Մարինացված հում բազուկ
Անի Նալբանդյան · հուլիս 26 2015Դիտումներ 6491
Բաղադրությունը`
- 1.5 կգ բազուկ
- 5 պճեղ սխտոր
- 2 հատ դափնու տերև
- 6 հատ բալի տերև
- 12 հատ սև պղպեղ
- 5 հատ մեխակ
- 1 թ/գ սամիթի սերմ
- 1 թ/գ համեմի սերմ
- 2 ճ/գ խոշոր աղ
- 4 ճ/գ շաքարավազ
- 3 ճ/գ 70 % էսենցիա
Պատրաստման եղանակը`
1.Բազուկը մաքրել և կլոր-կլոր կտրատել: Կարող եք նաև կտրատել այլ տարբերակով ևս, էական տարբերություն չի լինի: Սխտորը մաքրել և մեջտեղից երկու մասի բաժանել:
2.Բանկայի մեջ լցնել եռացրած ջուր, թողնել 3-5 րոպե, ջուրը թափել, կտրատած բազուկները և սխտորները տեղավորել մեջը:
3.Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել համեմունքները և եռացնել: Եռացրած մարինադը ավելացնել բազուկի վրա: Բանկան տեղավորել մութ և սառը տեղում, պահել մեկ ամիս: Այս տարբերակով պատրաստված բազուկը շատ համեղ և խրթխրթան է ստացվում:
Բարի ախորժակ