Բաղադրությունը`

  • 4 հատ ձու
  • 3 հատ նրբերշիկ
  • 2 հատ լոլիկ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 0.5 հատ կծու պղպեղ
  • խառը կանաչի
  • 30 գրամ հալած յուղ
  • աղ
  • սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Գլուխ սոխը մաքրել և մանր կտրատել:
2.Կծու պղպեղից հեռացնել սերմերը և կտրատել կիսալունաձև:
3.Թավայի մեջ տաքացնել յուղը և տապակել սոխն ու կծու պղպեղը: Երբ բանջարեղենը սկսի փափկել, ավելացնել շեղանկյուն կտրատած նրբերշիկը, շարունակել տապակել 2-3 րոպե:
4.Այդ ընթացքում լոլիկները լվանալ, վրան լցնել եռացրած ջուր, թողնել 2-3 րոպե ջրի մեջ և կեղևահանել: Կտրատել կիսալուսնաձև և ավելացնել տապակվող բանջարեղենի և նրբերշիկի վրա: Երբ լոլիկի հյութը կգլորշանա, ավելացնել կտրատած խառը կանաչին, աղ անել և խառնել: Վրան ավելացնել աղով և պղպեղով համեմված հարած ձուն: Ձվածեղը տեղափոխել տաքացրած ջեռոցի մեջ և եփել 5-10 րոպե: Եթե թավան կարող եք դնել ջեռոց, ապա միանգամից տեղափոխեք ջեռոց, հակառակ դեպքում տեղափոխեք հրակայուն ամանի մեջ ու նոր ջեռոց:
Բարի ախորժակ

ձունախաճաշլոլիկնրբերշիկկծու պղպեղ

Նմանատիպ գրառումներ