Մարինացված խորոված կարմիր պղպեղ
Անի Նալբանդյան · հոկտեմբեր 1 2019Աշնան ամենակարմիր մթերքը՝ կարմիր պղպեղը, բոլորիս սիրելն է: Ու այն շատ վայելելու համար մեզ պետք են նորանոր բաղադրատոմսեր: Հենց դրա համար եմ այսօր այստեղ:
Բաղադրությունը`
- 4 հատ կարմիր պղպեղ
- 2 ճ/գ զեյթունի ձեթ
- 1 ճ/գ բալզամիկ քացախ
- 1 ատամիկ սխտոր
- 5 ճյուղ համեմ
- 5 ճյուղ մաղադանոս
- 0.5 թ/գ օրեգանո
- սև պղպեղ
- ծովի աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Պղպեղները խորովել կրակի վրա, հետո տեղափոխել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ, տոպրակը կապել և պահել 15 րոպե, որպեսզի թաղանթը հեշտորեն դուրս գա: Հեռացնել նաև սերմատուփերը: Պղպեղները երկայնքով կտրատել մոտավորապես 2 սմ լայնությամբ կտորների: Տեղափոխել տարայի մեջ: Վրան ավելացնել մանր կտրատած սխտորը, մաղադանոսն ու համեմը:
2.Առանձին տարայի մեջ իրար խառնել զեյթունի ձեթը, բալզամիկ քացախը, օրեգանոն, աղն ու սև պղպեղը: Բոլորը միասին լավ խառնել, լցնել պղպեղների վրա, խառնել և 2 ժամով տեղափոխել սառնարան՝մարինացվելու: Կարելի է մատուցել տապակած մսի, փլավների և պյուրեների հետ:
Բարի ախորժակ