիլ