Տապակած հավը լիմոնով
Անի Նալբանդյան · հոկտեմբեր 19 2015Բաղադրությունը`
- 1-1.5 կգ հավ
- 1.5-2 հատ լիմոն
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 1 հատ դդմիկ
- 2-3 հատ պղպեղ
- 2 հատ լոլիկ
- 4 հատ կարտոֆիլ
- 150-200 գրամ ծաղկակաղամբ
- ձեթ
- օրեգանո
- ծիտրոն
- սև և կարմիր պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Հավը մաքրել, հեռացնել ավելորդ յուղերը և արյան մնացորդները: Հավի մաշկը փորի և մեջքի հատվածում անջատել մսից այնպես, որ ոտքերի, թևերի և վզի հատվածում կպած մնա: 2 ճ/գ զեյթունի ձեթի մեջ քամել մեկ ամբողջական լիմոնի հյութը, ավելացնել աղը, սև և կարմիր պղպեղները, չորացրած ծիտրոնը և օրեգանոն: Ստացված զանգվածը քսել ինչպես մաշկի վրա, այնպես էլ մաշկի տակը ու փորի ներսի հատվածում: Մյուս լիմոնը կտրատել կլոր-կլոր և տեղավորել հավի մաշկի ու մսի արանքում և փորի մեջ: Փորի մեջ դնել նաև մաքրած և չորս մասի բաժանած գլուխ սոխը: Հավը արդեն պատրաստ է մարինացվելու: Տեղափոխել հերմետիկ փակվող տարրայի մեջ և պահել սառնարանում առնվազն 4 ժամ:
2.Բանջարեղենը լվանալ և մաքրել: Դդմիկը, կարտոֆիլը, լոլիկը կտրատել կիսալուսնաձև, իսկ ծաղկակաղամբը բաժանել միջին չափի կտորների: Պատրաստի բանջարեղենը լցնել առանձին տարրայի մեջ, վրան ավելացնել 2 ճ/գ ձեթ, աղ, սև և կարմիր պղպեղ, չորացրած ծիտրոն և օրեգանո: Պահել սառնարանում 30 րոպե:
3.Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան: Հավը հանել սառնարանից, տեղափոխել տապակի վրա և դնել ջեռոցը: Կես ժամ հետո տապակի մեջ ավելացնել նաև բանջարեղենը և եփել մինչև պատրաստ լինելը: Մատուցել տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ
Հուշում`
1.Բանջարեղենի տեսականին կարելի է փոխել ըստ նախասիրության: