Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով
Անի Նալբանդյան · հունիս 11 2016Դիտումներ 11229
Ամենահասարակ և հասանելի բանջարեղեններով ևս կարելի է ստանալ հետաքիրքիր և համեղ ուտեստներ։ Սեզոնի ամենահայտնի բանջարեղեն դդմիկը երևակայելու մեծ հնարավորություններ է տալիս։Ահա այսպիսի հետաքրքիր բաղադրատոմս իմ կողմից։
Բաղադրությունը`
- 8 հատ կարտոֆիլ
- 2 հատ դդմիկ
- 5 պճեղ սխտոր
- մի քանի ճյուղ սամիթ
- ձեթ
- աղ
- սև և կարմիր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Կարտոֆիլը լվանալ, մաքրել և բաժանել 4-6 կտորի։ Թավայի մեջ ձեթը տաքացնել, ավելացնել կտրատած կարտոֆիլը և տապակել ուժեղ կրակի վրա 10 րոպե բաց կափարիչով։
2․Դդմիկը լվանալ և բաժանել կարտոֆիլի նման կտորների։ Ավելացնել արդեն իսկ տապակվող կարտոֆիլի վրա։ Ավելացնել նաև չորս մասի բաժանած սխտորը։ Տապակել փակ կափարիչով։ Պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ համեմել աղով, պղպեղներով և ավելացնել մանր կտրատած սամիթը։ Մատուցել անմիջապես։
Բարի ախորժակ